Συνέντευξη: Λευτέρης Χρυσοφάκης: “Κάποιοι θα χάσουν τον ύπνο τους” με την συσπείρωση και την αύξηση των δυνάμεων του ΚΙΝΑΛ

Ο γνωστός επιχειρηματίας, μέλος της Ολομέλειας του τομέα Ναυτιλίας στο Κίνημα Αλλαγής και πολιτευτής με το ΚΙΝΑΛ στον Πειραιά, Λευτέρης Χρυσοφάκης, παραχώρησε αποκαλυπτική συνέντευξη στον Δημοσιογράφο Γαβρή Άγγελο.

Ασκώντας δριμεία κριτική στις επιλογές της κυβέρνησης καθώς και στεκόμενος στις εξαγγελίες Μητσοτάκη, ο κ.Χρυσοφάκης διερωτάται φωναχτά: “Που θα βρούνε τα χρήματα” στην κυβέρνηση για να κάνουν πράξη όλα όσα “προβλέπουν” ενώ ταυτόχρονα τόνισε με νόημα πως η “ΝΔ έκανε την επιλογής της, ο λαός θα κάνει στις επερχόμενες εκλογές, την δική του”

Aναλυτικά η συνέντευξη

  • Κύριε Χρυσοφάκη, ξεκινά η σχολική χρονιά με την ελπίδα πως δεν θα διακοπεί ξανά. Πώς κρίνετε τα μέτρα της κυβέρνησης και τι έχετε να πείτε σε γονείς, εκπαιδευτικούς και μαθητές; 

 

Μια ακόμη σχολική χρονιά ξεκίνησε, με γονείς, μαθητές και εκπαιδευτικούς να διακατέχονται από ένα τεράστιο κύμα αβεβαιότητας. Καμία μέριμνα για πραγματική προστασία των παιδιών, πρόχειρη επαναλειτουργία των σχολικών τάξεων και ακατανόητα υγειονομικά πρωτόκολλα που μόνο να διχάσουν και να αποπροσανατολίσουν είναι ικανά. Δυστυχώς η Κυβέρνηση προτίμησε να «τζογάρει» για ακόμη μια φορά.

Δεν μπορώ να κατανοήσω για ποιον λόγο, το Υπουργείο Παιδείας και συγκεκριμένα η κα. Κεραμέως επιμένει ιδεοληπτικά και σταθερά στη χάραξη μιας πολιτικής που μόνο αρνητικά αποτελέσματα θα έχει για το σύνολο της μαθητικής και εκπαιδευτικής κοινότητας.

Βεβαίως, όλοι μας ευχόμαστε η επιδημιολογική κατάσταση της χώρας  μας να μειώνεται μέρα με την ημέρα, όμως θα πρέπει να συνυπολογιστεί το γεγονός, ότι για να συμβεί κάτι τέτοιο θα πρέπει να είχαν προβλεφθεί σημαντικές παράμετροι.

Πρώτον δεν γνωρίζουμε μέχρι τώρα, εάν θα υπάρχει μνεία για αναστολή της εργασιακής ιδιότητας των εκπαιδευτικών, για όσους δεν προχωρούν σε εμβολιασμό, με την Κυβέρνηση να «κλείνει τα αυτιά» της και να «γυρίζει πλευρό» για ακόμη μια φορά, φοβούμενη αντιδράσεις και έχοντας στο πίσω μέρος του μυαλού της ενδεχομένως πολιτικά κριτήρια!

Είναι κάτι παραπάνω από αυτονόητο να συμμετάσχει η εκπαιδευτική κοινότητα εμπράκτως στη μάχη ενάντια στην πανδημία του κορονοϊού, δεδομένου ότι και αυτή η επαγγελματική κάστα, αλλά και οι γιατροί βρίσκονται στη πρώτη γραμμή βάση ποσοστών έκθεσης σε κρούσματα κορονοϊού.

Δεύτερον και πολύ σημαντικό, ουδείς έχει απαντήσει από την Κυβέρνηση για ποιον λόγο ένα σχολικό τμήμα θα αναστέλλει τη δια ζώσης λειτουργία του και η διδασκαλία θα γίνεται μέσω τηλεκπαίδευσης όταν σε αυτό εντοπιστούν επιβεβαιωμένα κρούσματα Covid-19 στο 50%+1 μαθητές του.

Με ποια λογική, δεν θα έχει υπάρξει διασπορά σε περισσότερα κρούσματα εξαρχής και για ποιος είναι ο λόγος που πάρθηκε a priori αυτό το μέτρο; Είναι αιτία η άμβλυνση των αρνητικών απότοκων της κοινωνικής αποστασιοποίησης λόγω κορονοϊού; Διότι, όπως μαθαίνω σιγά- σιγά κάτι τέτοιο θα αρχίσει να διαρρέει η Κυβέρνηση. Λυπηρό μετά από τόσους μήνες εγκλεισμού των μαθητών με 200-300 κρούσματα πανελληνίως να χρησιμοποιείται με τέτοιο ανήθικο τρόπο η μαθητική κοινότητα.

 

  •  Ακούσαμε την ομιλία και την συνέντευξη τύπου του Πρωθυπουργού στη ΔΕΘ. Αρκετοί, μιλούν για προεκλογικό “άρωμα” στις εξαγγελίες του πρωθυπουργού. Τι σχολιάζετε εσείς; 

 

Η ομιλία του Πρωθυπουργού ήταν κατά τη προσωπική μου άποψη μια πολιτική ομιλία με διάσπαρτα οικονομικά μέτρα που σε καμία περίπτωση δεν έχουν καταφέρει να «ησυχάσουν» και να μετριάσουν την ανησυχία που επικρατεί στην αγορά!

 

Μέτρα και υποσχέσεις με ορίζοντα το 2022 και το 2023 δεν λύνουν επί του πρακτέου την αδυναμία των εργαζομένων και των επιχειρήσεων να ανταποκριθούν στα πάγια έξοδα και τις καθημερινές υποχρεώσεις. Ακόμη και η εξαγγελία του μέτρου των 1.200 ευρώ για κάθε νέο, έχει αρκετές ασάφειες, με την κυριότερη να είναι πόσοι θα είναι οι δικαιούχοι και για πόσο θα υπάρχει στο «τραπέζι» αυτό το μέτρο. Επίσης θα πρέπει κάποια στιγμή από τη Κυβέρνηση να μας πούνε από πού θα βρούνε τα χρήματα. Διότι μπορεί η πρόβλεψη για ανάπτυξη να αυξήθηκε, όμως οι βεβιασμένες κινήσεις με προγράμματα όπως η μείωση της αποπληρωμής των επιστρεπτέων προκαταβολών, αλλά και του προγράμματος ΓΕΦΥΡΑ1 και ΣΥΝ-ΕΡΓΑΣΙΑ, μπορεί να κινούνται σε θετικό πλαίσιο, όμως αποκαλύπτουν αυτό που το Κίνημα Αλλαγής «φωνάζει» εδώ και πάνω από έξι μήνες, ότι η κοινωνία δεν μπορεί, δεν αντέχει και δεν είναι δίκαιο να πληρώνει αποτυχημένες πολιτικές μιας Κυβέρνησης, που αν εξαιρέσουμε τον Μάρτιο του 2020 και την ομολογουμένως θετική της αντιμετώπιση στο κομμάτι της πανδημία του κορονοϊού, από τότε και στο εξής τα έχει κάνει κυριολεκτικά «μαντάρα»!

Η προσωπική μου εκτίμηση, είναι ότι μέτρα προεκλογικού χαρακτήρα και «χαϊδέματος» των golden boys που παραδοσιακά στηρίζουν τη Νέα Δημοκρατία, δεν αποτελούν ρεαλιστικές λύσεις, σε μια ιδιαίτερα κρίσιμη περίοδο, όπως είναι αυτή που βιώνουμε.

Θα περίμενα λίγη αυτοσυγκράτηση, μεταμέλεια και φυσικά παραδοχή ότι μόνο συλλογικά και ακούγοντας όλα τα εμπλεκόμενα μέρη και τους φορείς μπορούμε επιτέλους να πάμε μπροστά!

Η Νέα Δημοκρατία έκανε την επιλογή της. Ο λαός θα κάνει τη δική του!

 

  •  Πως βλέπετε την επέκταση της Υποχρεωτικότητας των Εμβολιασμών; 

 

Το συγκεκριμένο μέτρο, κινείται σε μια κατεύθυνση που πρώτοι το Κίνημα Αλλαγής είχαμε θέσει στη Βουλή και τον Κοινοβουλευτικό Έλεγχο, με τη Κυβέρνηση έστω και καθυστερημένα να προχωρά σε μερική εφαρμογή του με τον αυστηρό έλεγχο για υποχρεωτικό εμβολιασμό των υγειονομικών.

Βέβαια κάλλιο αργά παρά πότε, όμως δεν αρκεί μόνο αυτό! Στον αγώνα για ίση και γρήγορη αντιμετώπιση της πανδημίας, πρέπει και οφείλουν να συμμετέχουν περισσότερες επαγγελματικές ομάδες, με φαρμακοποιούς, υγειονομικούς και φυσικά εκπαιδευτικούς να δώσουν το παράδειγμα σε όλους εκείνους που διατηρούν μέχρι σήμερα κάποιες επιφυλάξεις για το εμβόλιο του κορονοϊού.

 

 

 

 

  • Με το εσωκομματικό τοπίο στο Κίνημα Αλλαγής να είναι ρευστό εν όψει εκλογής Προέδρου, κατά την γνώμη σας, ποιο είναι το διακύβευμα για την παράταξη την επόμενη μέρα;

 

Το μεγαλύτερο στοίχημα για την μεγάλη και δημοκρατική παράταξη της Ελλάδας, το ΠΑΣΟΚ και κατ’ επέκταση το Κίνημα Αλλαγής, είναι να διατηρηθεί αφενός η ενότητα και η αλληλεγγύη και αφετέρου να υπάρξουν εκείνες οι προϋποθέσεις για περεταίρω αύξηση των εκλογικών ποσοστών του κόμματος.

Είμαι πεπεισμένος, ότι η εσωκομματικές διεργασίες θα γίνουν με πλήρη διαφάνεια, εμπιστοσύνη στους θεσμούς και τα κομματικά όργανα και βεβαίως στη παραδοχή, ότι η επόμενη ημέρα πρέπει και οφείλει να μας βρει όλους ενωμένους στις μάχες που έρχονται.

 

  •  Οι δημοσκοπήσεις ακόμα μια φορά δίνουν στο Κίνημα Αλλαγής, χαμηλές πτήσεις… Πρόσφατα τέθηκε στη Βουλή ερώτημα κατά πόσο οι δημοσκοπήσεις ανταποκρίνονται ανεξάρτητα στην πραγματικότητα… Τι έχετε να πείτε για αυτό; 

 

Είμαι της άποψης, ότι οι δημοσκοπήσεις αποτυπώνουν παροδικά ευρήματα και δεν έχουν τη δυνατότητα να αφομοιώσουν την ψήφο της τελικής στιγμής και φυσικά των αναποφάσιστων. Το Κίνημα Αλλαγής, έχοντας σαφή ταυτότητα και ιδεολογικό προσανατολισμό με αποκορύφωμα τις παρυφές της Κεντροαριστεράς, είμαι βέβαιος ότι θα διαψεύσει για ακόμη μια φορά όλους εκείνους που αποδεδειγμένα «ρίχνουν λάδι στη φωτιά» και αποπροσανατολίζουν τη κοινή γνώμη. 

Είμαι σίγουρος, ότι στις εκλογές που έρχονται κάποιοι αφενός θα αποτύχουν να βάλουν στο δικό τους «άρμα» το Κίνημα Αλλαγής και να το μετατρέψουν σε «χρήσιμο ηλίθιο» δικών τους αποτυχημένων πολιτικών και αφετέρου θα «χάσουν τον ύπνο τους» με τη συσπείρωση και την αντίδραση που θα προκύψει από την κοινωνία, ως απότοκο των εσφαλμένων πολιτικών της Δεξιάς που μόνο διχόνοια και μιζέρια μπορούν να προσφέρει σε αυτό τον τόπο.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ