Σύνταγμα: Προσήχθησαν μέλη φεμινιστικών οργανώσεων γιατί διαμαρτυρήθηκαν κοντά στην Τουρκική Πρεσβεία!

Όπως δημοσιεύει το “ThePressProject”, μέλη φεμινιστικών οργανώσεων, άνοιξαν πανό κοντά στην Τουρκική Πρεσβεία για τα δικαιώματα των Γυναικών και προσήχθησαν από την Αστυνομία!

 

Στο Α.Τ Συντάγματος βρέθηκαν επτά γυναίκες, μέλη φεμινιστικών οργανώσεων, επειδή άνοιξαν ένα πανό κοντά στην τουρκική πρεσβεία στο κέντρο της Αθήνας, ενάντια στη βία κατά των γυναικών, για την αποχώρηση της Τουρκίας από τη Σύμβαση της Κωνστανινούπολης και τη σειρά γυναικοκτονιών στη χώρα.

Όπως φανερώνουν οι σχετικές φωτογραφίες και βίντεο, γι αυτήν τους η δράση οι επτά γυναίκες βρέθηκαν περικυκλωμένες από αστυνομικές δυνάμεις και λίγο αργότερα προσήχθησαν στο Α.Τ Συντάγματος, το μεσημέρι της Παρασκευής. Λίγο αργότερα αφέθηκαν ελεύθερες.

Τα μέλη των φεμινιστικών οργανώσεων είχαν σκοπό κατυά τη διαμαρτυρία τους να επιδώσουν και σχετικό ψήφισμα στην τουρκική πρεσβεία, κάτι που δεν κατέστη δυνατόν από την αστυνομική παρέμβαση.

Yπενθυμίζεται ότι με προεδρικό διάταγμα ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απέσυρε την Τουρκία από τη διεθνή σύμβαση για την αποτροπή και την αντιμετώπιση της βίας κατά των γυναικών.

Η Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης, που υπεγράφη το 2011, εξέφραζε τη δέσμευση για την αποτροπή, δίωξη και εξάλειψη της ενδοοικογενειακής βίας και απαιτεί από τις κυβερνήσεις να υιοθετήσουν νόμους για τη δίωξη της καθώς και για παρόμοιες κακοποιήσεις, όπως ο βιασμός εντός γάμου και ο ακρωτηριασμός των γυναικείων γεννητικών οργάνων. Πολλοί συντηρητικοί στην Τουρκία υποστηρίζουν ότι η σύμβαση υπονομεύει τις οικογενειακές δομές, ενθαρρύνοντας τα διαζύγια. Πέρυσι τουλάχιστον 300 γυναίκες δολοφονήθηκαν στην Τουρκία, σύμφωνα με την οργάνωση We Will Stop Femicide Platform.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ