Connect with us

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΑΛ

Τα “τυπικά” έμειναν για την κατάθεση Υποψηφιότητας του Γιώργου Α. Παπανδρέου

Published

on

Έντονα περνούν οι τελευταίες μέρες τόσο για τους δημοσιογράφους όσο για τα στελέχη και τους ψηφοφόρους του Κινήματος Αλλαγής – Και της ευρύτερης Κεντροαριστεράς – με την “φημολογία” για κάθοδο Παπανδρέου στην μάχη της διεκδίκησης της Προεδρίας του Κινήματος Αλλαγής να γίνεται σιγά-σιγά οργανωμένο πλαίσιο κατάθεσης υποψηφιότητας. 

Όλα ξεκίνησαν με την πρωτοβουλία Παπανδρέου να συναντήσει τους υποψηφίους και να μιλήσει μαζί τους με 4 κεντρικούς πυλώνες στην συζήτηση:

  1. Την ενότητα της παράταξης
  2. Το πολιτικό πρόσημο της εσωκομματικής διαδικασίας
  3. Την τήρηση των προβλεπόμενων εσωκομματικών διαδικασιών όπως προέκυψε από την ΚΠΕ και την ΕΔΕΚΑΠ
  4. Το διακύβευμα των εσωκομματικών εκλογών

 

Από τα τηλεφωνήματα που έχει κάνει ο πρώην πρωθυπουργός εισπράττει ένα θετικό κλίμα για το ενδεχόμενο να θέσει υποψηφιότητα και εκτιμούσε ότι είναι εξαιρετικά πιθανό πλέον κάτι τέτοιο.

Ένα τέτοιο ενδεχόμενο, το οποίο θα ξεκαθαρίσει μάλλον την Τετάρτη, με την επιστροφή του κ. Παπανδρέου από την Τουρκία, όπου θα μεταβεί την Τρίτη.

Επομένως λιτά και απέριττα: Ο Γιώργος Α. Παπανδρέου όλα δείχνουν, πως θα κατέβει Υποψήφιος για να διεκδικήσει την Προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, αυτό έδειξε άλλωστε και στο Twitter με ανάρτησή του την σημαδιακή ημερομηνία της πρώτης εκλογικής νίκης του ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου: 

Ο πρώην πρωθυπουργός επιχειρεί μέσω των συνεργατών να κρατήσει κρυφό μέχρι την τελευταία ώρα το «χαρτί» που σκοπεύει να τραβήξει, παρότι η πρωτοβουλία συγκέντρωσης υπογραφών υπέρ της ενδεχόμενης υποψηφιότητάς του έχει ήδη βρει, σύμφωνα με πληροφορίες, πάνω από 80 θετικούς αποδέκτες από την Κεντρική Επιτροπή του Κινήματος Αλλαγής. Ο ίδιος πριν την αναχώρησή του από την Αθήνα για το ραντεβού με τον Εκρέμ Ιμάμογλου στην Κωνσταντινούπολη, είχε επικοινωνία με βουλευτές και στελέχη ανά την Ελλάδα. Συνεργάτες του σημειώνουν ότι όλοι οι συνομιλητές του στο κόμμα τον παρότρυναν να αναλάβει πρωτοβουλίες, εννοώντας να διεκδικήσει ξανά την ηγεσία της Χαριλάου Τρικούπη.

Ο κ. Παπανδρέου φαίνεται αποφασισμένος να κάνει το βήμα, επιχειρώντας να πείσει καταρχάς ότι η «επιστροφή» του σε μία εσωκομματική αναμέτρηση κάθε άλλο παρά παραπέμπει σε μια συζήτηση για το παρελθόν. Το «πάμε μπροστά» -ένα σύνθημα που είχε αξιοποιήσει το 2009- λέγεται ότι περιγράφει το σχέδιό του για την επόμενη μέρα και τον στόχο ανάδειξης της «προοδευτικής προοπτικής».