ΘΕΜΑ: Όλοι οι άνθρωποι του Προέδρου – Η “πρώτη γραμμή” του Νίκου Ανδρουλάκη

Ρεπορτάζ: Γαβρής Άγγελος

Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής βρίσκεται σε διαρκή και σταθερή άνοδο. Υπάρχει λόγος για αυτό: Το ξεκάθαρο πολιτικό αφήγημα της νέας εποχής, η “ΑΝΑΝΕΩΣΗ”. Με τον Πρόεδρο της παράταξης, Νίκο Ανδρουλάκη να έχει ξεκάθαρο στίγμα από τις πρώτες κι όλες μέρες της ηγεσίας του, τα πρόσωπα που απαρτίζουν το δυναμικό “κολάζ” της ανανέωσης στην εσωτερική οργάνωση της παράταξης η οποία οργανώνεται εντατικά στα πρότυπα ενός σύγχρονου και “ελκυστικού” σοσιαλδημοκρατικού κόμματος. 

Για να συμβεί αυτό όμως, να δημιουργηθεί εκ του συστάδην ένα κόμμα σύγχρονο και “ελκυστικό” χρειάζεται να δουλεύουν νυχθημερόν εδώ και πολλούς μήνες οι άνθρωποι που ο ίδιος ο Πρόεδρος, Νίκος Ανδρουλάκης είχε κοντά του είτε από την πρώτη στιγμή είτε με ανθρώπους που ήρθαν κοντά το τελευταίο διάστημα και η σχέση τους βασίζεται σε αμοιβαία εκτίμηση.

Ανδρέας Σπυρόπουλος 

Συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με τη νέα της σύνθεση, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022.
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Ο νέος Γραμματέας της ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ , εκλέχτηκε με ποσοστό 88% μετά από πρόταση του Νίκου Ανδρουλάκη και αυτή τη στιγμή, επισήμως πια, είναι το “Νο2” του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Δυναμικός, με απόψεις και βαθιά γνώση της ανθρωπογεωμορφίας της παράταξης, ο Ανδρέας Σπυρόπουλος είναι ο πιο στενός συνεργάτης τους Νίκου Ανδρουλάκη.

Στέφανος Ξεκαλάκης

Ο πρώην Γραμματέας της ΚΠΕ και πλέον μέλος του πολιτικού συμβουλίου και 3ος σε ψήφους στην Κεντρική Επιτροπή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, είναι ο άνθρωπος που αναλαμβάνει την πολιτική οργάνωση του κόμματος. Εδώ και χρόνια, πλάϊ στον Νίκο Ανδρουλάκη έχει “οργώσει” την Ελλάδα , ένας “εργάτης” της παράταξης με βαθύ πολιτικό λόγο, αφήνει το ιδεολογικό του στίγμα σε κάθε συνάντηση.

Δημήτρης Μάντζος

Στο πρόσωπό του, το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ βρήκε, κατά την γνώμη του γράφοντα, τον ιδανικό Εκπρόσωπο Τύπου. Συμβολίζει έντονα το “τρίπτυχο” της νέας εποχής, ο μέχρι πρότινος στενός συνεργάτης της Φώφης Γεννηματά, είναι ένας άνθρωπος με λόγο, ουσία και χωρίς “φανφάρες” και βάζοντας την παράταξη πάνω από τις τυχόν φιλοδοξίες του, είναι παρών σε κάθε γεγονός που το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ οφείλει να έχει θέση.

Μάρα Κουκουδάκη 

Η “Mrs HR” της Χ.Τρικούπη, ένας άνθρωπος που χαίρει τόσο της εμπιστοσύνης του Νίκου Ανδρουλάκη όσο και της προσωπικής του φιλίας, είναι μια γυναίκα δυναμική, πάντα δίπλα στον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ήδη από τα φοιτητικά χρόνια, με γνώση της παράταξης και απόλυτο έλεγχο των όσων γίνονται εντός και εκτός της Τρικούπη, η Μάρα Κουκουδάκη είναι ο “θεματοφύλακας” της ανανέωσης σε επίπεδο προσωπικού και οργανωτικού.

Βασίλης Πανάγου

Μπορεί να είναι εικόνα 1 άτομο, στέκεται και εξωτερικοί χώροι

Ό,τι και να πει κανείς για τον μόλις 30 ετών Βασίλη Πανάγου, είναι λίγο. Ένας άνθρωπος που έχει αναλάβει το δύσκολο έργο της επανασύστησης του ΠΑΣΟΚ στην νέα γενιά, στους χρήστες του διαδικτύου, έχει αναλάβει την προώθηση και την επικοινωνία του ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής στα Social Media και συνάμα, ιδιαίτερα οξυδερκής και παθιασμένος με την πολιτική επικοινωνία, είναι ο άνθρωπος “σκιά” του Νίκου Ανδρουλάκη. Πέρα από την εξαιρετική παρουσία του Προέδρου σε κάθε ομιλία του, του “πιστώνεται” το άψογο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στο οποίο ένα κόμμα που μέχρι πρότινος οι δημοσκοπήσεις του έδιναν 5-7% γέμισε και φώτισε το Στάδιο Ταε-Κβο-Ντο κατά την περίοδο 20-22 Μαϊου. Και αυτό ήταν μόνο η αρχή…

Ελένη Αναστασίου 

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

Η Διευθύντρια του Γραφείου του Προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη χαίρει της απόλυτης εμπιστοσύνης του και φροντίζει για όλα τα ζητήματα που αφορούν στην καθημερινότητά του. Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, η Δικηγόρος Ελένη Αναστασίου, είναι από τα πρόσωπα της ανανέωσης και ουσιαστικά στην Χ.Τρικούπη .

Στεφανία Μουρελάτου 

Η δημοσιογράφος, συντάκτρια πολιτικού ρεπορτάζ Στεφανία Μουρελάτου ανέλαβε  τη θέση της διευθύντριας επικοινωνίας του Κινήματος Αλλαγής. Η Στεφανία Μουρελάτου είναι έμπειρη δημοσιογράφος, με πολλά χρόνια στο πολιτικό ρεπορτάζ, ενώ τα τελευταία χρόνια ήταν στο κανάλι του ΑΝΤ1.

Μια ακόμη γυναίκα σε ρόλο-κλειδί στην Χαριλάου Τρικούπη

H Στεφανία Μουρελάτου με την αδιάκοπη πορεία της στα ΜΜΕ , την συνέπεια και τον δυναμικό χαρακτήρα της, κατάφερε να κρατήσει ένα χαμηλό προφίλ και να μιλά περισσότερο με τα έργα της παρά με τυχόν εμφανίσεις της

Θανάσης Γλαβίνας

Όσοι γνωρίζουν καλά τα “καθέκαστα” στην Β.Ελλάδα, δεν μπορεί να εξεπλάγησαν ιδιαίτερα με την επιλογή Γλαβίνα στην θέση του Διευθυντή της Κοινοβουλευτικής Ομάδας. Πρόκειται για έναν μαχητή της παράταξης, που στα δύσκολα έδωσε τον δικό του αγώνα σε μια “σχεδόν παρατημένη” Κεντρική Μακεδονία, κόντρα σε κάθε ρεύμα εποχικό. Χρόνια μετά, δικαιώνεται για την επιμονή του και το ξεκάθαρο ιδεολογικό στίγμα της δουλειάς του. “Αθόρυβος” εργάτης και πάντα παραταξιακός, συνδέεται στενά με τον Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Νίκο Ανδρουλάκη δίνοντας πλάϊ-πλάϊ τον αγώνα στα “χαρακώματα” της κοινωνίας που επί δεκαετία ταλανίζεται από ακραίο λαϊκισμό και ανυπαρξία κοινωνικής και προοδευτικής πολιτικής.

Το νέο Πολιτικό Συμβούλιο:

Συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής με τη νέα της σύνθεση, την Κυριακή 5 Ιουνίου 2022.
(ΤΑΤΙΑΝΑ ΜΠΟΛΑΡΗ/EUROKINISSI)

Το «νέο» αίμα στο Πολιτικό Συμβούλιο του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής δεν σηματοδοτεί μόνο την ηλικιακή ανανέωση. Κυρίως πρόκειται για πρόσωπα αυτοδημιούργητα, που το καθένα μέσα από την προσωπική του διαδρομή, προσωποποιεί την κοινωνική ελληνική πραγματικότητα: Του brain drain, της δημιουργικής Ελλάδας και του πολιτισμού. Οι επιλογές του Νίκου Ανδρουλάκη υπηρέτησαν πρωτίστως την ανανέωση.

Στο Πολιτικό Συμβούλιο θα συμμετέχουν σύμφωνα με τα καταστατικά προβλεπόμενα οι: Γιώργος Παπανδρέου, Μιχάλης Κατρίνης, Ευαγγελία Λιακούλη, Απόστολος Πάνας, και Γιώργος Τσούμας, ως συντονιστής του Δικτύου Νέας Γενιάς. Με δικαίωμα λόγου συμμετέχει ο Απόστολος Πόντας, ως επικεφαλής της ΕΔΕΜ και ο Γενικός Διευθυντής Νίκος Σαλαγιαννης.

ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΝΕΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΣΥΜΒΟΥΛΙΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Η τελική κατάταξη της σταυροδοσίας των μελών του Πολιτικού Συμβουλίου έχει ως εξής σε 315 ψηφισάντων:

Σ. Ξεκαλάκης 216

Δ. Μάντζος 184

Ν. Μήλης 179

Ε. Χρονοπούλου 178

Α. Σαουλίδης 169

Κ. Χρυσόγονος 168

Π. Δαλαμπουρα 166

Ρ. Μπέη 162

Ο. Μαρκογιαννάκη 158

Π. Ευθυμίου 157

Μ. Καναβάκη 156

Γ. Μεϊμαρογλου 153

Κ. Σκανδαλίδης 153

Γ. Αλεξόπουλος 151

Π. Χρηστίδης 150

Ο. Αποστόλου 149

Γ. Γιάνναρος 147

Δ. Τσακάλου 146

Χ. Καστανίδης 143

Γ. Σκαφίδας 143

Π. Κουκουλόπουλος 140

Χ. Κεφαλιδου 133

Α. Λοβέρδος 114

Γ. Παπαγεωργόπουλος 104

Μ. Χριστοδουλάκης 98

Φ. Σαχινίδης 95

Τ. Αντωνίου 88

Θ. Μαργαρίτης 86

Δ. Οικονόμου 82

Ε. Χαλατση 79

Π. Λάμψα 76

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ