ΘΕΜΑ: Όταν η “Αριστεία”, παραιτείται!

4 χαρακτηριστικές περιπτώσεις παραίτησης στελεχών της "άριστης" κυβέρνησης Μητσοτάκη

Επιμέλεια: Γαβρής Άγγελος -Ι.Νάκος

Τείνει να γίνει το σύγχρονο πολιτικό “καυστικό” σχόλιο μεταξύ όλων. Η φράση “κυβέρνηση των αρίστων”, είναι μια φράση που χρησιμοποιήθηκε κατά κόρον από στελέχη της κυβέρνησης και από τον ίδιο τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μητσοτάκη.

Βέβαια, από “κυβέρνηση των αρίστων” μέχρι το “κυβέρνηση των α(Χ)ρήστων”, μια σύμφυρση δρόμος..

Πριν περάσουμε στις 4 “καραμπινάτες” παραιτήσεις της κυβέρνησης της “αριστείας”, οφείλουμε να υπενθυμίσουμε το πολύ πρόσφατο “μεγαλείο” του επιτελικού κράτους της Δεξιάς, σύμφωνα με το οποίο, το πτυχίο, παύει να είναι βασική προϋπόθεση στην αξιολόγηση των συνεντευξιαζόμενων. Καταλάβατε; Με απολυτήριο Λυκείου, μπορείς να συμμετάσχεις και ιδίως αν έχεις και την ανάλογη  πολιτική “διαγωγή” μπορεί και να γίνεις, ας πούμε, διοικητής Νοσοκομείου σε κάποια περιφέρεια!

Οι 4 “καραμπινάτες” παραιτήσεις που συγκλόνισαν την κυβέρνηση Μητσοτάκη:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή.

Δημήτρης Κρανής

Πρώην Υφυπουργός Δικαιοσύνης, παραιτείται τέλη του περασμένου Ιουλίου από την κυβέρνηση, εν μέσω “σκοιλ ελικικού”, ο ίδιος επικαλείται “ανειλημμένες συγγραφικές υποχρεώσεις”

Μανώλης Δερμιτζάκης 

Η παραίτηση του καθηγητή του Πανεπιστημίου της Γενεύης από την θέση του προέδρου του πομπώδους “Εθνικού Συμβουλίου Έρευνας, Τεχνολογίας και Καινοτομίας” έπεσε ως “κεραυνός εν αιθρία” στους “κόλπους” της κυβέρνησης Μητσοτάκη. Λίγες μέρες αργότερα, διευκρινίζει τους “προσωπικούς λόγους” που επικαλέστηκε κατά την παραίτησή του, λέγοντας σε συνέντευξή του, πως “οι απόψεις μου για την έρευνα δεν ταυτίζονταν με αυτές της κυβέρνησης”

 

Δημήτρης Γεωργόπουλος

O συντονιστής στις ΜΕΘ Κρήτης, κ.Δημήτρης Γεωρόπουλος, διαμαρτυρόμενος για την προκήρυξη για προσλήψεις εντατικολόγων από την οποία αποκλείστηκαν εξειδικευμένοι εγνωσμένης αξίας εντατικολόγοι, με αποτέλεσμα να καλυφθούν οι θέσιες από … ανειδίκευτους! Η παραίτησή του δεν έγινε δεκτή.

 

Χρήστος Ταραντίλης 

Προσφάτως παραιτηθείς για “οικογενειακούς λόγους” ο 1 μήνα κυβερνητικός εκπρόσωπος Τύπου, ο Χρήστος Ταραντίλης αποτελεί ακόμα μία “Τρανταχτή” περίπτωση παραίτησης της αριστείας αφού ο ίδιος φέρεται, σύμφωνα με πηγές, να μην συμφωνούσε στον τρόπο με τον οποίο διαχειρίστηκε η κυβέρνηση την υπόθεση Λιγνάδη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ