Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΘΕΜΑ: Πλαφόν στην ρήτρα αναπροσαρμογής τώρα (VIDEO)

Published

on

Μια τρομακτική αποκάλυψη έκανε σήμερα στην πρωινή ενημερωτική εκπομπή του Ant1 του ο  εργατολόγος κύριος Αλέξης Μητρόπουλος. Συγκεκριμένα ο δικηγόρος αποκάλυψε ότι, οι εταιρείες σαν  τη ΔΕΗ και άλλοι πάροχοι ηλεκτρικού ρεύματος, σκέφτονται να χρεώσουν αναδρομικά έως και 7 μήνες  πίσω κάτι το οποίο θα οδηγήσει πολλά νοικοκυριά σε ένα τεράστιο οικονομικό αδιέξοδο. 

Δείτε το Video 

Το θέμα για τη ρήτρα της αναπροσαρμογής έχει φτάσει ακόμη και στα πλαίσια του Κοινοβουλευτικού  Ελέγχου, αφού πριν λίγες ημέρες ο Βουλευτής Ηρακλείου του Κινήματος Αλλαγής κύριος Βασίλης  Κεγκέρογλου τόνισε προς τον Υπουργό Περιβάλλοντος και Ενέργειας κύριο Κώστα Σκρέκα, ότι «Να  τεθεί επιτέλους πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής τ ων λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος αλλά και  στα καύσιμα, σε συνδυασμό με την μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης».». Ο Βουλευτής μέσα  στην αναφορά του προς τον αρμόδιο Υπουργό αναφέρει: 

«Είναι πλέον πασιφανές ότι δεν υπάρχει ουσιαστική προστασία των καταναλωτών από τις υπέρογκες  αυξήσεις στους λογαριασμούς του ηλεκτρικού ρεύματος αλλά ούτε από την αυθαίρετη και μονομερή  αλλαγή παλαιών συμβάσεων με τους παρόχους που είναι ανεξέλεγκτοι. Η επίκληση από την κυβέρνηση  των εξωγενών αιτίων δεν αλλάζει την πραγματικότητα ότι στη χώρα μας πραγματοποιείται μια  «ληστεία» των καταναλωτών, με την ίδια θεατή αφού τα αποσπασματικά μέτρα που αποφάσισε  καθυστερημένα και οι ενισχύσεις στους καταναλωτές και στις επιχειρήσεις εξανεμίζονται από τις  συνέχεις ανατιμήσεις.  

Επιπλέον των ανατιμήσεων του ηλεκτρικού ρεύματος διαπιστώνεται εκτροχιασμός των τιμών των  καυσίμων που με την σειρά τους τροφοδοτούν τις ανατιμήσεις σε όλα τα βασικά αγαθά και τις  υπηρεσίες.  

  • Επειδή κατ’ επανάληψη σας έχουμε θέσει το θέμα τ ο πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής  και την προστασία ων καταναλωτών από τις μονομερείς μετατροπές των συμβάσεων  παράλληλα με τις άλλες αναγκαίες πρωτοβουλίες για την αλλαγή μίγματος ενέργειας και  την θέσπιση κανόνων στην αγορά ενέργειας σε Ευρωπαϊκό αλλά και σε Εθνικό επίπεδο.  
  • Επειδή σας έχουμε προτείνει την μείωση των ειδικών φόρων κατανάλωσης στα καύσιμα  και ιδιαίτερα στο πετρέλαιο ως μέτρο ανάσχεσης της αύξησης του κόστους παραγωγής,  του κόστους λειτουργίας των επιχειρήσεων και των τιμών των βασικών αγαθών και  υπηρεσιών.» 

Έτσι λοιπόν ο πρώην Υφυπουργός Εργασίας Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας ρώτησε τα εξής  από το σημερινό Υπουργό της Νέας Δημοκρατίας: 

« 1. Προτίθεστε να θέσετε επιτέλους ρήτρα στο πλαφόν αναπροσαρμογής και να ελέγξετε την  αυθαίρετη μονομερή τροποποίηση των συμβάσεων από τους παρόχους ηλεκτρικής ενέργειας,  προκειμένου να προστατευτούν οι καταναλωτές;  

Advertisement
  1. Προτίθεστε να θέσετε πλαφόν στις τιμές των καυσίμων που αγοράζουν τα πρατήρια και οι  καταναλωτές και να μειώσετε τους ειδικούς φόρους κατανάλωσης στα επίπεδα του 2014;» 

Όπως είναι λογικό, επίσημη απάντηση από τη μεριά της Ελληνικής Κυβέρνησης δεν έχει δοθεί ακόμη. Δυστυχώς, όμως το καυτό θέμα το οποίο έφερε ο γνωστός εργατολόγος δε δείχνει να διαψεύδεται  από τη μεριά των εταιριών παροχής του ηλεκτρικού ρεύματος.

Αλήθεια όμως, τι ακριβώς πρέπει να γίνει έτσι ώστε να καταλάβει ότι ο κόμπος με την ακρίβεια έχει  φτάσει στο χτένι; Ότι έχουμε το ακριβότερο ηλεκτρικό ρεύμα στην Ευρώπη και τους χαμηλότερους  μισθούς, δε φτάνουν αυτά τα δυο για να συνειδητοποιήσει ότι ο Ελληνικός λαός, πραγματικά δεν  αντέχει άλλο και υποφέρει από ένα νέο κύμα ακραίας φτώχειας; Πρέπει δηλαδή, οι εργαζόμενοι να  δουλεύουν πάρα πολλές ημέρες το χρόνο μόνο και μόνο για να πληρώσουν τους λογαριασμούς  κοινής ωφέλειας την ίδια ώρα που ο Πρωθυπουργός μας λέει για καταπληκτική ποιότητα ζωής; 

Η Ελληνική Κυβέρνηση δυστυχώς έχει πλέον αποτύχει σε όλες τις μεγάλες προκλήσεις όπως είναι η  πανδημία του covid και η ακρίβεια. Η Νέα Δημοκρατία ανακουφίστηκε και ξεκουράζεται δήθεν από  την επιτυχία των πρώτων μηνών της διακυβέρνηση της και πλέον παρατηρείται να παρουσιάζει μια  μεγάλη κοινωνική φθορά. Πως να μη την έχει όμως όταν για να πάρει την εξουσία δεν είχε απολύτως  κανένα σχέδιο για την ανασυγκρότηση της χώρας; Μέχρι να έρθουν οι εθνικές εκλογές το μέλλον θα  είναι πλέον δύσκολο αλλά θα είναι στο χέρι μας και στη ψήφο μας για να μην ξαναπάρουν την  εξουσία.