ΘΕΜΑ: Συνάντηση ΠΑΣΟΚ στην Θεσσαλονίκη – “Ενότητα” το μήνυμα (ΦΩΤΟ)

Ρεπορτάζ: Γαβρής Άγγελος

Η Θεσσαλονίκη, είναι η περιοχή που δημοσκοπικά μέχρι πολύ πρόσφατα, έδινε στο Κίνημα Αλλαγής από τα μικρότερα ποσοστά στην Επικράτεια. Αυτό δείχνει να αλλάζει δραματικά αφού παρά το κλίμα “θεμιτής πόλωσης” λόγω εσωκομματικών το μήνυμα της ενότητας και της συσπείρωσης γίνεται όλοένα πιο δυνατό.

Με πρωτοβουλία των στελεχών του Κινήματος Αλλαγής, τοπικών φορέων και την παρουσία τοπικών φορέων, πρ.γραμματέων ΠΑΣΟΚ στην Β’ Θεσσαλονίκης, υποψήφιων Δημάρχων και Περιφερειακών και δημοτικών συμβούλων και την έντονη συμβολή της νεολαίας, στο μαγαζί “ΤΖΑΚΙ HO” στον Χορτιάτη της Θεσσαλονίκης πραγματοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία ένα κάλεσμα για συζήτηση και φαγητό.

Σύντροφοι και συντρόφισσες από την ευρύτερη περιοχή της Θεσσαλονίκης, τηρώντας  τα απαραίτητα μέτρα πρόληψης έδωσαν βροντερό παρών στο κάλεσμα για την επάνοδο της Σοσιαλδημοκρατίας στο Ελληνικό πολιτικό γίγνεσθαι.

Με συζητήσεις που αφορούσαν μεταξύ άλλων και το διαδικαστικό σκέλος της διεξαγωγής των εσωκομματικών εκλογών, διευκρινήσεις και ερωταπαντήσεις περί των τυπικών, μα και με τοποθετήσεις και υπερ υποψηφιοτήτων, η συζήτηση, κινήθηκε σε πλαίσιο που υποδηλώνει πως παρά τις αντιθέσεις και την πλούσια πολυφωνία της κεντροαριστεράς, το κάλεσμα για ενότητα και την επόμενη μέρα υπερτερεί μεταξύ των τάξεων των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ ενώ καταδικάστηκαν και οι προσπάθειες πόλωσης και δημιουργίας έντασης στο εσωκομματικό τοπίο.

Σημαντικό ζήτημα όπως προέκυψε και από παρεμβάσεις ήταν η διασφάλιση της διαφάνειας και της προστασίας από διαβλητές παρεμβάσεις “ψηφοφόρων” του Κινήματος Αλλαγής και παρά την ανάγκη για αθρόα συμμετοχή αυτό που προέχει είναι η προστασία της εσωκομματικής διαδικασίας από “εξωγενείς παράγοντες” και “φίλους” του Κινήματος Αλλαγής εξ αποκοπής…

Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ