Τι είπαν οι 3 υποψήφιοι Πρόεδροι του Κινήματος Αλλαγής στο χθεσινό “άτυπο” debate; (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ο Ανδρέας Λοβέρδος που πήρε πρώτος, από τους υποψηφίους το λόγο, τόνισε, αστειευόμενος ότι η συζήτηση χαρακτηρίστηκε, μάλλον υπερβολικά, μονομαχία των υποψηφίων αρχηγών για την ηγεσία του Κινήματος Αλλαγής και είχε δίκιο, Όχι μόνο γιατί στο πάνελ δεν ήταν η κυρία Γεννηματά. Αλλά γιατί τα πραγματικά debate μεταξύ των υποψηφίων έπονται. Ένα θεωρείται βέβαιο, ίσως υπάρξει και δεύτερο. Χθες απλά, οι υποψήφιοι αρχηγοί ήταν ομιλητές σε μια συζήτηση. Δεν μονομάχησαν.

ΤΑ ΒΑΣΙΚΑ ΣΗΜΕΙΑ

Στην τοποθέτησή του ο Ανδρέας Λοβέρδος, επεσήμανε ότι υπάρχει «πρόβλημα στην Σοσιαλδημοκρατία, στην Ελλάδα και στην Ευρώπη» και τόνισε ότι ένας σοσιαλδημοκράτης .θεωρεί ότι στην πολιτική του συγκρότηση το πρωτεύον είναι η Δημοκρατία. Αναφέρθηκε στο καθήκον της αλήθειας και τόνισε ότι οι πολιτικές προτεραιότητες του χώρου δεν μπορεί παρά να διαμορφώνονται με βάση της ανάγκες των πολιτών. Ο κ. Λοβέδρος ήταν αιχμηρός με τον ΣΥΡΙΖΑ, πλευρές του οποίου, νέταξε στη κατηγορία των μη δημοκρατικών φαινομένων, όπως ο ο Τραμπ, ο Ορμπαν και ον Μπολσονάρου.

Ο Νίκος Ανδρουλάκης, υπογράμμισε την ανάγκη οι δυνάμεις της σοσιαλδημοκρατίας ν α εκφραστούν μέσα από ένα θεσμικό κόμμα. Υπάρχουν κόμματα καρτέλ στην Ελλάδα, τόνισε και πρόσθεσε ότι πρέπει να εγγυηθούμε όλοι μας ότι την επόμενη μέρα η Δημοκρατική Παράταξη θα αγκαλιάσει τις αγωνίες των πολιτών, θα σέβεται τα μέλη της και τις διαδικασίες. Ο κ. Ανδρουλάκης περιέγραψε ένα κόμμα ανοιχτό και αποκετρώμενο που θα λαμβάνει τις αποφάσεις του σε περιφερειακό και κεντρικό επίπεδο και το οποίο, όπως τόνισε θα μπορεί στη βάση των αρχών και των αξιών του να συνάπτει προγραμματικές συμφωνίες με σαφή περιεχόμενο. Αυτή φαίνεται να είναι και η γραμμή πλεύσης του κ. Ανδρουλάκη στο θέμα των μετεκλογικών συνεργασιών το οποίο αναμένεται να βρεθεί στο επίκεντρο του προεκλογικού αγώνα.

Στην τοποθέτηση του ο Χάρης Καστανίδης έδειξε τη σημαία της υποψηφιότητάς του. Η σοσιαλδημοκρατία δεν μπορεί παρά να κάνει αυτό που ξέρει καλύτερα από τις άλλες πολιτικές δυνάμεις. Δεν πρέπει να προσαρμοστεί η δημοκρατία στις ανάγκες της αγοράς αλλά οι ανάγκες της αγοράς στη δημοκρατία, τόνισε. Ο κ. Καστανίδης, άσκησε κριτική στην κυβέρνηση: «Για πρώτη φορά μια δεξιά κυβέρνηση αποφάσισε λίγο πριν λήξουν οι θητείες δύο ανεξάρτητων αρχών να προτείνει τροπολογίες για να τοποθετήσει συνομιλητές της» είπε και άφησε αιχμές εναντίον του Ανδρέα Λοβέρδου: «Αιφνιδιάζει αν ένα σοσιαλδημοκρατικό κόμμα με καθήκον αληθείας δεν βρίσκει κριτική προς τα δεξιά», τόνισε.

 

 

Aκούστε την συζήτηση 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ