“Το Κέντρο”

Η στήλη "Political Incorrectness" , του Χρήστου Τσούνη

POLITICAL INCORRECTNESS 

 

Κεφ.2

 

«Το Κέντρο»

 

Πόσες φορές έχουμε ακούσει όλοι μας μυημένοι στα πολιτικά πράγματα και μη για το περιβόητο ΚΕΝΤΡΟ.

Κατ’ εξακολούθηση και πλήθος φορών οι πολιτικές δυνάμεις του τόπου επαναλαμβάνουν τον όρο ΚΕΝΤΡΟ και τίς προσπάθειες που κάνουν ώστε να πείσουν τους κεντρώους ψηφοφόρους να ακολουθήσουν την τάδε ή την δείνα πολιτική παράταξη. Ακόμη και οι θεωρητικά κυρίαρχες πολιτικές κοινοβουλευτικές δυνάμεις της Μεταπολίτευσης χαρακτηριζόντουσαν με τους όρους Κεντροαριστερά και Κεντροδεξιά. Μια σημειολογία που αποδείκνυε περίτρανα την διαχρονική και σημαίνουσα αξία του χώρου που ονομάζουμε ΚΕΝΤΡΟ για τίς πολιτικές διεργασίες, το αποτέλεσμα των εκλογών και την ατζέντα με την οποία πολιτεύονταν τα κόμματα.

 

Είναι λοιπόν το ΚΕΝΤΡΟ σαν πολιτικός και κοινωνικός χώρος καθοριστικός για το μέλλον της πολιτικής ζωής της Ελληνικής Δημοκρατίας και την ίδια την Δημοκρατία εν γένει;;

Η απάντηση είναι βεβαιότατα ΝΑΙ!!

Στο γενεαλογικό δέντρο της πολιτικής ιστορίας  της Ελλάδας το ΚΕΝΤΡΟ ήταν όρος ταυτόσημος με την Δημοκρατική Παράταξη!!Η πορεία της οποίας χωρίς ίχνος ανασκαφής του παρελθόντος εκφράστηκε από τους Φιλελεύθερους του Εθνάρχη Βενιζέλου ,της ΕΠΕΚ του Στρατηγού Πλαστήρα, της Ενώσεως Κέντρου του Γέρου της Δημοκρατίας Και μεταπολιτευτικά από το ΠΑΣΟΚ του Ανδρέα Παπανδρέου.Τι κοινό είχαν όλες αυτές οι εκφάνσεις του ΚΕΝΤΡΟΥ;;Προφανώς το ότι κυβέρνησαν το τόπο και ότι η πολιτεία τους συνδέθηκε με εποχές κοινωνικής και οικονομικής ανάπτυξης σε ένα εκσυγχρονισμένο δημοκρατικό πολίτευμα!!

Σε εποχές που η συνθηματολογία της Αριστεράς κυριαρχούσε στα λαϊκά στρώματα…Σε εποχές που η καθεστωτική Δεξιά καταπατούσε την Δημοκρατική Διαδικασία και στοιχειώδεις συνταγματικές ελευθερίες..Οι Έλληνες πολίτες στήριζαν τα προγράμματα του Κεντρώου Χώρου!!

Η εξήγηση είναι απλή, λιτή και ευκόλως εξηγήσιμη…

Το ΚΕΝΤΡΟ στην Ελληνική Δημοκρατία είναι ΛΑΙΚΟ και προέρχεται από τις τάξεις του εργαζόμενου λαού και τα χαμηλά στρώματα είναι πολυπληθές και επιδιώκει να εκφράζεται από μια κοινωνική φιλεργατική ατζέντα!

Το ΚΕΝΤΡΟ στην πολιτική ζωή του εκφράζει ένα υγιές  και ακηδεμόνευτο ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ κίνημα που  επομένως κινητοποιείται για τα εθνικά δίκαια όπως διαχρονικά μπορεί να αποδειχθεί!

Το ΚΕΝΤΡΟ είναι ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΟ και  υπεραμύνεται των δημοκρατικών παραδόσεων του ελληνικού λαού για αυτό και δεν λοξοκοιτάει σε ολοκληρωτικές ιδεολογικές αντιπροτάσεις του χθές!

Το ΚΕΝΤΡΟ εκφράζει το  ΡΕΑΛΙΣΤΙΚΟ πνεύμα του Έλληνα και της Ελληνίδας και αναζητά λογικές λύσεις στα καθημερινά προβλήματα της κοινωνίας, της Δημοκρατίας, της Οικονομίας και της Πατρίδας!!

 

Σαν επίλογος να με συγχωρείτε που σας κούρασα με το ΚΕΝΤΡΟ και το ΚΕΝΤΡΟ θα μπορούσα να γράφω ώρες επίσης για το τι ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ το ΚΕΝΤΡΟ που τόσο πολύ κάτι παράξενες πολιτικές φωνές το μνημονεύουν αλλά θα αρκεστώ σε αυτά που ανέφερα…

 

Η ευχή μου είναι όπως και  πολλών άλλων  ίσως αυτής της χώρας η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ ΠΑΡΑΤΑΞΗ να συνθέσει εκ νέου ένα σύγχρονο κίνημα με τις προϋπάρχουσες καταστατικές αρχές ώστε να απαλλαχθεί η χώρα από κυβερνήσεις νεοφιλελέδων και αριστεριστών!!

 

Κάποιος θα πεί ότι το παρών κείμενο δεν αποτελεί άρθρο παρα παραταξιακή προπαγάνδα…Θα απαντήσω με ανακούφιση ότι όντως δεν είναι αρθρο γιατί δεν είμαι δημοσιογράφος άλλωστε δεν χρειαζόμαστε άλλους δημοσιογράφους…

 

ΕΙΜΑΙ ΠΑΣΟΚ ΚΑΙ ΘΑ ΛΕΩ ΜΕ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΓΕΝΕΙΑ ΤΙΣ ΣΚΕΨΕΙΣ ΜΟΥ!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ