Connect with us

ΕΣΩΚΟΜΜΑΤΙΚΕΣ ΚΙΝΑΛ

Το ΡΕΠΟΡΤΑΖ: Προετοιμάζονται για πρόωρες εθνικές εκλογές στο Κίνημα Αλλαγής;

Δημοσιεύτηκε

στις

Eδώ και καιρό “ηχούν” οι “καμπάνες” των εσωκομματικών εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής. Εκλογές που έχουν – όπως αναμενόταν – προκαλέσει το ενδιαφέρον τόσο των ΜΜΕ, όσο και πολιτικών αντιπάλων – με “άκομψες παρεμβάσεις τους στο παρελθόν” – αλλά φυσικά, πρωτίστως, της ευρείας βάσης των ψηφοφόρων της Δημοκρατικής Παράταξης 

Οι λόγοι πλέον είναι πολλοί: 

 • Η σταθερή άνοδος του Κινήματος Αλλαγής
 • Η πολιτική γραμμή και το έργο που έχει να επιδείξει καθ΄όλη την περίοδο της πανδημίας μέχρι και σήμερα
 • Η δυναμική των υποψηφίων για την Προεδρία του Κινήματος Αλλαγής, των: Νίκου Ανδρουλάκη ,Φώφης Γεννηματά και Ανδρέα Λοβέρδου και *σύμφωνα με εμπιστευτικές πληροφορίες , του Χάρη Καστανίδη εν ευθέτω χρόνω
 • Η αδυναμία ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ να “πείσουν” για την ικανότητα και την σοβαρότητά τους
 • Η διαρκής πόλωση που “θυμίζει” στους Προοδευτικούς πολίτες την “κατάντια” της χώρας μετά την περίοδο των “αγανακτισμένων”
 • Η διεθνής ανάγκη για επιστροφή σε μια σύγχρονη πλέον, σοσιαλδημοκρατία
 • Το πολιτικό αφήγημα για την “επόμενη ημέρα” των εσωκομματικών στο Κίνημα Αλλαγής

 

Μέσα σε όλους όσους “ασχολούνται” με το Κίνημα Αλλαγής, προφανώς ανήκει και η πλειονότητα των γνωστών “καλοθελητών” από κάθε “φάρα” που στόχο έχουν την εγνωσμένη και λελογισμένη πόλωση που υπάρχει στο Κίνημα Αλλαγής, λόγω εσωκομματικών -όπως σε ΚΑΘΕ ΠΑΡΑΤΑΞΗ που έχει διάγει παρατεταμένη εσωκομματική προεκλογική περίοδο – να την “ερμηνεύσουν” ως εσωστρέφεια, “τάση για απόσχιση” και άλλα γνωστά… 

Ένα ζήτημα που σας παρουσιάζει κατά αποκλειστικότητα το “THE SOCIALIST” είναι το ζήτημα της αντιμετώπισης του ενδεχομένου για “ξαφνική” προκήρυξη πρόωρων εθνικών εκλογών από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη το προσεχές Φθινόπωρο -κάτι που διαψεύδεται έντονα από το Μαξίμου –

Συγκεκριμένα, από το Γραφείο του Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής εστάλη το εξής μήνυμα στους Γραμματείς των Ν.Ε του Κινήματος Αλλαγής στην Επικράτεια – ΟΧΙ σε υποψήφιους βουλευτές!

“ΠΡΟΣ: ΓΡΑΜΜΑΤΕΙΣ ΝΕ ΚΙΝΗΜΑΤΟΣ ΑΛΛΑΓΗΣ

Συντρόφισσες, σύντροφοι,

Διαφήμιση

Η ιδιαίτερη πολιτική συγκυρία που βιώνουμε, εν μέσω πανδημίας και υπό το βάρος των οικονομικών και κοινωνικών της επιπτώσεων, δημιουργεί την ανάγκη προετοιμασίας και ετοιμότητας της παράταξης και των οργανώσεων μας για το ενδεχόμενο προκήρυξης πρόωρων εθνικών εκλογών.

Για το λόγο αυτό, κρίνεται αναγκαίο να διερευνήσετε και να ενημερώσετε – έως τις 30/7 – για τη διαθεσιμότητα συμμετοχής εκ νέου στα ψηφοδέλτια μας, των υποψήφιων βουλευτών του ψηφοδελτίου των εθνικών εκλογών του Ιουλίου του 2019.

Εφιστούμε  ιδιαίτερα την προσοχή σας ότι η επιβεβαίωση πρόθεσης συμμετοχής στα ψηφοδέλτια μας αφορά μόνον  το ενδεχόμενο διενέργειας εθνικών εκλογών το ερχόμενο φθινόπωρο και αποκλειστικά τους  ήδη υποψηφίους βουλευτές μας το 2019.

Σε καμιά περίπτωση δεν αφορά ούτε αξιολόγηση των υποψηφίων του 2019 ούτε διερεύνηση προσώπων και διατύπωση  προτάσεων για νέες υποψηφιότητες.

 Οι σχετικές διαδικασίες θα αποτελέσουν αντικείμενο της Επιτροπής Ψηφοδελτίων που θα συσταθεί σε χρόνο συναρτώμενο με τις πολιτικές εξελίξεις και στην οποία θα παραδοθεί η ανωτέρω περιγραφόμενη προεργασία.

Συντροφικά,

Μανώλης Χριστοδουλάκης

Διαφήμιση

Γραμματέας Κινήματος Αλλαγής” 

Η ανάλυση του κειμένου:

Είναι ξεκάθαρο πως στην Χ.Τρικούπη ετοιμάζονται για παν ενδεχόμενο. Ένα ενδεχόμενο που αφορά την προετοιμασία κάθε σοβαρού κόμματος που θέλει να διευρύνει τα ποσοστά του και να διαφυλάξει τα ήδη κεκτημένα του.

Επίσης ξεκάθαρο είναι πως δεν αφορά το κείμενο που εστάλη σε “αξιολόγηση” των υποψηφιοτήτων όυτε καν στην “πρόχειρη σύσταση” ψηφοδελτίων εν όψει “πιθανότητας”.

 • Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει για την προετοιμασία της Χ.Τρικούπη; Ναι.
 • Θα μπορούσε κανείς να μιλήσει ενδεχομένως και για  “αποπροσανατολισμό” από την εσωκομματική “πόλωση” λόγων εσωκομματικών εκλογών; Ναι πάλι.
 • Είναι δυνατόν από Γραμματέα Κόμματος να δημιουργείται “κλίμα” συσπείρωσης; Ναι. Οι εθνικές εκλογές, το κάνουν αυτό στην βάση των ψηφοφόρων.
 • Είναι πιθανό αυτή η συσπείρωση να αποτελέσει “βέλος στην φαρέτρα” της νυν Προέδρου Φώφης Γεννηματά; Ενδεχομένως. -Σε περίπτωση εθνικών εκλογών το Φθινόπωρο, όλες οι εσωκομματικές διαδικασίες για την ανάδειξη Προέδρου “σβήνουν” και το Κίνημα Αλλαγής πορεύεται στην μάχη των εθνικών εκλογών με την υπάρχουσα Πρόεδρο, Φώφη Γεννηματά;

Τι συμβαίνει στην τελευταία παραπάνω ερωταπάντηση; 

Συμβαίνει το εξής: Το Κίνημα Αλλαγής κατεβαίνει στις εθνικές εκλογές με Πρόεδρο την Φώφη Γεννηματά και οι εσωκομματικές εκλογικές διαδικασίες παίρνουν “αναβολή” για μετά τα αποτελέσματα των εθνικών εκλογών. Μια “αναβολή” που μπορεί να γίνει “επ’αόριστον” (δηλαδή extra 4ετίας, ας μην υπερβάλλουμε με το “επ’αόριστον”) για την νυν Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής ,σε περίπτωση που η άνοδος των ποσοστών του Κινήματος Αλλαγής θεωρηθεί κατά πλειονότητα, ως “επιτυχημένη”. Σίγουρα το 8.1% δεν μπορεί να γίνει εν μία νυκτί, 16% μα αν “πιάσει διψήφιο” ποσοστό, τότε μιλάμε για gamechanging event. Για μια τροπή που “αλλάζει τα δεδομένα”.  Όλα αυτά, σε περίπτωση “θετικής έκβασης”, σε περίπτωση “αρνητικής” έκβασης ή ποσοστών “δημοσκοπικών πτήσεων” γύρω στο 6-7% σίγουρα δεν θα αποτελέσουν “βέλος στην φαρέτρα της Φώφης Γεννηματά” μάλλον, περισσότερο, θα μπορούσαμε αντί “βέλους” να αντιπαραβάλουμε μια φωτεινή πινακίδα νέον που θα λέει “exit”.

Με βάση λοιπόν την ανάλυση των ενδεχομένων, το “μοντέλο”: “Πρόωρες Εκλογές” , εικάζω πως “θα φορεθεί πολύ” από την 3η του Σεπτέμβρη και έπειτα, ενδεχομένως όχι από όλους τους υποψηφίους για την αρχηγία του κόμματος μα, από ένα μεγάλο ποσοστό αυτών. 

Κλείνοντας, είναι σαφές πως το mail που εστάλη προσωπικά από τον Γραμματέα του Κινήματος Αλλαγής, Μανώλη Χριστοδουλάκη, δεν μπορεί να αποτελέσει πεδίο κριτικής. Πεδίο “προβληματισμών” ίσως. Πρόκειται για ξεκάθαρη “άσκηση ετοιμότητας” για παν ενδεχόμενο, αυτό μόνο, τίποτα άλλο.

Διαφήμιση

 

 

 

 

 

 

 

Διαφήμιση

Φωτογραφία από Pixabay