Τραμπ όπως … Α.Σαμαράς:! “Δεν θα παραστώ στην ορκομωσία του νέου Προέδρου”

THE SOCIALIST NEWSROOM

Ένα όχι και τόσο.. πρωτόγνωρο γεγονός, για την Ελλάδα έχει γίνει “viral” σε όλο τον κόσμο, με τον Ντ.Τραμπ , να δηλώνει πως δεν θα παραστεί στην ορκομωσία του νέου Προέδρου των Η.Π.Α, Τζο Μπάϊντεν. Ένα “συμβάν” που “πέρασε στα ψιλά” όταν ο Αντώνης Σαμαράς, αρνήθηκε να δώσει το “παρών”, στη εθιμοτυπική διαδικασία “παράδοσης-παραλαβής” της Πρωθυπουργίας στον Αλέξη Τσίπρα…

Το γεγονός σχολίασε ο Βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης: 

Το γεγονός που ήταν πρωτόγνωρο στην Ελλάδα, ο Α.Σαμαράς αρνείται να παραστεί στην “παράδοση” των Πρωθυπουργικών καθηκόντων στον Α.Τσίπρα:

Ο κ. Τσίπρας δεν παρέλαβε από τον προκάτοχό του, Αντώνη Σαμαρά, καθώς ο πρόεδρος της ΝΔ δεν μετέβη στο Μέγαρο Μαξίμου, για να παραδώσει την πρωθυπουργία.

Έτσι, η τελετή παράδοσης-παραλαβής καθηκόντων πρωθυπουργού έγινε από τον Κώστα Μπούρα, διευθυντή του γραφείου του κ. Σαμαρά στο διευθυντή του γραφείου τύπου του κ. Τσίπρα, Δημήτρη Τζανακόπουλο.

Πού είναι ο πολιτικός πολιτισμός;

Οι παριστάμενοι δημοσιογράφοι απόρησαν με την απόφαση του Αντώνη Σαμαρά να μην παραδώσει ο ίδιος την πρωθυπουργία στον διάδοχό του. Συνεργάτες του όταν ρωτήθηκαν για ποιό λόγο επελέγη αυτή η λύση απάντησαν «δεν προβλέπεται συνταγματικά».

Πληροφορίες από το περιβάλλον του πρώην πρωθυπουργού αναφέρουν ότι «ο Αντώνης Σαμαράς αποφάσισε να μην υποδεχθεί τον Αλέξη Τσίπρα στο Μέγαρο Μαξίμου γιατί δεν άντεχε το πλάνο του απερχόμενου».

«Πού πήγε ο πολιτικός πολιτισμός τον οποίο ευαγγελιζόσασταν ως χθες;» ρώτησε γνωστός δημοσιογράφος τον διευθυντή τύπου του Αντώνη Σαμαρά και εκείνος απάντησε ότι δεν προβλέπεται από το Σύνταγμα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ