ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Χρήσιμος” γίνεται κανείς όταν προσπαθεί να διασφαλίσει το συμφέρον του αδύναμου με Δημοκρατικά μέσα.” Του Π.Ζαρογουλίδη.

Γράφει ο Παναγιώτης Ζαρογουλίδης.

Η δυναμική προσαρμογή της σοσιαλδημοκρατίας στον εκσυγχρονισμό και την εξέλιξη επαληθεύει την προοδευτική μας κατεύθυνση και την αδιάκοπη προσπάθειά μας να παραμείνουμε επίκαιροι, χρήσιμοι και αποτελεσματικοί στο κοινωνικό σύνολο.

Χρήσιμος γίνεται κανείς όταν μέσα από τον γόνιμο διάλογο προσπαθεί να διασφαλίσει το συμφέρον του αδύναμου και του κατατρεγμένου πάντα με σεβασμό στις αταλάντευτες αρχές του κράτους δικαίου και της δημοκρατίας, που αποτελεί τον άγγελο οδηγό των αρχών και της ιδεολογίας μας. Όπερ και εγένετο!  Η προτεινόμενη εμπλοκή του Προέδρου Πρωτοδικών για την απαγόρευση και την διάλυση πορείας, αντί του δημάρχου ή της αστυνομίας μετακινεί το βαρύκεντρο των αποφάσεων αυτών από θέσεις υπό κομματικό έλεγχο στους ίδιους τους θεματοφύλακες του νόμου τους δικαστικούς λειτουργούς που με ορόσημο τις συνταγματικές ελευθερίες θα αποφασίζουν πότε μια διαδικασία αποτελεί κίνδυνο για την δημόσια ασφάλεια. Έτσι  εξάλλου δεν λειτουργεί η κοινωνία μας ;

Επίκαιρος είναι αυτός που δεν κρύβεται πίσω από αναχρονισμούς, αλλά απαντά στα ζητούμενα της εποχής του με καθαρές θέσεις, δεν κρύβεται πίσω από  συντονισμένες ολιγωρίες και τακτικό catenaccio προσποιούμενος την δημιουργική συμμετοχή στον διάλογο πίσω από αναποτελεσματικές οχυρωματικές θέσεις.

Το να υποβαθμίσεις την θέση όλων αυτών που αξιώνεις ότι εκφράζεις μέσα από μηδενισμούς δεν είναι λύση, είναι διαχείριση κακομοιριάς και μια εθνικά ανεύθυνη στάση.

Τι θα συνέβαινε αν δεν είχαμε εμπλακεί ;  Ποια θα ήταν τελικά η τύχη όλων αυτών που θα ήθελαν να εκφραστούν απέναντι στην αδικία ; Απέναντι στην λεηλασία των δικαιωμάτων τους ;

Σήμερα έχουν ακόμα ελπίδα εξαιτίας του ΚΙΝΑΛ, παραμένουμε το αστείρευτο  think tank της Δημοκρατίας και των κοινωνικών δικαιωμάτων, απέναντι στους όψιμους μηδενιστές που τελικά οδηγούν στην υποβάθμιση της αγωνιστικής έκφρασης  των πολιτών.

Λέμε ΟΧΙ στον σκοταδισμό και την αναρχία

Ψηφίζουμε ΝΑΙ στον δημόσιο διάλογο με πολιτικές θέσεις και αντίκρισμα στην κοινωνία παραμένοντας επίκαιροι, χρήσιμοι και αποτελεσματικοί στο κοινωνικό σύνολο sic