3η μέρα συνεδρίου – Ψηφίζουν οι σύνεδροι για ΚΠΕ – Στις 11μιση η ομιλία Ανδρουλάκη

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος

Με αμείωτη την ένταση των διεργασιών, σήμερα, την 3η ημέρα του συνεδρίου έχουν ξεκινήσει από το πρωί οι ψηφοφορίες για την εκλογή Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ενώ στις 11:30πμ ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής Νίκος Ανδρουλάκης θα κλείσει τις εργασίες του συνεδρίου με ομιλία.

Με το καταστατικό των διαδικασιών του συνεδρίου να ψηφίζεται αργά χθες το βράδυ και να κατατίθεται στο Προεδρείο, η σημερινή “σκληρή” 3η μέρα του συνεδρίου είναι η ημέρα που αναμένεται να ενταθούν οι διαβουλεύσεις μεταξύ των μελών από όλη την επικράτεια για να προκύψει με δημοκρατικές διαδικασίες η ηγετική ομάδα του κινήματος που επανέρχεται δυναμικά στο πολιτικό προσκήνιο.

Είναι σημαντικό εδώ, να αναφερθεί, πως οι σύνεδροι θα έχουν εώς 45 σταυρους δικαίωμα στις εκλογές για την ΚΠΕ του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ, με τις υποψηφιότητες , σύμφωνα με τις μέχρι τώρα πληροφορίες, να αγγίζουν τις 600 – αριθμός ρεκόρ δεκαετίας για την δημοκρατική παράταξη.

Η πολιτική συγκυρία, δίνει στην δημοκρατική παράταξη, νέο αέρα, έναν αέρα ανανέωσης-πολιτικής αυτονομίας-ενότητας.

Και αυτό κατέστη σαφές από την συγκλονιστική ομιλία του Προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη που έσεισε το στάδιο Ταε-Κβο-Ντο και έστειλε μήνυμα ελπίδας, προόδου, αισιοδοξίας σε μια χώρα που είδε μέσα σε δέκα χρόνια, τα όνειρά της να παίρνουν φωτιά και την νέα γενιά να “κουρεύει” τα φτερά της – όχι μόνο το χρέος άλλων γενεών.

Το ΠΑΣΟΚ θα εγγυηθεί την αυτονομία και την ανεξαρτησία της πολιτικής.

Με τη λειτουργία των θεσμών.

Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και μπορεί να πετύχει την πολιτική αλλαγή που έχουμε τόσο πολύ ανάγκη σε αυτή την χώρα.

Και αυτό το δήλωσαν περίτρανα οι χιλιάδες νέοι, το 60% των συνέδρων, που έσπευσαν από μια “απολιτικ” γενιά, να επιλέξουν ως όχημα της πολιτικής αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής. Γιατί αυτοί οι νέοι και νέες, ζουν την δική τους 3η Σεπτέμβρη. Με αξίες. Με αρχές. Με σοσιαλδημοκρατική δυναμική για την διεκδίκηση της διακυβέρνησης της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ