Αυτό το ΠΑΣΟΚ θα πρωταγωνιστήσει!

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος

Το 3ο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ ήταν μια πολιτική δήλωση αλλαγής. Ένα πολιτικό γεγονός.

Χιλιάδες σύνεδροι έδωσαν δυναμικό παρών από κάθε πόλη-χωριο-νησί της χώρας. Η πολιτική συγκυρία, δίνει στην δημοκρατική παράταξη, νέο αέρα, έναν αέρα ανανέωσης-πολιτικής αυτονομίας-ενότητας.

Και αυτό κατέστη σαφές από την συγκλονιστική ομιλία του Προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη που έσεισε το στάδιο Ταε-Κβο-Ντο και έστειλε μήνυμα ελπίδας, προόδου, αισιοδοξίας σε μια χώρα που είδε μέσα σε δέκα χρόνια, τα όνειρά της να παίρνουν φωτιά και την νέα γενιά να “κουρεύει” τα φτερά της – όχι μόνο το χρέος άλλων γενεών.

Αναφέρθηκε στην ειλικρίνεια, την ενότητα λόγων και έργων, τον ρεαλισμό και το νέο πολιτικό ήθος που θα διέπει τη σχέση εμπιστοσύνης με τον ελληνικό λαό. «Φιλοδοξούμε να γίνουμε το πιο χρήσιμο κόμμα στον τόπο. Ένα κόμμα που έμαθε να εξελίσσεται, να προσαρμόζεται, αγκαλιάζοντας τις αγωνίες των ευάλωτων Ελλήνων και τις ανησυχίες της δημιουργικής Ελλάδας. Να μιλήσουμε με ευθύτητα για τα προβλήματα της νέας γενιάς, τις οικονομικές, υγειονομικές, γεωπολιτικές, ενεργειακές, και ξανά μετά από δεκαετίες πληθωριστικές κρίσεις», τόνισε.

Επισήμανε για τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ ότι «και οι δύο έχουν έναν κοινό στόχο. Να αναχαιτίσουν αυτό το δυναμικό ξεκίνημα και την αναγέννηση της δημοκρατικής παράταξης και του ΠΑΣΟΚ. Σας εγγυώμαι όμως ότι δεν θα τα καταφέρουν». Όσο για τα «κάλπικα», όπως τα χαρακτήρισε, διλήμματα που θέτουν, μακριά από τις ανάγκες του ελληνικού λαού μας, ο κ. Ανδρουλάκης τόνισε: «Μας ρωτάνε, “με ποιο κόμμα θα συμπράξουμε”, δήθεν για να μας φέρουν σε δύσκολη θέση. Κανένας από τους δύο δεν θέλει να μοιραστεί την εξουσία. Δεν θέλουν το ΠΑΣΟΚ, θέλουν τις ψήφους του ΠΑΣΟΚ. Εμείς όμως ενωμένοι και δυνατοί θα αποδείξουμε στις εθνικές εκλογές ότι το ΠΑΣΟΚ δεν επέστρεψε ως ρυθμιστής, αλλά ως πρωταγωνιστής».

Ο κ. Ανδρουλάκης εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το βράδυ των εθνικών εκλογών η παράταξή μας θα είναι στην όχθη των νικητών, ισχυρή, δυνατή, περήφανη. Και θα κοιτάμε στην όχθη των ηττημένων τη ΝΔ και τον ΣΥΡΙΖΑ που θα έχουν απωλέσει την κοινωνική τους δύναμη. Ο λαός θέλει κάτι διαφορετικό από τα μεγάλα λόγια, τη δημαγωγία, τη διχόνοια και το πελατειακό κράτος. Πήραμε τα μαθήματα της οικονομικής κρίσης κι έχουμε αλλάξει πραγματικά. Δεν θα ξαναπληγώσουμε τον ελληνικό λαό, ό,τι τον πλήγωσε μένει πίσω στο περιθώριο της ιστορίας. Γινόμαστε ένα κόμμα της προόδου, του ρεαλισμού, της ευρωπαϊκής Σοσιαλδημοκρατίας, έτοιμο να προσφέρει λύσεις και μια ισχυρή κυβέρνηση για έναν λαό που ζητά πάνω απ’ όλα την αξιοπρεπειά του για αυτόν, τα παιδιά και τα εγγόνια του».

Το ΠΑΣΟΚ θα εγγυηθεί την αυτονομία και την ανεξαρτησία της πολιτικής.

Με τη λειτουργία των θεσμών.

Το ΠΑΣΟΚ επέστρεψε και μπορεί να πετύχει την πολιτική αλλαγή που έχουμε τόσο πολύ ανάγκη σε αυτή την χώρα.

Και αυτό το δήλωσαν περίτρανα οι χιλιάδες νέοι, το 60% των συνέδρων, που έσπευσαν από μια “απολιτικ” γενιά, να επιλέξουν ως όχημα της πολιτικής αλλαγής, το ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής. Γιατί αυτοί οι νέοι και νέες, ζουν την δική τους 3η Σεπτέμβρη. Με αξίες. Με αρχές. Με σοσιαλδημοκρατική δυναμική για την διεκδίκηση της διακυβέρνησης της χώρας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ