Άνοιγμα Σχολείων: “Έπεσε”η πλατφόρμα για το self test– Δεκτή χειρόγραφη δήλωση

Με προβλήματα στην πλατφόρμα για το self test η επιστροφή των μαθητών στα σχολεία και συγκεκριμένα των μαθητών νηπιαγωγείων, δημοτικών και γυμνασίων, ενώ στα θρανία επιστρέφουν, μετά τις διακοπές του Πάσχα, και οι μαθητές των λυκείων.

Προβλήματα στην πλατφόρμα self-testing.gov.gr

Προβλήματα αντιμετωπίζουν σε κάποιες περιοχές μαθητές, γονείς και εκπαιδευτικοί με την πλατφόρμα self-testing.gov.gr. Ο Γιώργος Παπαδάκης και η εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” δέχονται πολλά μηνύματα από το πρωί ενώ από το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης απαντούν πως έχει αποκατασταθεί το πρόβλημα που παρατηρήθηκε το βράδυ της Κυριακής

Δεκτή για είσοδο στο σχολείο και χειρόγραφη δήλωση αποτελέσματος self test

Λόγω της δυσκολίας ωστόσο που αντιμετωπίζουν γονείς και εκπαιδευτικοί θα γίνεται δεκτή για την είσοδο στο σχολείο και χειρόγραφη υπέυθυνη δήλωση όπως μετέδωσε η εκπομπή “Καλημέρα Ελλάδα” μετά από ενημέρωση έγινε από το Υπουργείο Παιδείας.

Στο σχολείο μόνο με το αποτέλεσμα του self test

Τα μέλη της εκπαιδευτικής κοινότητας, μαθητές, εκπαιδευτικοί, βοηθητικό και λοιπό προσωπικό πρέπει να προσέρχονται στα σχολεία έχοντας μαζί τους βεβαίωση αρνητικού τεστ (self-test, PCR ή rapid-test). Το τεστ διενεργείται πριν την έναρξη των μαθημάτων Δευτέρας και Πέμπτη, έως και 24 ώρες πριν την προσέλευση στη σχολική μονάδα.

Υπενθυμίζεται, πως τα self tests διατίθενται δωρεάν από τα φαρμακεία μαζί με ενημερωτικό υλικό, χρησιμοποιώντας τον ΑΜΚΑ, τον Προσωρινό ΑΜΚΑ (ΠΑΜΚΑ) ή τον Προσωρινό Αριθμό Ασφάλισης και Υγειονομικής Περίθαλψης Αλλοδαπού (ΠΑΑΥΠΑ). Ο αυτοδιαγνωστικός έλεγχος είναι υποχρεωτικός και για τα άτομα που έχουν εμβολιαστεί.

Από σήμερα επαναλειτουργούν, επίσης δια ζώσης, τα τμήματα φροντιστηρίων και κέντρων ξένων γλωσσών, που σχετίζονται με τη διενέργεια εξετάσεων, όπως οι Πανελλήνιες και οι εξετάσεις τίτλων επάρκειας ξένων γλωσσών, καθώς και οι πρακτικές ασκήσεις φοιτητών που είναι στο τελευταίο έτος ή επί πτυχίω.

Ακόμα, μπορούν να ξεκινήσουν προπονήσεις όσες κατηγορίες και αθλήματα ομαδικά ή ατομικά έχουν διοργανώσεις από τον Μάιο έως και τον Σεπτέμβριο του 2021, συμπεριλαμβανομένων των ηλικιακών κατηγοριών (παίδων-εφήβων-νέων) που έχουν μοριοδοτούμενα για τα ΑΕΙ πρωταθλήματα.

Δωρεάν από σήμερα δύο self test μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα

Aπό σήμερα μέχρι και την Τετάρτη 12 Μαΐου θα γίνεται δωρεάν διάθεση 2 self test μόνο στην εκπαιδευτική κοινότητα, ενώ οι δικαιούχοι του δημοσίου και ιδιωτικού τομέα θα μπορούν να τα παραλάβουν δωρεάν από την Πέμπτη 13 Μαΐου μέχρι και την Τετάρτη 19 Μαΐου.

 

Πηγή: Debater.gr

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ