Απίστευτες δηλώσεις Βορίδη στην ΕΡΤ: “Αχρείαστο κόστος η επίταξη του ιδιωτικού τομέα υγείας!”

Την ώρα που τα δημόσια νοσοκομεία έχουν λυγίσει κάτω από τη σφοδρότητα του τρίτου κύματος της πανδημίας, την ώρα που καθημερινά εκατοντάδες είναι οι νέες νοσηλείες ασθενών με κορωνοϊό, την ώρα που δεκάδες διασωληνωμένοι περιμένουν σε απλές κλίνες να αδειάσει ένα κρεβάτι στις ΜΕΘ, ο Μάκης Βορίδης επιμένει ότι δεν πρέπει να μιλάμε για επίταξη του ιδιωτικού τομέα.

«Τι νόημα έχει να συζητάμε για επίταξη;» διερωτήθη με το γνωστό απαξιωτικό ύφος του μιλώντας στην ΕΡΤ. «Αυτό καταλήγει να είναι ένα είδος εμμονής» ανέφερε ο υπουργός Εσωτερικών, ισχυριζόμενος ότι υπάρχει αυτή τη στιγμή συνεργασία με τον ιδιωτικό τομέα και ότι φτάνουν και περισσεύουν οι ιδιωτικές κλινικές που έχουν συμπράξει.

«Άρα, λοιπόν, αυτή η εμμονή με την επίταξη μόνο περίεργα ιδεολογικο-πολιτικά κίνητρα μπορεί να έχει» τόνισε με στόμφο. Καταλήγοντας μάλιστα, επανέλαβε το κυβερνητικό αφήγημα ότι με το να μη γίνεται επίταξη αποφεύγεται η παραγωγή «αχρείαστου κόστους».

ΣΥΡΙΖΑ: «Αυτονόητη υποχρέωση η επίταξη ιδιωτικών κλινικών»

«Σε σημερινή του εμφάνιση στην ΕΡΤ ο Μάκης Βορίδης χαρακτήρισε την επίταξη ιδιωτικών κλινικών “αχρείαστο κόστος”. Χωρίς ντροπή τα στελέχη της κυβέρνησης αδιαφορούν για τη δημόσια υγεία και τα απαραίτητα μέτρα για να σωθούν ανθρώπινες ζωές» τονίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία.

«Με τους διασωληνωμένους να φθάνουν σχεδόν τους 700 στις ΜΕΘ και άλλους 100 εκτός ΜΕΘ, και τα νοσοκομεία της Αττικής στο όριο της κατάρρευσης η επίταξη ιδιωτικών κλινικών αποτελεί αυτονόητη υποχρέωση. Η ΝΔ όμως αποδεικνύει καθημερινά ότι είναι μια επικίνδυνη κυβέρνηση» καταλήγει ο ΣΥΡΙΖΑ.

 

Τι λέει το ΚΙΝΑΛ:

“Αχρείαστο κόστος κατά τον Υπουργό κ Βορίδη, η επίταξη των ιδιωτικών κλινικών. Το ότι το ΕΣΥ είναι στο κόκκινο, και οι εικόνες στις εφημεριες τραγικές, Το ότι σοβαρά ασθενείς είναι διασωληνωμένοι εκτός εντατικών, το ότι υπάρχει λίστα αναμονής για ένα κρεβάτι ΜΕΘ, δεν συγκινεί στο ελάχιστο τον Υπουργό της ΝΔ.
Τα συμφέροντα του ιδιωτικού τομέα μόνο μη θιγούν. Αναλγησία και ιδεοληψία τις πιο δυσκολες ωρες για τους πολιτες.
Αυτή είναι η ΝΔ και αυτά τα στελέχη που πραγματικά την εκφράζουν.”

(Σχόλιο του Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλου Χρηστίδη)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ