“Αθήνα-Αστυνομοκρατούμενη πόλη” -Μαζικές Προσαγωγές πολιτών, εικόνες συνωστισμού αστυνομικών!

Toυ Παντελή Αλεξόπουλου για το “The Socialist”

Εικόνες συνωστισμού σε Αστυνομικούς -Μαζικές προσαγωγές πολιτών που κατευθύνθηκαν στο σημείο που δολοφονήθηκε ο Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος

Οι έλεγχοι περιμετρικά είναι ιδιαίτερα αυστηροί σε μια αστυνομοκρατούμενη πόλη. Ούτε οι δημοσιογράφοι μπορούν να προσεγγίσουν το μνημείο. 

Νωρίτερα, μερικές δεκάδες ατόμων εγκλωβίστηκαν σε κεντρικό βιβλιοπωλείο των Αθηνών (Γραβιάς) όταν επιχείρησαν να φτάσουν στο μνημείο του Γρηγορόπουλου, τηρώντας όλα τα μέτρα προστασίας. Μπροστά τους βρέθηκε ισχυρή ομάδα αστυνομικών και δέκα εξ’ αυτών προσήχθησαν και οδηγήθηκαν στη ΓΑΔΑ.  Είναι χαρακτηριστικές οι εικόνες που δείχνουν εκατοντάδες αστυνομικούς να συνωστίζονται, με τα κρούσματα στην ΕΛ.ΑΣ, σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα να ανεβαίνουν κατά πολύ, ο Υπουργός Χρυσοχοϊδης δήλωνε πριν λίγες μέρες πως :”Δεν υπάρχει κίνδυνος να κολλήσουν τον ιό οι αστυνομικοί”….

ΕΦ.ΣΥΝ.

Ίδιες εικόνες και έξω από το Χημείο (Ναυαρίνου) με μέλη του ΣΕΚ να εγκλωβίζονται από την αστυνομία. Στην ίδια συγκέντρωση βρέθηκαν συνδικαλιστές, υγειονομικοί, κ.α., με την αστυνομία να προχωρά σε μαζικές προσαγωγές (περίπου 50 ατόμων).

Καταγγελίες πολιτών μέσω social media αναφέρουν τον “υπερβάλλοντα ζήλο” αστυνομικών να τους αποτρέψουν να αποτίσουν φόρο τιμής στο σημείο που έπεσε νεκρός από την σφαίρα του Κορκονέα ο νεαρός Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος το 2008, τον “μαύρο Δεκέμβρη” της σύγχρονης Ελληνικής Δημοκρατίας, μια δημοκρατία, που φαίνεται να αντικαθίσταται από την κυβέρνηση Μητσοτάκη με καταστολή, φόβο και αστυνομοκρατία…. 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ