Χάρης Καστανίδης στο “ALPHA ΠΡΩΙΝΟ”: “Να ξανακάνουμε το ΠΑΣΟΚ μια μεγάλη παράταξη για το καλό της Ελλάδας” (ΗΧΗΤΙΚΟ)

Ο πρώην Υπουργός με το ΠΑΣΟΚ, Βουλευτής Α’Θεσσαλονίκης και Υποψήφιος Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, μίλησε στην εκπομπή “ALPHA ΠΡΩΙΝΟ” στον ALPHA 96.5 στην Θεσσαλονίκη, στους δημοσιογράφους, Γαβρή Άγγελο και Λυδία Κοκκινά 

Ο Χάρης Καστανίδης, τοποθετήθηκε τόσο για την νίκη των εργαζομένων στην EFOOD, τις εκλογές στην Γερμανία και τον συμβολισμό τους ενώ εκτενέστατη αναφορά έκανε στις εσωκομματικές εκλογές του Κινήματος Αλλαγής για την ανάδειξη Προέδρου, αναλύοντας τους λόγους που τον οδήγησαν να είναι Υποψήφιος.

Μεταξύ άλλων, ο Χάρης Καστανίδης, κατέθεσε και μια πολύ σημαντική πρόταση για την ενδυνάμωση της Δημοκρατίας στην Ελλάδα: 

«Το επιθυμητό είναι κάθε εξουσία να αντιρροπεί τη λειτουργία των άλλων, όχι για να τις ακυρώνει, αλλά για να προκύπτει συνθετική δημοκρατική απόφαση, χωρίς τον κίνδυνο να συγκεντρώνεται ανέλεγκτη εξουσία σε κάποιον θύλακο της δημοκρατικής επικράτειας.

Για να δώσω ένα παράδειγμα, πρέπει να φανταστούμε τη συνταγματική θέση του Προέδρου της Δημοκρατίας και ως αντίρροπη στην εξουσία του Πρωθυπουργού και της Κυβέρνησης, χωρίς βεβαίως να καταστρατηγείται η αρχή της δεδηλωμένης. Έτσι, όταν ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας αναπέμψει ένα νόμο στη Βουλή (λ.χ. με πρόδηλες αντισυνταγματικότητες), θα πρέπει να ψηφισθεί ο ίδιος νόμος με αυξημένη πλειοψηφία, δηλαδή με ευρύτερες συναινέσεις. Σήμερα, δεν ασκείται το δικαίωμα του Προέδρου, αφού η δυναστική κυριαρχία της μονοκομματικής πλειοψηφίας μπορεί να επιβάλλει ό,τι θέλει με απλή πλειοψηφία και πριν από την αναπομπή και μετά από αυτήν».

 

 

Aκούστε το ηχητικό 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ