Δημήτρης Μάντζος – Ο Εκπρόσωπος του ΠΑΣΟΚ κάνει την διαφορά!

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος

Όταν το όνομα του Δημήτρη Μάντζου “ακούστηκε” πρώτη φορά στα δημοσιογραφικά “πηγαδάκια” ως πιθανός υποψήφιος για την θέση του Εκπροσώπου Τύπου, τα νεύματα έκπληξης και αποδοχής ήταν αυθόρμητα. 

Ο επί της Προεδρίας της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά Διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας έχαιρε εκτίμησης όλων από την πρώτη στιγμή.

Μία επιλογή του Νίκου Ανδρουλάκη που αποδείκνυε  στην πράξη πως όχι μόνο είναι εξαιρετικός γνώστης της ανθρωπογεωγραφίας του ΠΑΣΟΚ μα το σύνθημα που τον ανέδειξε Πρόεδρο με ευρύτατη πλειοψηφία: “Πολιτική Αυτονομία-Ενότητα-Ανανεωση” το εννοεί και δεν είναι απλώς ένα όμορφο περιτύλιγμα για επιστροφή σε παλαιοκομματικές νοοτροπίες. Ο Νίκος Ανδρουλάκης θέλει μια παράταξη σύγχρονη, πολιτική αξιών και νέο πολιτικό ήθος για να πετύχει το ΠΑΣΟΚ την ολική επαναφορά με νέους όρους στην πολιτική. Και αυτό φαίνεται στις μέχρι τώρα προσωπικές επιλογές του για τους στενούς συνεργάτες του.

Ο Δημήτρης Μάντζος, είναι ο άνθρωπος που ενσαρκώνει το αφήγημα της νέας εποχής, ένας άνθρωπος – μαχητής της παράταξης που δεν αφήνει “καρφίτσα να πέσει κάτω” και το είδαμε με θαυμασμό και ένα ενδόμυχο “επιτέλους” που ακούστηκε από μέσα μας όταν τόσο στο συνέδριο της ΝΔ όσο και στο συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ όπου ήταν ομιλητής εκπροσωπόντας το ΠΑΣΟΚ, ήταν καθηλωτικος και έκλεισε στόματα μέσα “στο ίδιο τους το σπίτι”, κάνοντας σαφές πως το ΠΑΣΟΚ όχι μόνο δεν θα είναι ποτέ συμπλήρωμα ή απλός ρυθμιστής των εξελίξεων μα ήρθε για να πρωταγωνιστήσει, ξανά.

Με τελευταία του παρέμβαση στην πρωτοβουλία των εκδοτών ημερήσιων εφημερίδων, δεν διστάζει ακόμα μια φορά να πει τα πράγματα με το όνομά τους:

Ο περιφερειακός Τύπος αποτελεί το βασικό μέσο ενημέρωσης στην ελληνική Περιφέρεια. Συγκροτεί μια τοπική δημόσια σφαίρα που αφορά σε όλα τα μέλη της αντίστοιχης κοινωνίας Μέσα από τη διαχρονικότητα και την ιστορικότητά του κερδίζει καθημερινά την εμπιστοσύνη του αναγνωστικού κοινού και διατηρεί πιστούς αναγνώστες και συνδρομητές, με κύριο πυλώνα την εγκυρότητα και την αξιοπιστία του.

Ωστόσο, παρά τη σπουδαιότητά του, ο Περιφερειακός Τύπος έπεσε κι αυτός «θύμα» των επάλληλων κρίσεων που βιώνει η πατρίδα μας. Ένα ήδη πολύ δυσχερές περιβάλλον, με εγγενείς στρεβλώσεις της αγοράς, έγινε ακόμη πιο δυσμενές μέσα από τις προκλήσεις που αντιμετώπισε η χώρα σε πολλά επίπεδα.

Στο ρευστό οικονομικό περιβάλλον της τελευταίας δεκαετίας ήλθε να προστεθεί και το μείζον ζήτημα της πανδημίας. Ο περιφερειακός και τοπικός Τύπος της χώρας βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της «μάχης» για την ενημέρωση των πολιτών της περιφέρειας σχετικά με την αντιμετώπιση του κορωνοϊού.

Δυστυχώς, όμως, ο τοπικός και επαρχιακός Τύπος, σε αντίθεση με ό,τι συνέβη με άλλα πανελλήνιας εμβέλειας ΜΜΕ, όχι μόνο έντυπα αλλά και ηλεκτρονικά, υπέστη σοβαρό πλήγμα και ραγδαία απώλεια εσόδων.

Η Πολιτεία αλλά και κάθε πολιτική δύναμη οφείλουν να τείνουν ευήκοον ους στις αγωνίες και τα δίκαια αιτήματα του ημερήσιου Τύπου της Ελληνικής Περιφέρειας.

Κάθε νομοθετική πρωτοβουλία προς αυτήν την κατεύθυνση πρέπει να τυγχάνει ευρύτερης στήριξης, αρκεί να είναι ρεαλιστική, αποτελεσματική και δίκαιη.

Είμαστε οι πρώτοι που θα συμφωνήσουμε ότι οι συνθήκες στις οποίες ζούμε τα τελευταία πολλά χρόνια δεν είναι «κανονικές». Αλλά στις κρίσεις είναι που κρίνονται οι πολιτικές ηγεσίες. Στις κρίσεις είναι που αποτιμώνται οι πολιτικές επιλογές. Και στο πεδίο της ενημέρωσης και της δημοσιογραφικής έρευνας, δεν χωρούν εκπτώσεις. ” 

Είμαι βέβαιος, πως ο Δημήτρης Μάντζος όχι μόνο “έσπασε” τις λογικές του υπερπροβλημένου πολιτικού προσώπου αλλά “την έσπασε” και σε όσους ήθελαν ένα ΠΑΣΟΚ “λίγο” και εγκλωβισμένο σε παλαιοκομματικές λογικές. Ένας άνθρωπος ταπεινός, που θα σε κερδίσει με τον λόγο και το ήθος του, ένας αυθεντικός Εκπρόσωπος της δημοκρατικής παράταξης.

Και είμαστε μόνο στην αρχή!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ