Έφη Στεφοπούλου για έγγραφο – “φωτιά”: “Κυκλοφόρησαν “οδηγίες” σε Υπαλλήλους του Υπ.Μετανάστευσης που προειδοποιούν για “συνέπειες” αν καταγγείλουν το Υπουργείο ως μάρτυρες”

Η Τομεάρχης Δημόσιας Διοίκησης του Κινήματος Αλλαγής, Έφη Στεφοπούλου, σε ανάρτησή της, καταγγέλλει έγγραφο της κυβέρνησης Μητσοτάκη που φέρεται να υποδεικνύει σε υποψήφιους μάρτυρες, υπαλλήλους του Υπουργείου Μετανάστευσης, σε δικαστικές διαμάχες, να πηγαίνουν να καταθέτουν μόνον υπερ του Υπουργείου ειδάλλως, να μην πηγαίνουν καθόλου!

Η δήλωση της Έφης Στεφοπούλου – ανάρτηση στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης:

“Κυκλοφόρησαν οδηγίες προς τους υπαλλήλους του υπουργείου Μετανάστευσης που τους λένε ότι αν σας καλεί η δικαιοσύνη ως μάρτυρες, να μην πηγαίνετε παρά μόνο αν αυτά που σκοπεύετε να πείτε είναι υπέρ του υπουργείου!

Αν πχ ένας πολίτης έχει αδικηθεί από τη Διοίκηση κι ο υπάλληλος έχει στοιχεία (που δεν είναι απόρρητα) που τεκμηριώνουν αυτή την αδικία, απειλείται με το έγγραφο αυτό, ότι θα έχει συνέπειες αν πει την αλήθεια στο Δικαστήριο! Το δικαίωμα στη δίκαιη δίκη είναι ανθρώπινο δικαίωμα, το οποίο οι εν λόγω οδηγίες παραβιάζουν κατάφωρα, σε μια προσπάθεια ποδηγέτησης της ανεξάρτητης κατά το Σύνταγμα δικαστικής εξουσίας από την εκτελεστική.,

Πέρα όμως, από το νομικά αίολο έρεισμα της συγκεκριμένης οδηγίας, το μεγαλύτερο πρόβλημα είναι η σαφής προσπάθεια εκφοβισμού των δημοσίων υπαλλήλων.

Έστω κι αν αποσυρθεί το κείμενο, το μήνυμα θα έχει σταλεί: όποιος υποστηρίζει την αλήθεια εις βάρος των αποφάσεων του υπουργού και της διοίκησης του υπουργείου θα έχει συνέπειες.”

 

Ακολουθεί το σχετικό έγγραφο που προκάλεσε την αντίδραση της Κας Στεφοπούλου:

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ