Εισήγηση για άρση της ασυλίας του Χρυσαυγίτη Λαγού – Οι ενέργειες του Νίκου Ανδρουλάκη

Υπέρ της άρσης της ασυλίας του πρώην χρυσαυγίτη ευρωβουλευτή, Γιάννη Λαγού, με 22 ψήφους υπέρ και 2 κατά, ψήφισαν σήμερα τα μέλη της επιτροπής νομικών θεμάτων του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου 

Η απόφαση αυτή αφορά την καταδίκη του Λαγού για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης.

Την ερχόμενη εβδομάδα θα γίνει η ψηφοφορία στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου για την άρση της ασυλίας του Λαγού που είναι και το τελικό στάδιο αυτής της πολύμηνης διαδικασίας. Δεν έχει οριστεί ακόμα η ημέρα της ψηφοφορίας.

Με την απόφαση αυτή ανοίγει ο δρόμος για να οδηγηθεί στη φυλακή ο Γιάννης Λαγός που έξι μήνες μετά την καταδικαστική απόφαση του δικαστηρίου παραμένει ελεύθερος στις Βρυξέλλες εξαιτίας της ευρωβουλευτικής του ασυλίας.

Υπενθυμίζουμε ότι ο Γιάννης Λαγός είχε καταδικαστεί για διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης στην μεγάλη δίκη της Χρυσής Αυγής και στη συνέχεια τελεσιδίκησε και η απόφαση για την φασιστική επίθεση στο Συνεργείο το 2013. Το Γ’ Τριμελές Εφετείο Πλημμελημάτων Αθηνών καταδίκασε τον Γιάννη Λαγό ως ηθικό αυτουργό επικίνδυνης σωματικής βλάβης.

Ο καταδικασμένος νεοναζί είχε στήσει ολόκληρο σόου όταν το δικαστήριο αποφάσιζε για την ποινή που θα του επέβαλε για την διεύθυνση εγκληματικής οργάνωσης ενώ και όλο αυτό το διάστημα έχει απειλήσει με μηνύσεις και αγωγές μέχρι και την Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Την απόφαση της επιτροπής για άρση της ασυλίας ανακοίνωσε στο twitter η Άννα Μισέλ Ασημακοπούλου σχολιάζοντας ότι η δημοκρατία θα νικήσει.

Επιτέλους αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Δημήτρης Παπαδημούλης σχολιάζοντας την απόφαση της Επιτροπής και καλεί τις Αρχές στην Ελλάδα να προχωρήσουν στη σύλληψη του φυγόδικου Χρήστου Παππά.

Τις προηγούμενες μέρες είχαν οργανωθεί κινητοποιήσεις στις Βρυξέλες για την άρση ασυλίας του και οι πόλη γέμισε με αφίσες που έλεγαν ότι η θέση του Λαγού είναι στη φυλακή και όχι στο Ευρωκοινοβούλιο. Φυσικά ο ίδιος για ακόμα μία φορά δεν παρέλειψε να εξαπολύσει απειλές κατά αυτών που τον «κατηγορούν άδικα».

Θυμίζουμε εδώ, τις ενέργειες του ευρωβουλευτή του Κινήματος Αλλαγής, Νίκου Ανδρουλάκη μέχρι την σημερινή εισήγηση της Επιτροπής

Με επιστολή στον κ.Σάσολι ο Νίκος Ανδρουλάκης ζητά την απαγόρευση της συμμετοχής του καταδικασμένου Χρυσαυγίτη, Γιάννη Λαγού!

 

Ν.Ανδρουλάκης για Γ.Λαγό: “Καμία δικαιολογία δεν υπάρχει σε ζητήματα δημοκρατίας!”

 

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ