“Ελεύθερη Δημοσιογραφία-Καλύτερη Δημοκρατία” -Γράφει ο Άγγελος Τζίτζιρας

 Ελεύθερη Δημοσιογραφία-Καλύτερη Δημοκρατία -Γράφει ο Άγγελος Τζίτζιρας για το “The Socialist” 

 

Η εικόνα ίσως περιέχει: 1 άτομο

Τον τελευταίο καιρό έχουμε παρατηρήσει διάφορες λεκτικές ”επιθέσεις’’ που έχει λάβει το ‘’The Socialist’’ για διάφορες επιλογές που έχει κάνει. Κάτι τέτοιο είναι αρνητικό όχι μόνο για τον χώρο της δημοσιογραφίας αλλά γενικά για την Δημοκρατία μας.

Η ιστοσελίδα και ο υπεύθυνος αυτής ξεκίνησαν απ’ το τίποτα και κατάφεραν να φτάσουν εδώ που είναι σήμερα μέσω διάφορων συνεργασιών  περισσότερο με μέλη του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής, ένα κόμμα το οποίο είναι στο 7 % περίπου στις δημοσκοπήσεις, αλλά και πιο πρόσφατα με μέλη άλλων κομμάτων τα οποία βρίσκονται στον χώρο της αριστεράς (πχ ΣΥΡΙΖΑ και Μερα25). Η επιχείρηση της ιστοσελίδας να επεκτείνει το κοινό της και να έχει μεγαλύτερη απήχηση σιγουρά μπορεί να φαίνεται αρνητική σε κάποιους, οι οποίοι ίσως να περίμεναν μια κομματική ιστοσελίδα η οποία θα διακινεί μόνο τις απόψεις της προέδρου, αλλά θα πρέπει να καταλάβουμε όλοι μας ότι αυτό δεν μπορεί να συμβεί.

Όπως και αλλά στελέχη έτσι και εγώ διαφωνώ με τις απόψεις του ΣΥΡΙΖΑ και θεωρώ ότι είναι ο υπαρξιακός μας αντίπαλος καθώς απ’ τις εκλογές του 2009 μέχρι σήμερα δεν έχουν αλλάξει τα ποσοστά της ΝΔ σε μεγάλο βαθμό ενώ έχουν αλλάξει αυτά του χώρου μας αλλά και του ΣΥΡΙΖΑ. Η όποια όμως διαφορά μπορεί να υπάρχει σε επίπεδο ιδεών , δεν σημαίνει πως ο καθένας μπορεί να ζητάει από ένα δημοσιογραφικό site, να σταματήσει την συνεργασία της με άλλους χώρους όπως κάνουν άλλοι και ούτε να ζητάει σαν μικρό παιδί να δείχνουν περισσότερο το χώρο του ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής όπως κάνουν άλλοι.

Η Δημοκρατία δεν μπορεί να επιβιώσει χωρίς την ελεύθερη δημοσιογραφία, την χρειαζόμαστε όχι μόνο για να ακούγονται οι απόψεις μας αλλά και να ακούμε τις απόψεις των αντίπαλων μας (ιδεολογικών ή υπαρξιακών). Το να ζητάνε κάποιοι από κάποια ιστοσελίδα σαν το ”The Socialist’’ να μην δείχνει τις απόψεις άλλων χώρων είναι το ίδιο με όσους κατηγορούν κάποιους για ‘’προδότες’’ ή ότι είναι εχθροί του κράτους ή του χώρου επειδή έχουν μια διαφορετική άποψη.

Άγγελος Τζίτζιρας: Φοιτητής και μέλος της Γραμματείας του Τομέα Παιδείας του Κινήματος Αλλαγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ