Εσωκομματικές Κινήματος Αλλαγής: “Φάκελος” Ανδρέας Λοβέρδος – Αυτοί είναι οι (μέχρις στιγμής) υποστηρικτές του!

Ο Ανδρέας Λοβέρδος  ανακοίνωσε εγκαίρως και δημοσίως ότι θα ήταν υποψήφιος για την ηγεσία τoυ Κινήματος Αλλαγής.

Είναι ενεργός, πραγματοποιεί συναντήσεις και τηλεφωνικές συνδιαλέξεις με στελέχη από όλη την Ελλάδα, και δεν είναι τυχαίο που συχνά αναφέρεται στο ΠΑΣΟΚ. Οι υποστηρικτές του περιλαμβάνουν τους Βουλευτές, Χαρά Κεφαλίδου και Δημήτρη Κωνσταντόπουλο, καθώς και τον ευρωβουλευτή Εύα Καϊλή.

Εν τω μεταξύ, στις 24 Μαΐου, ο Ανδρέας Λοβέρδος θα μιλήσει με την Εύα Καϊλή σε εκδήλωση με θέμα τα “διεθνή”  με συντονιστή της συζήτησης τον Γιάννη  Δατσέρη – Εξ’απορρήτων του Ευάγγελου Βενιζέλου όσο ο ίδιος ήταν Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ.

Aνοιχτά υπερ Λοβέρδου και ο  Σταύρος Κωνσταντινίδης ο οποίος δήλωσε τα εξής: 

Το επόμενο διάστημα θα εκκινήσει η κούρσα διαδοχής για την Προεδρία του ΚΙΝΑΛ.

Υπήρξα στις ευρωεκλογές του 2019 υποψήφιος στο ευρωψηφοδέλτιο και αποστασιοποιήθηκα το καλοκαίρι του 2019 τόσο μετά την αδικαιολόγητη απουσία του Βαγγέλη Βενιζέλου από τα ψηφοδέλτια όσο και λόγω κάποιων διαφωνιών μου ως προς το ύφος και την οπτική κριτικής απέναντι στη νέα κυβέρνηση (νομοσχέδιο για την Παιδεία και την ασφάλεια των πανεπιστημίων), αλλά και ως προς την ταύτιση με στρατηγικές γραμμές πλεύσης του ΣΥΡΙΖΑ, έστω και υπαινικτικής πολλές φορές.

Εκτιμώ βαθιά την Φώφη Γεννηματά για την αφοσίωση και την ενίοτε μαχητική θέση της. Διαφωνώ όμως στο στρατηγικό διακύβευμα της πολιτικής στάσης και αντιπολίτευσης του ΚΙΝΑΛ σε πολλά ζητήματα. Τοποθετώ τον εαυτό μου στο ιδεολογικό πεδίο της φιλελεύθερης σοσιαλδημοκρατίας, και πιστεύω πως το ΚΙΝΑΛ δεν άδραξε την ευκαιρία να εμφανίσει ένα καθαρό φιλελεύθερο και σοσιαλδημοκρατικό πρόσωπο στα πρότυπα της Ευρωπαϊκής πραγματικότητας, παρά αναζήτησε προφίλ κοντύτερα σε μία ριζοσπαστική σοσιαλιστική εκδοχή παλαιού τύπου, που κατά τη γνώμη μου ούτε υφίσταται στη σύγχρονη εποχή, ούτε υπήρξε σώφρων στάση στα δεδομένα της ελληνικής πραγματικότητας και της δεδομένης συγκυρίας.

Συμπαθώ επίσης τον Νίκο Ανδρουλάκη, αλλά πιστεύω ότι επίσης δεν κατέθεσε ένα ευδιάκριτο ιδεολογικό στίγμα, ενώ παράλληλα εκτιμώ πως η απόσταση της Ευρωβουλής, αφυδατώνει την μάχιμη εγρήγορση ενός φιλόδοξου νέου αρχηγού που θα ήθελε να αναδιοργανώσει τον ενδιάμεσο χώρο του κέντρου.

Όπως πιστεύω πως ο Ανδρέας Λοβέρδος διαθέτει ένα σπάνιο μείγμα. Είναι μαχητικός, έχει ταυτόχρονα λαϊκό και αστικό πνεύμα, δεν έχει ταμπού απέναντι στα μοντέρνα πολιτικά εργαλεία, διαβάζει ορθά τα σύγχρονα προτάγματα, και τοποθετεί τον εαυτό του στο πεδίο του νέου και σύγχρονου κέντρου, όπως το προδιέγραψε εύστοχα ο Βούλγαρης στο τελευταίο άρθρο του στα «ΝΕΑ». Αντίπαλος πιστεύω πως είναι η Ακροδεξιά και η παλαβή ριζοσπαστική αριστερά που οδεύει χωρίς μπούσουλα και εντελώς μπερδεμένη.

Επειδή πιστεύω πως είναι τίμιο να τοποθετούμαστε έγκαιρα, χωρίς μισόλογα, και πολιτικάντικες δηλώσεις των ισορροπιών του τρόμου, αποφασίζω στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΚΙΝΑΛ, να ταχθώ με ευθυκρισία από σήμερα στο πλευρό του Λοβέρδου.

Δίπλα στην επαγγελματική και δημόσια ιδιότητά μου ως Συγκοινωνιολόγου και αρθρογράφου, επιζητώ να υπηρετήσω νέες πολιτικές που θα ενισχύσουν την Ευρωπαϊκή μας σύγκλιση στα θέματα της κλιματικής κρίσης, της περιβαλλοντικής αειφορίας, της οδικής ασφάλειας, της βιώσιμης ανάπτυξης και κινητικότητας των πόλεων και της ελληνικής υπαίθρου. Με τελικό αποτέλεσμα την κοινωνική συνοχή και την οικονομική πορεία προς τα εμπρός. Με ρεαλισμό και προσγειωμένη πολιτική χωρίς άσκοπες φωνασκίες, και κρεσέντα ξεπερασμένου  «επαναστατισμού». Η χώρα πρέπει να κερδίσει τα 10+2 χρόνια που έχασε στην παρατεταμένη κρίση που την καθήλωσε.

Στο οργανωτικό: 

Στο οργανωτικό κομμάτι συντονίζει το μέλος της ΚΕ του ΚΙΝΑΛ Χαράλαμπος Βαρδίκος, ενώ έχουν γίνει αρκετές συζητήσεις με μέλη της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής, που αντιδρούν στον τρόπο με τον οποίο δημιουργήθηκε το “Δίκτυο της Νέας Γενιάς” και επιθυμούν την μετονομασία του μέσα από δημοκρατικές διαδικασίες, σε “Νεολαία ΠΑΣΟΚ”.

Μεταξύ των υποστηρικτών του Ανδρέα Λοβέρδου, τόσο ο Νότης Παρασκευόπουλος όσο και ο Θεόδωρος Παπαθεοδώρου της “Δυναμικής Κοινωνίας”. 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ