Connect with us

ΔΙΕΘΝΗ

Εύα Καϊλή: Η εκπρόσωπος του “πατριωτικού ΠΑΣΟΚ” στην Ευρώπη

Published

on

Προκλήσεις, δυσκολίες και εμπόδια χαρακτηρίζουν την φετινή χρονιά, τα γεγονότα της οποίας σημάδεψαν σε μεγάλο βαθμό την καθημερινότητα μας τόσο σε προσωπικό όσο και σε παγκόσμιο επίπεδο. Σε αυτό το πλαίσιο, οι πολιτικοί πρωταγωνιστές κλήθηκαν να αναλάβουν νέους ρόλους χωρίς να κάνουν πίσω ούτε στιγμή, προασπίζοντας τα συμφέροντα των πολιτών.

Ένα από αυτά τα πολιτικά πρόσωπα, είναι και η Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Εύα Καϊλή, το έργο της οποίας αναδεικνύεται αξιοσημείωτο για άλλη μια χρονιά. Μέλος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και μέλος της Ελληνικής αντιπροσωπείας της Προοδευτικής Συμμαχίας των Σοσιαλδημοκρατών, Πρόεδρος στην Επιτροπή για το Μέλλον της Επιστήμης και Τεχνολογίας (STOA) είναι μόνο κάποιες από τις οργανικές θέσεις που κατέχει.

Το τελευταίο διάστημα, η Εύα Καϊλή, έχει βρεθεί στο “στόχαστρο” καλοθελητών, οι οποίοι προσπαθούν εμμέσως πλην σαφώς, να ταυτίσουν τις δράσεις της και τις απόψεις της με την “φιλοδεξιά πτέρυγα” του Κινήματος Αλλαγής. Άκομψο. Άσκοπο. Αναληθές.

Σε σχόλιό της στο “The Socialist” η ίδια, “σηκώνει το γάντι” και απαντά όπως πρέπει:

“Γινεται μια διαρκής προσπάθεια να με χαρακτηρίσουν «δεξιά» εκείνοι που έφυγαν απο το ΠΑΣΟΚ στα δύσκολα αλλά και άλλοι για τους δικούς τους λόγους. Αυτό που δεν αντέχουν είναι οτι μιλάω για πατριωτικό ΠΑΣΟΚ, ασφάλεια στα σύνορα και σοβαρή και υπεύθυνη κριτική. Μόνο με καθαρά λόγια κ προτάσεις μπορούμε να δείξουμε τις διαφορές μας. “

Ηχηρή είναι η παρουσία της όσο αφορά τα εθνικά ζητήματα της χώρας μας, τα οποία δεν διστάζει να φέρει στην ευρωβουλή και να παλέψει για αυτά.

Ειδικότερα, δεδομένης της τουρκικής προκλητικότητας η οποία οργιάζει, η Εύα Καϊλή κατέθεσε αίτημα για πλήρη ενημέρωση ως προς τις εξοπλιστικές συμφωνίες και τις ροές του εμπορίου όπλων με την Τουρκία, όπως και την αναλυτική καταγραφή των ισοζυγίων πληρωμών, εμπορικών και χρηματοπιστωτικών ροών του κάθε κράτους μέλους με την Τουρκία, ώστε να χαρτογραφήσει τις οικονομικές, τραπεζικές και εμπορικές εξαρτήσεις της ΕΕ, εντοπίζοντας τους παράγοντες που υπονομεύουν την προσπάθεια να επιτευχθεί μία σταθερή και αξιόπιστη κοινή εξωτερική πολιτική. Είναι σημαντικό να βλέπουμε τους Ευρωβουλευτές μας να ασκούν πίεση στην ΕΕ ώστε να χαλιναγωγήσει την τουρκική πλευρά και επιτέλους να της ασκήσει κυρώσεις και όχι να την αφήνει σε ένα καθεστώς «ασυλίας» και ελευθερίας.

Οι πάντα επίκαιρες και στοχευμένες ερωτήσεις της Εύας Καϊλή δεν εκλείπουν από τα έδρανα του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου όπως η ερώτηση της στον Επίτροπο Dombrovskis, όπου ανέδειξε τις ολιγωρίες και την ανεπάρκεια της Γερμανικής εποπτικής αρχής BaFin για την υπόθεση της Wirecard AG, που είχε σημαντικές επιπτώσεις στις λειτουργίες πληρωμών σημαντικών τραπεζών που εποπτεύονται από το Ευρωσύστημα. Αλλά και η ερώτηση της  για τη χρηματοδότηση της Ελλάδας & των ΜΚΟ για τις ευθύνες Σύριζα Ανέλ

Παράλληλα με αυτό, με μια “ομοβροντία” αναρτήσεων η Ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ , Εύα Καϊλή έχει ανακοινώσει τις δράσεις που υποσχέθηκε και έκανε πράξη, τα όσα πρόκειται να κάνει και τις θέσεις της για Ελλάδα-Ε.Ε. Πιο συγκεκριμένα, έγινε αποδεκτή η πρόταση της για πρωτοβουλίες από τους Σοσιαλδημοκράτες στο Ευρωκοινοβούλιο, έγινε δεκτό και το να υπάρξει συντονισμός από την Ισπανίδα πρόεδρο ώστε να αποφευχθούν κινήσεις λαϊκισμού & να μην παρασυρθούν σε ρητορική Σύριζα.

Ακόμα, έστειλε απαντήσεις σε Ευρωβουλευτές που απέφυγαν να αναφερθούν σε ευθύνες Τουρκίας ή έπεσαν θύματα παραπληροφόρησης & λαϊκισμού, προς αποκατάσταση της αλήθειας ενώ ζήτησε αλληλεγγύη στους Έλληνες & τους ανθρώπους που χρησιμοποιεί η Τουρκία για να πιέσει την ΕΕ. Συνάντησε και ενημέρωσε τον πρόεδρο της Επιτροπής του Ευρωκοινοβουλίου για τα ανθρώπινα δικαιώματα -ώστε να ενταθούν οι πιέσεις σε Τουρκία & τις χώρες της ΕΕ που δεν ανέλαβαν ευθύνες, ενώ άφησαν Ελλάδα-Ιταλία να φυλάνε τα Ευρωπαϊκά σύνορα αλλά και απευθύνθηκε στον Ύπατο Εκπρόσωπο Εξωτερικής Πολιτικής της ΕΕ Josep Borrell για άμεση κινητοποίηση προς μια ειρηνική λύση στην Συρία, καθώς την απουσία της Ευρωπαϊκής διπλωματίας την πληρώνουν Ευρωπαίοι αλλά & Σύριοι πολίτες.

Όπως είναι προφανές, η συνδρομή της είναι υψίστης σημασίας ενώ η εργατικότητα και η  αφοσίωση της καθώς και η αποτελεσματικότητα των πρωτοβουλιών της αναγνωρίζονται τόσο από τους ίδιους τους  Έλληνες αλλά και από παγκόσμιους παρατηρητές και πολιτικούς.

Με άλλα λόγια, η Εύα Καϊλή συμπεριλήφθηκε στη λίστα των 20 βουλευτών με το πιο ισχυρό δίκτυο στο Ευρωκοινοβούλιο και τοποθετήθηκε στη θέση «13» για τις πολιτικά πολυδιάστατες συνεργασίες που αναπτύσσει με βουλευτές άλλων ομάδων και εθνικοτήτων.

Advertisement

 

(Από το αφιέρωμα της Βίκυς Χαριτάκη  στο “The Socialist” για τις δράσεις της Εύας Καϊλή στην Ευρωβουλή το 2020) *