Εύα Καϊλή: Μακάρι να γίνει το debate και να συμμετέχουν όλοι.

Η Ευρωβουλευτής του Κινήματος Αλλαγής, Εύα Καϊλή, μιλώντας στον ΣΚΑΪ και τους δημοσιογράφους κ.Ντσούνο και κ. Κούτρα, τοποθετήθηκε σχετικά με τις εσωκομματικές εκλογές για την ανάδειξη Προέδρου στο Κίνημα Αλλαγής. 

Εύα ΚΑΪΛΗ: Μακάρι να γίνει το debate και να συμμετέχουν όλοι. Γιατί, όχι μόνο ο κ. Παπανδρέου, αλλά και ο κ. Ανδρουλάκης τώρα εκφράζει αντιρρήσεις ως προς την επιλογή των δημοσιογράφων.
Ενώ στη συνέχεια τόνισε: “Θα πρέπει να απαντηθεί από τους εξωκοινοβουλευτικούς υποψηφίους για την προεδρία της παράταξης ποιον επιλέγει ο καθένας να εκπροσωπήσει το κόμμα στη Βουλή μέχρι τις εκλογές του 2023. Αυτό είναι κρίσιμο.”
Ενώ παράλληλα αιχμές άφησε για εξωθεσμικές παρεμβάσεις: “Επίσης έχει γίνει λόγος για παρέμβαση εξωθεσμικών παραγόντων στη διαδικασία, για παράδειγμα ο κ. Μπίστης. Με ποια ιδιότητα τοποθετείται;”

Ξεκάθαρη η στάση της Εύας Καϊλή σχετικά με τις υποψηφιότητες: ” Αυτός που μπορεί να μεγαλώσει την παράταξη είναι ο Ανδρέας Λοβέρδος.”

Σημείωσε πάντως ότι χρειάζεται ένα ντιμπέιτ, όπου οι υποψήφιοι θα πάρουν θέση στο συγκεκριμένο ζήτημα, προσθέτοντας ότι πρέπει να δοθούν απαντήσεις και σε κρίσιμα ζητήματα, όπως η Συμφωνία των Πρεσπών και να τοποθετηθούν όλοι αν θα δεχθούν στην Ευρωπαϊκή Ένωση τα Σκόπια, εφόσον δεν έχουμε τέτοια δέσμευση από τον ΣΥΡΙΖΑ.

«Το πατριωτικό πρόσημο είναι καθοριστικό, όχι μόνο για το μέλλον της παράταξης αλλά και της χώρας», είναι η άποψη της κυρίας Καϊλή, για ένα θέμα, που έπαιξε καθοριστικό ρόλο ώστε να στηρίζει τον Ανδρέα Λοβέρδο στη μάχη της 5ης Δεκεμβρίου.

Η ευρωβουλευτής του ΚΙΝΑΛ επισήμανε τη μεγάλη σημασία που έχει η αυξημένη συμμετοχή στις εσωκομματικές εκλογές, λέγοντας ότι είναι καλό να επιστρέψουν και να μετέχουν ψηφοφόροι που στις προηγούμενες εκλογές είχαν επιλέξει είτε ΝΔ είτε ΣΥΡΙΖΑ.

Ενώ στην ερώτηση: “Αν δεν κερδίσει ο Λοβέρδος, η Εύα Καϊλή έχει θέση στο κόμμα ή φεύγει μετά;” , η Ευρωβουλευτής απαντά: “Έχουμε όλοι δεσμευτεί ότι είμαστε εδώ για να αθροίσουμε. Αυτό δεν άλλαξε ποτέ το δικό μας ρόλο και το πλαίσιο. Όμως όταν μιλούμε για προοδευτική διακυβέρνηση και όταν προοδευτικό ορίζουμε τον ΣΥΡΙΖΑ του Πολάκη, αυτό είναι κάτι που πρέπει να το συζητήσουμε και να αποφασίσουμε αν θέλουμε να έχουμε μια τέτοια κατεύθυνση”
Σχετικά με τα περί “Προοδευτικής Διακυβέρνησης” και στην ερώτηση: “Έχετε δει κάποιον από τους υποψηφίους να το υποστηρίζει;”, η Εύα Καϊλή απαντά αφήνοντας “αιχμές”: “ Έχω ακούσει κάποιους από τους υποψηφίους να κάνουν αναφορά στην προοδευτική διακυβέρνηση. Και ο κ. Παπανδρέου και ο κ. Ανδρουλάκης το έχει κάνει αυτό , δηλαδή αν δεν υπάρξει αυτοδυναμία να υπάρξει ένα τέτοιο ενδεχόμενο”
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ