Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Έβρος: Η απαράδεκτη δήλωση Δένδια, τα ΜΜΕ , η Τουρκία και η παθητική στάση του ΥΠ.ΕΞ.

Published

on

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος

Την υπόθεση έχουν αναδείξει και ξένα ΜΜΕ. Η Daily Mail αναφέρει ότι «ντουζίνες Τούρκοι στρατιώτες εισέβαλαν και κατέλαβαν μια μικρή περιοχή στην Ελλάδα, υψώνοντας την τουρκική σημαία» ενώ συνδέει το θέμα και με το προσφυγικό. Η βρετανική SUN μιλά για «εισβολή Τούρκων» σε ελληνικό έδαφος. Σύμφωνα με το δημοσίευμα, μάλιστα, αποτελεί «μελετημένη πρόκληση στο πλαίσιο της αντίδρασης της τουρκικής πλευράς για τη σχεδιαζόμενη επέκταση του φράκτη στο χερσαίο τμήμα των συνόρων».

Η Τουρκική “κινητικότητα”: 

Είναι αλήθεια πως εδώ και καιρό υπάρχει Τουρκική “κινητικότητα” στην ευρύτερη περιοχή του Έβρου και συγκεκριμένα μέρη στα οποία ο Ερντογάν, μετά το φιάσκο σε κάθε μια απο τις περιπτώσεις που “ξεσήκωσε” την Ε.Ε προκαλώντας διεθνή “σάλο” στα ΜΜΕ σχετικά με την εργαλειοποίηση του μεταναστευτικού και τα επεισόδια επι 1 μήνα και βάλε στα σύνορα του Έβρου, προσπαθεί να “κερδίσει” έστω 1 μάχη για να μπορεί να δικαιολογήσει την “Σουλτανική” του επικυριαρχία  στην γείτονα χώρα. Εκμεταλλευόμενος λοιπόν την περίοδο της μετακίνησης των υδάτων του βορειανατολικού συνόρου της Ελλάδας με την Τουρκία, αποφάσισε να το παίξει ” α λα Ίμια” δηλώνοντας με έντονη τουρκική παρουσία πως η περιοχή “Μελισσοκομείο” αποτελεί έδαφος αμφισβητήσιμο και η περιοχή είναι υπο διεκδίκηση.

Η δήλωση Δένδια και οι αντιδράσεις:

“Υπάρχει ένα ζήτημα. Εύχομαι να πάμε σε συνεννόηση. Δεν μου αρέσει να δημιουργώ εντάσεις ανάμεσα σε 2 “φίλες” χώρες όπως η Ελλάδα και η Τουρκία. Μπορεί να επιλυθεί το ζήτημα χωρίς να γραφτεί ούτε μονόστηλο. Μιλάμε για λίγες δεκάδες μέτρα εξάλλου… ” 

Είναι γεγονός πως στην σύγχρονη πολιτική απαιτούνται “λεπτές κινήσεις” ώστε να αποφευχθεί ο όλεθρος. Και όταν απέναντί σου έχεις τον μεγαλομανή Σουλτάνο που χάνει διαρκώς σε υπόληψη στην Τουρκία, πρέπει να κινείσαι με διπλωματία. ΌΧΙ όμως σε εθνικά ζητήματα. ΌΧΙ να υιοθετείς παθητική στάση σε ό,τι συμβαίνει απο τον Τούρκο τους τελευταίους μήνες που σύμφωνα με στοιχεία επίσημα, οι καθημερινές τουρκικές παραβάσεις του Ελληνικού εναέριου χώρου έχουν πολλαπλασιαστεί και έχουν ενταθεί οι ροές μεταναστών στο Αιγαίο με ,κατα μαρτυρία των διασωθέντων, τούρκους διακινητές να σκάνε τα φουσκωτά πλοία με τα οποία αποπειρώνται να περάσουν πρόσφυγες στην Ελληνική πλευρά παράνομα. Τελευταίο και όχι αμελητέο ζήτημα αυτό το οποίο συμβαίνει εδώ και καιρό απο τουρκικές δυνάμεις στον Έβρο. Η παθητική στάση του ΥΠΕΞ δεν τιμά τον αγώνα και την τιμή όσων έδωσαν το αίμα τους για την πατρίδα.

Τα ΜΜΕ:

Αλγεινή εντύπωση προκαλεί το γεγονός πως σε άλλη περίπτωση, τα Μέσα Ενημέρωσης θα είχαν “κάνει χαμό” με την είδηση στρατιωτών να εισβάλλουν κυριολεκτικά σε Ελληνικό έδαφος. Αντι αυτού βλέπουμε σε μεγάλα website και τηλεοπτικά Μέσα η είδηση να προσπαθεί να “περάσει στα ψιλά” δίνοντας ίσως μεγαλύτερη έμφαση στο διάβημα της κυβέρνησης προς την Τουρκία -μετά τον διεθνή “ντόρο” που προκάλεσε η είδηση σε Μεγάλα ειδησεογραφικά πρακτορεία στο Ηνωμένο Βασίλειο και την Ευρώπη.

Είναι ακόμα μια επιβεβαίωση πως ο ρόλος των ΜΜΕ στην σύγχρονη πραγματικότητα είναι κάτι παραπάνω από αμφισβητήσιμος , αφού πλέον βλέπουμε την κυβέρνηση να μονοπωλεί τόσο το ενδιαφέρον των ΜΜΕ της χώρας όσο και να αποτελεί τον βασικό πυλώνα χρηματοδότησης του κλάδου, ο οποίος τηρεί την γνωστή λαϊκή ρήση-κακώς σε αυτή την περίπτωση γιατί η δημοσιογραφία δεν είναι μόνο επιχειρηματικός κλάδος, είναι και λειτούργημα προ πάντων όλων- “χέρι που σε ταϊζει δεν το δαγκώνεις” .

Advertisement

Η  κυβέρνηση ,καθ’όλη αυτή την περίοδο έπραξε το αυτονόητο και προστάτεψε τον πολίτη από μια πανδημία. Αυτό το διάστημα ταυτόχρονα δημιούργησε σκάνδαλα, εγκαθίδρυσε “Γαλάζιο κράτος” και δυστυχώς, τα Μέσα φαίνεται να “παίζουν το παιχνίδι” της κυβέρνησης Μητσοτάκη που παρουσιάζει εαυτόν ως “πανάγαθο σωτήρ”.