Φοιτητικές εκλογές 2022 – Στις 18 Μάη η ΠΑΣΠ πρωταγωνιστεί

Η ΠΑΣΠ  Δύναμη Ανατροπής με ενεργή παρουσία στα ελληνικά πανεπιστήμια από το 1975.

Δημιουργήθηκε με στόχο την περαιτέρω ενδυνάμωση του φοιτητικού κινήματος καθώς και την ανατροπή των αυταρχικών και συντηρητικών δομών των ελληνικών πανεπιστημίων και της κοινωνίας ευρύτερα. Υπέρμαχος της Δημόσιας Δωρεάν Ποιοτικής Παιδείας με αδιάλειπτη και διεκδικητική δράση καθόλη τη διάρκεια του ακαδημαϊκού έτους, με αιτήματα και εποικοδομητικές προτάσεις για το πανεπιστήμιο.

Καταγράφοντας σε αρκετές των περιπτώσεων ποσοστά που της εξασφαλίζουν αυτοδυναμία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση η ΠΑΣΠ έχει το ρόλο να προασπίζει το φοιτητικό συμφέρον και δικαιωμα ενώ ταυτόχρονα στέκεται αξιακά απέναντι τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει καθημερινά το φοιτητικό κίνημα.

Συνεπής και υπεύθυνη δύναμη, βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της διεκδίκησης των δικαιωμάτων και της αξιόπιστης εκπροσώπησής του φοιτητή στα όργανα συνδιοίκησης του Πανεπιστημίου. Καταγράφει τα προβλήματα, ακούει την αγωνία του φοιτητή, τη μεταφέρει εκεί που πρέπει να ακουστεί και την υποστηρίζει με μαχητικότητα και ανιδιοτέλεια.

Στις 18 Μαΐου οι φοιτητικές εκλογές σηματοδοτούν την αρχή της πολιτικής ανατροπής, την αντεπίθεση των αξιών της σοσιαλδημοκρατίας έναντι του δεξιού νεοφιλελευθερισμού, την αρχή της συμμετοχής της νέας γενιάς ενεργά στο πολιτικό γίγνεσθαι της χώρας.

Στις 18 Μάη η ΠΑΣΠ παίρνει εντολή ανατροπής.

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ