Συνέδριο ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ – Όλα όσα θέλετε να ξέρετε – Όλα όσα θα ζήσουμε 20-22 Μαϊου

Ρεπορτάζ: Γαβρής Άγγελος

Το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ είναι το πρώτο το οποίο διεξάγεται υπό την νέα ηγεσία. Είναι και το πρώτο μετά από χρόνια που το σύμβολο – σταθμός  στην ιστορία της παράταξης, επιστρέφει σε ρόλο πρωταγωνιστή, στην μαρκίζα του κόμματος. Ο ήλιος επέστρεψε.

Το στοίχημα της ηγεσίας είναι η μετατροπή του συνεδρίου, σε event της νέας εποχής. Ένα πολιτικό και κοινωνικό event που θα σηματοδοτεί την ολική επαναφορά της παράταξης. Σε ρόλο πρωταγωνιστή, με το σύνθημα : “Μαζί θα τα καταφέρουμε” να δεσπόζει τόσο ιδεολογικά όσο και σε επίπεδο πολιτικής και προσωπικής ενότητας.

Το πρόταγμα της ανανέωσης είναι ξεκάθαρο και αποτυπώνεται πλέον και σε κάθε εσωκομματική κάλπη. Είτε αυτό είναι τοπικές οργανώσεις είτε εκλογή συνέδρων είτε εκλογή Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής. Σύμφωνα με ασφαλή στοιχεία του THE SOCIALIST, περίπου 1000 σύνεδροι έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για υποψηφιότητα για την ΚΠΕ – πράγμα το οποίο φυσικά είναι αδύνατον να συμβεί – ωστόσο είναι από μόνο του μια είδηση που αφορά στην συμμετοχή και την ανάγκη των στελεχών του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ να προσφέρουν ψυχή και σώμα για την πολιτική ανατροπή που έχει ανάγκη αυτός ο τόπος.

Το συνέδριο αυτό είναι διαφορετικό. Δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση με οποιαδήποτε άλλη ιστορική στιγμή για την παράταξη γιατί είναι η πρώτη φορά που επι της ουσίας, η νέα γενιά έχει τα ηνία του πολιτικού φορέα της αλλαγής, του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ. Και ταυτόχρονα, έχει σημαντικές σταθερές που από το 1974 διέπουν το DNA της παράταξης. Την πορεία και την στάση απέναντι σε όλα τα γεγονότα με βάση τις αρχές και τις αξίες. Της σοσιαλδημοκρατίας, της κοινωνικής δικαιοσύνης, της ισότητας, της λαϊκής κυριαρχίας και της εθνικής ανεξαρτησίας.

Το όλον ΠΑΣΟΚ – Η άδεια θέση της Φώφης Γεννηματά και το Video -Αφιέρωμα

O Νίκος Ανδρουλάκης, απο την αρχή, ήταν ξεκάθαρος και δεν έχει παρεκκλίνει ούτε βήμα από την ημέρα που σχεδόν το 70% των ψηφοφόρων τον έχρισαν νέο Πρόεδρο της παράταξης. “ΕΝΟΤΗΤΑ” ήταν το πρώτο το οποίο ζήτησε και πέτυχε όπως φαίνεται και από την πρόσφατη εικόνα που αποτυπώθηκε στις κάλπες για την ανάδειξη τοπικών οργανώσεων. Και αυτό απαιτεί από όλους τους πρώην Προέδρους να πράξουν τα δέοντα για να μην διαρρηχθεί. Εξ ου και ο Πρόεδρος, Νίκος Ανδρουλάκης απέστειλε προσκλήσεις σε όλα τα στελέχη που συνδέθηκαν ιστορικά και πολιτικά με το ΠΑΣΟΚ και δεν παρέκκλιναν της πορείας τους, να απευθύνουν λόγο στο συνέδριο του κόμματος. Ευάγγελος Βενιζέλος, Γιώργος Παπανδρέου , Κώστας Σημίτης και φυσικά σε video-αφιέρωμα και μια κενή θέση στην πρώτη σειρά , της αείμνηστης Φώφης Γεννηματά. Όπως είμαστε σε θέση να γνωρίζουμε, ο Νίκος Ανδρουλάκης, πριν ανέβει στο βήμα και απευθύνει την εναρκτήρια ομιλία του το απόγευμα της Παρασκευής, θα αφήσει ένα μπουκέτο λουλούδια στην κενή θέση της εκλιπούσας Φωφης Γεννηματά.

Τα σύγχρονα μέσα στο “παιχνίδι”

Ένα από τα σημαντικά στοιχεία ενός πολιτικού φορέα της σύγχρονης εποχής, είναι η συμμετοχή των νέων μέσων ( μέσα κοινωνικής δικτύωσης, site , podcast , vlog) στις συνεδριακές “φεστιβικές” διαδικασίες που βάζουν στο “παιχνίδι” τους εκατομμύρια ενεργούς χρήστες καθημερινά στην Ελλάδα αλλά πρωτίστως την νέα γενιά που μιλά την ίδια “γλώσσα” και θέλει να μάθει για την πολιτική μακριά από παλαιο-διαφωτιστικές διαδικασίες μα με έναν σύγχρονο και διαδραστικό τρόπο χρησιμοποιώντας τα “web tools” της καθημερινότητας.

  • Instagramers & TikTokers θα μεταδίδουν live εικόνες από το συνέδριο
  • Booth για δηλώσεις των συνέδρων και των ομιλητών σε μορφή “Green Room” θα είναι διαθέσιμο για να μετατρέψει το πολιτικό γεγονός σε σύγχρονο event
  • Podcast live μέσα από το συνέδριο με συνεντεύξεις και μεταφορά του κλίματος που επικρατεί

Οι διοργανωτές του συνεδρίου έχουν σχεδιάσει να φτιάξουν μία κεντρική εξέδρα με ένα επιβλητικό ψηφιακό σκηνικό 24 τ.μ για να παρουσιάζονται ισχυρά επικοινωνιακά μηνύματα, τα συνθήματα, οι θέσεις και οι ομιλίες των στελεχών.

Τρία βασικά θέματα διαβούλευσης

Σε ό,τι αφορά στις θέσεις του κόμματος για τα σημερινά προβλήματα που αντιμετωπίζει η κοινωνία (οικονομία, ανεργία, ενεργειακή κρίση, πόλεμος, πανδημία), θα γίνουν συζητήσεις σε τρία workshop:

Ένα από τα αντικείμενα συζήτησης θα είναι η κοινωνική κατοικία, θέμα που έχει εισαγάγει ο ίδιος ο Νίκος Ανδρουλάκης μετά τη συνάντησή του με τον Πορτογάλο πρωθυπουργό Αντόνιο Κόστα. Στο συγκεκριμένο τραπέζι για το κοινωνικό κράτος θα συμμετέχει και η αρμόδια υφυπουργός της Πορτογαλίας που θα έρθει στην Αθήνα για το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ.

Το δεύτερο τραπέζι συζήτησης θα αφορά στο Ταμείο Ανάκαμψης και το τρίτο στους θεσμούς και θέματα Δημοκρατίας.

Δείτε αν έχετε εκλεγεί σύνεδρος

ΕΚΤΑΚΤΟ: Αυτοί εκλέγονται σύνεδροι στο συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ (ΛΙΣΤΑ)

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ