Γιώργος Α. Παπανδρέου: “Επιδίωξή μου είναι το Κίνημα Αλλαγής να γίνει ένα κόμμα πρότυπο, πρωταγωνιστής των εξελίξεων”

Η συνέντευξη του Γιώργου Παπανδρέου στο “Debate” του “ΒΗΜΑΤΟΣ” της Κυριακής:

“Η εκλογή από τη βάση είναι μια πολύ σημαντική άσκηση δημοκρατίας. Την εγκαινίασα για την εκλογή Προέδρου στο ΠΑΣΟΚ το 2004 και την υιοθέτησαν πολλά ευρωπαϊκά κόμματα. Είναι μια διαδικασία που εκφράζει την αντίληψή μου για το νόημα της πολιτικής .

Ας αξιοποιήσουμε το έντονο ενδιαφέρον του κόσμου για να δημιουργηθεί εμπιστοσύνη, αλλά μαζί, ελπίδα και προοπτική. Επιδίωξή μου είναι το Κίνημα Αλλαγής να γίνει ένα κόμμα πρότυπο, πρωταγωνιστής των εξελίξεων. Να εκπροσωπήσει και να δώσει φωνή ξανά σε όλους τους δημοκρατικούς και προοδευτικούς πολίτες.

Κυρίαρχο ζήτημα πρέπει να είναι, η συζήτηση για το πού θέλουμε να πάει η Ελλάδα, όχι τα παιχνίδια μοιρασιάς της εξουσίας. Η οικοδόμηση μιας μεγάλης Προοδευτικής Παράταξης δεν απαντάται με συνεργασίες κομμάτων και συμφωνίες ηγετών, αλλά μόνο μέσα από τη συστράτευση όλων των δημοκρατικών και προοδευτικών πολιτών.

Το όνομα και τα σύμβολα του ΠΑΣΟΚ τα έχουμε βαθιά χαραγμένα στην καρδιά μας. Είναι όμως βαθιά χαραγμένα και στη συλλογική μνήμη της ελληνικής κοινωνίας, ως ένα βίωμα κοινωνικής κινητικότητας και εκδημοκρατισμού των θεσμών

Οφείλουμε να δημιουργήσουμε ένα περιβάλλον που ενθαρρύνει την έρευνα, τη σκέψη και τη δημιουργία. Μπορούμε να γίνουμε μια χώρα πρότυπο στον κόσμο σε ό,τι αφορά την ευζωία των κατοίκων. Ιστορικά, η Δημοκρατική Προοδευτική Παράταξη έφερε όλες τις μεγάλες αλλαγές που είχε ανάγκη η πατρίδα και απαιτούσε ο λαός μας. Αυτό προσπαθήσαμε να κάνουμε και ως κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ την περίοδο 2009-2011, με ένα σαρωτικό πρόγραμμα μεταρρυθμίσεων. Με αυτό το πνεύμα πρέπει να προχωρήσουμε τον μετασχηματισμό της χώρας”

 

Επίσκεψη στην ανατολική Κρήτη πραγματοποιησε σήμερα ο Γιώργος Παπανδρέου, ενόψει των εκλογών στο Κίνημα Αλλαγής. Ο κ. Παπανδρέου ξεκίνησε την επίσκεψή του με στάση στα Μάλια -που παραδοσιακά ήταν η πρώτη στάση και του Ανδρέα Παπανδρέου- όπου αρκετός κόσμος είχε συγκεντρωθεί για να τον υποδεχθεί, ενώ στις 7.30 το βράδυ, θα πραγματοποιήσει ομιλία σε πολιτική εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί στη Σητεία.

Νέο ξεκίνημα και νέα πορεία

Σε δηλώσεις του ανέφερε ότι αυτό που επιχειρείται είναι ένα νέο ξεκίνημα και μια νέα πορεία «για την αναγέννηση της μεγάλης δημοκρατικής και προοδευτικής παράταξης, για να σπάσει αυτός ο διπολισμός της αδράνειας, του συντηρητισμού, για να μπορούμε να ξαναφτιάξουμε μια παράταξη δυναμική και ισχυρή, που θα εκφράζει τον ελληνικό λαό, θα εκφράζει τον ελληνισμό και θα δώσει πάλι προοπτική, χαρά και βιώσιμη ανάπτυξη στην πατρίδα μας».

Ο κ. Παπανδρέου εξέφρασε τη χαρά του που βρίσκεται στην Κρήτη, από την οποία αντλεί, όπως είπε, δύναμη, σημειώνοντας ότι το στοίχημα που έχει τεθεί είναι «ξανά η παράταξη να εκφράσει τον πόθο του ελληνικού λαού για πρόοδο, δημοκρατία, κοινωνική συνοχή και κοινωνική ισότητα».

 

Υποστηρικτές και φίλοι της υποψηφιότητας του Γιώργου Παπανδρέου για την ηγεσία του ΚΙΝΑΛ, πραγματοποίησαν σήμερα Κυριακή 7 Νοεμβρίου, παράλληλες συγκεντρώσεις σε όλη τη χώρα.

 

Οι υποστηρικτές του κ. Παπανδρέου έκαναν σήμερα την πρώτη τους συνάντηση, ταυτόχρονα, σε διαφορετικούς νομούς της χώρας.

Δείτε εικόνες από τις ταυτόχρονες συγκεντρώσεις:

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ