Η εκπαιδευτική κοινότητα μίλησε -Μεγαλειώδες το συλλαλητήριο έξω από το Εφετείο

Πανεκπαιδευτικός σεισμός σε ολόκληρη τη χώρα με μεγάλες συγκεντρώσεις και ποσοστά συμμετοχής στην απεργία

Mεγαλειώδες Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο κατά της αξιολόγησης και της απόφασης που κήρυξε παράνομη την απεργία – αποχή από την αυτοαξιολόγηση. Στο Εφετείο Αθηνών Πραγματοποιήθηκε η συγκέντρωση που κάλεσαν η ΔΟΕ, η ΟΛΜΠΕ, δεκάδες πρωτοβάθμιες ενώσεις εκπαιδευτικών, φοιτητικοί σύλλογοι, κόμματα και συλλογικότητες.

 

 

Σύμφωνα με τις επίσημες πληροφορίες των ομοσπονδιών τεράστια ήταν τα ποσοστά συμμετοχής των εκπαιδευτικών στη σημερινή απεργία αγγίζοντας ακόμα και το 85%, κορυφώνοντας έτσι τον αγώνα τους ενάντια στην τρομοκράτηση του Υπουργείου, το οποίο με καταστολή αλλά και με δικαστικές προσφυγές επιχειρεί να βάλει φρένο στο κύμα αντίστασης κατά της αξιολόγησης/αυτοαξιολόγησης στα σχολεία.

Χιλιάδες εκπαιδευτικοί μετείχαν στη πορεία από το Εφετείο Αθηνών προς τη Βουλή, μετά τη συγκέντρωση που πραγματοποίησαν έξω από το Εφετείο Αθηνών όπου εκδικάζεται η έφεση που άσκησε το υπουργείο Παιδείας επί της πρωτόδικης απόφασης, η οποία έκρινε την απεργία-αποχή τους από την αξιολόγηση παράνομη, ζητώντας να κριθεί και καταχρηστική.

Να θυμίσουμε ότι η ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας έχει προσφύγει δυο φορές κατά της απεργίας των εκπαιδευτικών ομοσπονδιών και εκμεταλλευόμενη το νομικό πλαίσιο που η ίδια θέσπισε τις κήρυξε παράνομες, δείγμα μιας προσχεδιασμένης αυταρχικότητας που έφερε ωστόσο τα αντίθετα αποτελέσματα.

Επιπλέον για τις ρυθμίσεις που έχουν αποτελέσει το πεδίο αντιπαράθεσης το Υπουργείο Παιδείας έχει θεσπίσει διαδικασίες που δύνανται να δημιουργήσουν ένα παράλληλο σύμπαν ανάμεσα στη πραγματικότητα και τον εικονικό κόσμο του Υπουργείου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ