“Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες” – Η “συνήθης” απομίμηση Τσίπρα και η σκληρή απάντηση Ανδρουλάκη

Με ένα από τα βασικά συνθήματα που οδήγησαν στην μεγάλη «Αλλαγή», την κυβέρνηση της Αλλαγής και τη συντριπτική επικράτηση του Ανδρέα Παπανδρέου και του ΠΑΣΟΚ στις εκλογές του 1981 έκλεισε τη δευτερολογία του από το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας, ακολουθώντας την γνωστή τακτική της “αντιγραφής” (φτηνής είναι η αλήθεια) ,  «Η Ελλάδα ανήκει στους Έλληνες» είπε και πρόσθεσε απευθυνόμενος στον πρωθυπουργό: «Αυτό είναι οριστικό και αμετάβλητο, όσο κι αν επαναφέρετε το ερώτημα».

Ολοκληρώνοντας την τοποθέτησή του, ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης απάντησε στην επωδό του Κυριάκου Μητσοτάκη αναφορικά με την πλευρά που έχει επιλέξει εδώ και δεκαετίες η χώρα στη γεωστρατηγική σκακιέρα. «Και για να ξεκαθαρίσει και ένα άλλο ζήτημα, το οποίο ανοίξατε σε προηγούμενες ομιλίες σας, αλλά και σήμερα για το μεγάλο ρητορικό ερώτημα σχετικά με το πού ανήκει η χώρα» είπε στον Κυριάκο Μητσοτάκη, συμπληρώνοντας:

«”Είμαστε στη Δύση” αναφωνήσατε την προηγούμενη φορά, επαναλαμβάνοντας τα λόγια του Κωνσταντίνου Καραμανλή, ο οποίος ειρήσθω εν παρόδω ήταν αυτός που έβγαλε τη χώρα από το στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ. Σήμερα, είπατε κάτι άλλο: “Είμαστε και εμείς Δύση”. Η απάντηση, λοιπόν, σε αυτό το ερώτημα είναι πως είμαστε και Δύση και Ανατολή και Βορράς και Νότος. Από την αρχαιότητα μέχρι σήμερα, είμαστε η κοιτίδα του πολιτισμού. Δεν είμαστε και εμείς Δύση…».

Για να εισπράξει την δριμύτατη και καυστική απάντηση του Προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, επισήμανε σε ανάρτηση του στο Twitter:


«Η Ελλάδα, όχι μόνο ανήκει στους Έλληνες, όπως ανέφερε πρώτος με αυθεντικό τρόπο ο Ανδρέας Παπανδρέου, αλλά επίσης η Ελλάδα και οι Έλληνες ήταν πάντα στην πλευρά της υπεράσπισης του διεθνούς δικαίου και απέναντι σε όσους το παραβιάζουν εις βάρος των λαών».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ