“Kανένας Απεργός Πείνας Νεκρός” – Το “κράτος εκδικητής” και η υπόθεση Κουφοντίνα

Γράφει ο Άγγελος Γαβρής -Εκδότης/Αρχισυντάκτης του "The Socialist" & "Res Publica E-Magazine"

O Δημήτρης Κουφοντίνας είναι ένας αμετανόητος τρομοκράτης. Από τους πιο επικίνδυνους αφού μάλιστα, “έμπλεξε” την ιδεολογία με την δολοφονία και στο δικό του μυαλό την έκανε “επαναστατική πράξη”.

Το ξεκαθαρίσαμε από νωρίς λοιπόν, πως ο Δημήτρης Κουφοντίνας, δεν αποτελεί παράδειγμα προς μίμηση για την νεολαία και για κανέναν από εμάς. Έχει καταδικασθεί, έχει παραβεί τον νόμο σκοτώνοντας εν ψυχρώ ανθρώπους και δεν έχει δείξει μετά από σχεδόν 2 δεκαετίες στην φυλακή, σημάδια μεταμέλειας.

Το γεγονός όμως, πως η Ελλάδα είναι “με το ένα πόδι” στις χώρες που επιτρέπουν σε απεργό πείνας με όχι παράλογο αίτημα τελοσπάντων, μάλιστα, μπορείς να το χαρακτηρίσεις και δίκαιο το αίτημά του – την επιστροφή του στο κελί του στον Κορυδαλλό ζητάει , όχι την απελευθέρωσή του , όχι τον παγκόσμιο αφοπλισμό όχι το να πάει αστροναύτης στον Άρη!- είναι σχεδόν γεγονός.

Σχεδόν γεγονός να ταυτιστεί η Ελλάδα, με την Τουρκία, σε ό,τι αφορά την αδιαφορία που δείχνει το κράτος, με αρκετό “πασπάλισμα” εκδικητικότητας και ανευθυνότητας για το τι θα επακολουθήσει με δική του υπαιτιότητα σε περίπτωση θανάτου του Κουφοντίνα.  

Ως και ο γιός του δολοφονημένου από την “17Ν”, Παύλου Μπακογιάννη, ο νυν δήμαρχος Αθηναίων, Κώστας Μπακογιάννης, με άρθρο του στην “Καθημερινή”, τόνισε πως ο “δολοφόνος πρέπει να μείνει δολοφόνος” – ζητώντας με λίγα λόγια, να μην αφεθεί να πεθάνει από την πείνα και την δίψα ο Δημήτρης Κουφοντίνας.

Ο Κώστας Μπακογιάννης, η ένωση δικαστών, χιλιάδες καλλιτέχνες, ακαδημαϊκοί και νομικοί σε όλη την Ελλάδα, το κατάλαβαν. Κατάλαβαν πως δεν πρέπει να αφεθεί κανένας απεργός πείνας να πεθάνει. Ενδεχομένως, να κατάλαβαν και αυτό που εγώ προσωπικά αντιλαμβάνομαι, και είμαι σίγουρος, πως δεν είμαι μόνος σε αυτό, το γεγονός πως αν αφεθεί να πεθάνει ο Κουφοντίνας, ταυτόχρονα, από καταδικασμένος δολοφόνος-μέλος Τρομοκρατικής οργάνωσης ανάγεται στην σφαίρα του “συμβόλου” , με λίγα λόγια, “ηρωοποιείται” από το ίδιο το κράτος, από το ίδιο το “σύστημα” που τον τιμώρησε για τις πράξεις του, στα μάτια πολλών που αντέδρασαν και ακόμα περισσότερων που θα εκλάβουν ενδεχόμενο θάνατό του ως “casus belli” για την “μάχη” τους με το σύστημα-την κυβέρνηση Μητσοτάκη και όσους την υποστηρίξουν, με απρόβλεπτες για την κοινωνία και την Δημοκρατία μας, προεκτάσεις. 

Επισημαίνω τον κίνδυνο στην κυβέρνηση και το αρμόδιο Υπουργείο, πως αν δεν δράσουν άμεσα και ο Δημήτρης Κουφοντίνας πεθάνει μετά από 50 + μέρες απεργίας πείνας και δίψας, πέρα από το γεγονός πως θα κάνουν ήρωα έναν κοινό δολοφόνο, θα είναι υπεύθυνοι και για όσα ακολουθήσουν στην κοινωνία που είναι ένα “καζάνι που βράζει” λόγω του εκτεταμένου και συνεχόμενου εγκλεισμού χωρίς αποτελέσματα προφανώς, λόγω της αστυνομοκρατίας και της αστυνομικής βίας, λόγω της προκλητικής για την Ελευθεροτυπία και την ελευθερία του λόγου παρέμβασης της πολιτείας στα ΜΜΕ, λόγω της οικονομικής κρίσης ανευ προηγούμενου που πρόκειται να αντιμετωπίσουμε το επόμενο διάστημα, λόγω της απαξίωσης κάθε έννοιας “μαχητικότητας” με “προοδευτικό πρόσημο” και φυσικά, λόγω της υπέρμετρης αλαζονείας ενός βαθιά παλαιοδεξιού κράτους!

Κανένας Απεργός Πείνας Νεκρός στην Ελλάδα για όλους αυτούς τους λόγους!

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ