ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνημα Αλλαγής: “Νομοσχέδιο για «Δεύτερη Ευκαιρία»: Άλμα στο κενό από την κυβέρνηση”

Κίνημα Αλλαγής: “Νομοσχέδιο για «Δεύτερη Ευκαιρία»: Άλμα στο κενό από την κυβέρνηση”

Η κυβέρνηση πανηγυρίζει για το νομοσχέδιο της «Δεύτερης Ευκαιρίας», το οποίο είναι προβληματικό σε πολλά σημεία του. Εμείς, αντιπαραβάλλουμε το σχέδιο της «Νέας Αλλαγής», το οποίο προβλέπει ένα σύγχρονο Πτωχευτικό Δίκαιο με παράλληλη προστασία της πρώτης κατοικίας. Προστασία την οποία αγνοεί η κυβέρνηση με το νομοσχέδιό της και μετατρέπει τους ιδιοκτήτες σε ενοικιαστές. Το σχέδιό μας προβλέπει, επίσης, ουσιαστική δεύτερη ευκαιρία σε μικρομεσαίες επιχειρήσεις που έχουν διακόψει τη δραστηριότητά τους και όχι μόνο στα λόγια.

ΣΤΗΡΙΞΕ ΜΑΣ! KANE “ΚΛΙΚ” Ε Δ Ω ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ “THESOCIALIST.GR” – ΕΡΧΕΤΑΙ – ΑΦΙΕΡΩΜΑ ΣΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΤΗΣ ΔΙΑΣΠΟΡΑΣ! 

Σε ό,τι αφορά το προσχέδιο του προϋπολογισμού, έχουμε επίσης πει ότι αδυνατεί να περιγράψει το παρόν και υπόσχεται ένα δήθεν ελπιδοφόρο μέλλον. Η κυβέρνηση δεν παραδέχεται ότι η ύφεση εφέτος θα αγγίξει το διψήφιο νούμερο, ενώ τα προβλήματα είναι ήδη εδώ: λουκέτα σε επιχειρήσεις, ανεργία, μείωση εισοδημάτων, αύξηση κόκκινων δανείων, έλλειψη δημοσίων επενδύσεων. Δεν δίνει εγγυήσεις για το μέλλον και οι στόχοι που βάζει δεν βασίζονται σε αντικειμενικά δεδομένα, παρά μόνον σε προβλέψεις που αγνοούν την πραγματικότητα της βαθιάς ύφεσης και της αβεβαιότητας. Η κυβέρνηση δεν έχει καν αναπτυξιακή στρατηγική και ο προϋπολογισμός του 2021 μοιάζει με άλμα στο κενό. Γι’ αυτό κι εμεις επιμένουμε στις προτάσεις μας για τη «Νέα Αλλαγή», την οποία έχουν ανάγκη η χώρα και η κοινωνία.

 

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

ΚΙΝΑΛ: Έντονες αντιδράσεις για την "βραδινή" τροπολογία που απαλλάσσει δεκάδες αιρετούς στην αυτοδιοίκηση από πειθαρχικές διώξεις!

Worth reading...