“Κλείνει στόματα” η δήλωση της Ε.Στεφοπούλου για την τροπολογία -πλυντήριο στην Αυτοδιοίκηση!

Η Γραμματέας του Τομέα Δημόσιας Διοίκησης του Κινήματος Αλλαγής, με σκληρή τοποθέτησή της “κλείνει στόματα” σχετικά με την Πολύκροτη Τροπολογία στην Αυτοδιοίκηση που έφερε στην επιφάνεια το ΚΙΝΑΛ και το “The Socialist”:

Αναλυτικά η Δήλωση της Έφης Στεφοπούλου:

Επειδή βλέπω σήμερα την προσπάθεια των ΜΜΕ να μας πείσουν ότι η τροπολογία-πλυντήριο είναι καλώς καμωμένη, παραθέτω μερικά επιχειρήματα περί του αντιθέτου:

 
1ον Ισχυρίζεται η ΝΔ ότι η τροπολογία αφορά μόνο εγκεκριμένες δαπάνες. Προφανώς τέτοιες δαπάνες θα αφορούσε. Δεν υπάρχουν μη εγκεκριμένες δαπάνες. Για να εκταμιευθεί ένα ποσό ως δαπάνη πρέπει να υπάρχει έγκριση. Αν δεν υπάρχει έγκριση τότε δεν λέγεται δαπάνη, αλλά κατάχρηση, κλοπή. Η ύπαρξη έγκρισης, βέβαια, δε σημαίνει ότι δεν γίνονται λοβιτούρες. Αυτές πρέπει να μπορεί να τις ελέγξει η Δικαιοσύνη κι όχι να ξεπλένονται όλες εκ των προτέρων με διάταξη που δένει τα χέρια της Δικαιοσύνης.

2ον Γιατί ήρθε ως βουλευτική τροπολογία, δηλαδή χωρίς να αναρτηθεί πουθενά και χωρίς κοστολόγηση από το ΓΛΚ αν δεν είχαν κάτι να κρύψουν? Γιατί δεν το έφερναν ως διάταξη – να περάσει από διαβούλευση, ή έστω ως κανονική τροπολογία, να την δουν πχ οι δημοσιογράφοι αναρτημένη στο site της Βουλής και να γίνει η σχετική δημόσια συζήτηση? Απλά γιατί η συγκεκριμένη διάταξη δεν αντέχει σε κανένα public scrutiny.

3ον Γιατί ο βουλευτής που την κατέθεσε, ο κ. Νικήτας Κακλαμάνης δεν είχε το θάρρος να σηκωθεί να παρουσιάσει την τροπολογία του στη Βουλή ως είθισται; Γιατί, έστω, δεν την παρουσίασε ο υπουργός που την έκανε δεκτή ο κ. Θεοδωρικάκος, παρά μόνο αναφέρθηκε στον αριθμό της προσπερνώντας την στα γρήγορα, ώστε να περάσει κάτω από το ραντάρ της προσοχής των βουλευτών;

4ον Γιατί δεν έχει κανένα χρονικό προσδιορισμό και ξεπλένει ό,τι αξιόποινο κι αν έχει γίνει από την αρχή του κόσμου μέχρι τον Ιούλιο 2019;

5ον Γιατί δεν σηκώνει το θέμα ούτε ο ΣΥΡΙΖΑ, ο οποίος υπερψήφισε την τροπολογία; Είναι σαφές (από το χρονικό εύρος της διάταξης που φτάνει στον Ιούλιο 2017) ότι στο ξέπλυμα περιλαμβάνονται και δικά του στελέχη.

6ον Υποθέστε για μια στιγμή πως είχε φέρει την ίδια τροπολογία ο ΣΥΡΙΖΑ και αναλογιστείτε τι θα λέγατε.

7ον Γιατί κανένα από τα mainstream ΜΜΕ δεν ασχολήθηκε με την τροπολογία όταν ψηφίστηκε (από ΝΔ, ΣΥΡΙΖΑ, ΚΚΕ) και καταψηφίστηκε από το Κίνημα Αλλαγής, ενώ σήμερα που το θέμα πήρε διάσταση στα social media, βγάζουν από το πρωί κυβερνητικούς βουλευτές να υπερασπιστούν την τροπολογία;

8ον Η κυβερνητική βουλευτής της ΝΔ κ. Φωτεινή Πιπιλή (από τους ανθρώπους που ειδικά ο φιλελεύθερος χώρος εκτιμά ιδιαιτέρως και γνωστή για την προσωπική της στάση στα πράγματα και όχι την στενή κομματική υπακοή) τοποθετήθηκε δημόσια κατά της τροπολογίας. Δείτε την ανάρτησή της – την επισυνάπτω. 

Για να είμαστε λοιπόν σοβαροί: Ναι πολλές φορές υπάρχουν υπάλληλοι και Δήμαρχοι που σέρνονται στα δικαστήρια αδίκως ενώ προσπαθούν να κάνουν τη δουλειά τους. Αυτούς οφείλει το νομοθετικό σώμα να τους υπερασπιστεί και να απαλλάξει και τη δικαιοσύνη από ένα φορτίο υποθέσεων ανυπόστατων. Η υπεράσπισή τους, όμως, μπορεί να γίνει μόνο αν οι ευσυνείδητοι αυτοδιοικητικοί διαχωριστούν από τους καταχραστές. Σίγουρα δεν γίνεται με αδιαφανή τρόπο, με γενικόλογες σωρηδόν άρσεις του αξιοποίνου που πηγαίνουν σε βάθος χρόνου από τότε που έχουμε κράτος. Και να σημειώσω και κάτι άλλο. Αυτή η ευνοϊκή διάταξη έχει ήδη ψηφιστεί και ισχύει ήδη – που σημαίνει ότι, ως ευνοϊκότερη διάταξη, είναι λογικό να ισχύσει αυτή στην εκδίκαση τρεχουσών υποθέσεων ακόμα κι αν αύριο καταργηθεί. Άρα το επιδιωκόμενο αποτέλεσμα  – του ξεπλύματος – έχει ήδη επέλθει ακόμα κι αν αποσυρθεί η διάταξη. Σκεφτείτε όσοι καλοπροαίρετα πείθεστε από την κυβερνητική προπαγάνδα ότι η τροπολογία είναι καλή κι αθώα, τι θα λέτε αν σε λίγες μέρες αποσυρθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ