Connect with us

ΓΝΩΜΕΣ

“Κυβέρνηση για .. γερά νεύρα”

Δημοσιεύτηκε

στις

Διανύουμε αισίως το πρώτο δεκαήμερο του Φλεβάρη, παρ’ όλες τις συνεχείς γκάφες της κυβέρνησης Μητσοτάκη και του Υπουργικού επιτελείου του.  Τόσο ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης όσο και ο Υπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων Άδωνις Γεωργιάδης, τις τελευταίες μόλις ημέρες έχουν καταφέρει να προκαλέσουν την οργή του κόσμου, μέσα από λεγόμενα και  απαράδεκτες πράξεις.

        Για αρχή ο Άδωνις Γεωργιάδης, προκάλεσε πλήθος αντιδράσεων μέσα από μία δήλωσή του, λέγοντας πως ‘’όποιος δεν μπορεί, να παραδώσει τα κλειδιά των επιχειρήσεων της εστίασης’’, για να ανακαλέσει μετά από λίγες ώρες αφού είδε πως ο κόσμος δεν μπορεί πια να δέχεται τα συνεχή προσβλητικά του σχόλια. Οι ιδιοκτήτες της εστίασης αδυνατούν να πληρώσουν προμηθευτές, τράπεζες και λοιπές υποχρεώσεις αλλά από ό, τι φαίνεται, ο Υπουργός αδυνατεί κι εκείνος να τους κατανοήσει.  Παράλληλα, στη διάρκεια των τελευταίων ημερών, ενόχλησε ξανά, με αφορμή τις δηλώσεις του για τα ωράρια  λειτουργίας των καταστημάτων καθώς και για τις επιτρεπόμενες ώρες κυκλοφορίας, δίνοντας στη δημοσιότητα δύο έως τρεις διαφορετικές εκδοχές, αγνοώντας παντελώς το γεγονός ότι ο κόσμος αγωνιά καθημερινά για τα νέα μέτρα καθώς και για την πορεία της πανδημίας. Πιο πολύ χρόνο σπαταλάει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, σπεύδοντας να απαντήσει σε κακές κριτικές και να υπερασπιστεί τον Αρχηγό του, δημιουργώντας καλές εντυπώσεις για να κρατήσει την υπουργική καρέκλα, παρά για να βρει τρόπο να διευκολύνει τη ζωή των Ελλήνων πολιτών.

         Αντίστοιχα πράττει και ο πρωθυπουργός Κυριακός Μητσοτάκης, ο οποίος πηγαίνοντας εκδρομή το σαββατοκύριακο στην Ικαρία, την ώρα που όλα γύρω καταρρέουν, συναντήθηκε με πλήθος κόσμου και κυρίως στελεχών, μη τηρώντας τα μέτρα προστασίας, όσο κι αν θέλουν να μας πείσουν για το αντίθετο και να αμφισβητήσουν δηλαδή τον ίδιο το λαό. Αργότερα μάλιστα γευμάτισε με γαλάζια στελέχη σε βεράντα βουλευτή, ενώ κοιτώντας κανείς τη σχετική φωτογραφία διαπιστώνει ότι τα άτομα ήταν πάνω από 15, κάτι τέτοιο δεν προβλέπεται. Είναι ολοφάνερο ότι μας κοροϊδεύουν κατάμουτρα και παίζουν με τα νεύρα και την υπομονή του λαου, κι εμείς το ανεχόμαστε.

 

         Θα μπορούσαμε όλοι μας για ώρες να γράφουμε για τα ‘’κατορθώματα’’ της κυβέρνησης αυτές τις μέρες, ωστόσο πρέπει να μείνουμε στο γεγονός ότι σε γενικές γραμμές, όλοι τους ανεξαιρέτως, αδιαφορούν για τον κόσμο και τις δυσκολίες του. Έχουμε καραντίνα σχεδόν ένα χρόνο με τον κόσμο να μένει κλεισμένος στο σπίτι, ενώ το πρωθυπουργικό ζεύγος μπορεί άνετα να ξεφαντώνει κάνοντας μότοκρος στην Πάρνηθα ή να γευματίζει με άλλα 15 άτομα, επιχειρώντας να φιμώσει ξεδιάντροπα τα κανάλια και τα ΜΜΕ για να μη θιχτεί το ηθικό της κυβέρνησης, ενώ στο εξωτερικό έχουμε ρεζιλευτεί. Ένα ξέρω. Στο τέλος, μόνοι μας θα βγάλουμε το φίδι από την τρύπα. Καλή δύναμη μέχρι τότε.

 

Λάμπης Χριστόπουλος

Φοιτητής Πολυτεχνείου Κρήτης

Διαφήμιση

Μέλος Νεολαίας Κινήματος Αλλαγής ΠΑ.ΣΟ.Κ