Λευτέρης Χρυσοφάκης: Η λύση είναι μια για την Ελλάδα: Ξανά ΠΑΣΟΚ

Ο Λευτέρης Χρυσοφάκης είναι μέλος της Γραμματείας Τομέα Ναυτιλίας του ΠΑΣΟΚ/ΚΙΝΑΛ, πολιτευτής Α’ Πειραιά, επιχειρηματίας

Ο Λευτέρης Χρυσοφάκης, Δραστήριο στέλεχος του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ στην Α΄Πειραιά και επιχειρηματίας, παραχώρησε συνέντευξη στον Γαβρή Άγγελο και το  “THE SOCIALIST” 

Μεταξύ άλλων ο κ. Χρυσοφάκης στάθηκε τόσο στις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ όσο και στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν οι πολίτες.

Ο κ.Χρυσοφάκης δεν παρέλειψε να ασκήσει έντονη κριτική τόσο σε κυβέρνηση όσο και σε αξιωματική αντιπολίτευση τονίζοντας πως η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ σε ρόλο πρωταγωνιστή, φέρνει ουσιαστικά ξανά την ελπίδα στις Ελληνίδες και τους Έλληνες.

Διαβάστε αναλυτικά την συνέντευξη του Λευτέρη Χρυσοφάκη: 

 -Διανύουμε μία πάρα πολύ ιδιαίτερη περίοδο για τη χώρα τόσο σε ότι αφορά την εγχώρια κατάσταση όσο και σε ότι αφορά τα κρίσιμα διεθνή ζητήματα. Πιστεύετε πως αυτή η κυβέρνηση έχει ανταπεξέλθει όσο το δυνατόν καλύτερα απέναντι στα γεγονότα;

Η κυβέρνηση ψάχνει διαρκώς δικαιολογίες. Κανένας δεν κλείνει τα μάτια του. Όλοι αναγνωρίζουμε τη δύσκολη διεθνή συγκύρια. Όμως η κυβέρνηση έχει ευθύνες για το ενεργειακό καθώς οδήγησε τη χώρα πολύ γρήγορα στην ανάρτηση από το φυσικό αέριο. Πήρε μέτρα με καθυστέρηση, όπως με καθυστέρηση υιοθέτησε και δικές μας προτάσεις. Η αξιωματική αντιπολίτευση δε, θα πρέπει να καταλάβει ότι οι εποχές του λαϊκισμού και των εύκολων δήθεν λύσεων, πέρασαν. Χρειάζεται υπευθυνότητα και σοβαρότητα, από όλους. αυτόν τον δρόμο έχουμε επιλέξει στο Κίνημα Αλλαγής

Ειδικά στο θέμα της ενεργειακής κρίσης και της ακρίβειας που αυτή πυροδοτεί, έχουμε προτείνει:

-Την άμεση εισαγωγή πλαφόν στη ρήτρα αναπροσαρμογής των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος.
-Τη φορολόγηση των υπερκερδών των ηλεκτροπαραγωγών, με ειδική εισφορά.
-Τη μείωση του ΦΠΑ στα βασικά καταναλωτικά αγαθά και του ΕΦΚ στα καύσιμα, για όσο χρόνο διαρκεί η κρίση.
-Την αύξηση του κατώτατου μισθού, με όρους πραγματικούς, που να ανταποκρίνεται στον πληθωρισμό.
-Νέο ΕΚΑΣ για τους χαμηλοσυνταξιούχους.

– Είστε ένας άνθρωπος ο οποίος δραστηριοποιείται στον χώρο της πολιτικής και της κοινωνίας και έρχεστε σε επαφή καθημερινά με πολύ κόσμο ποια είναι τα κυριότερα ζητήματα που πιστεύεται ότι χρήζουν άμεσης και ουσιαστικής αντιμετώπισης από την Πολιτεία;

Πρώτον η καθημερινότητα . Η ακρίβεια έχει τσακίσει τα νοικοκυριά , δύσκολα τα φέρνουν πέρα.
Δεύτερον, η προοπτική των νέων. Οι γονείς φροντίζουν να δώσουν εφόδια στα παιδιά τους, είναι η πιο μορφωμένη γενιά, που όμως δεν μπορεί να εισέρθει στην αγορά εργασίας ή όταν μπει αμείβεται με πολύ λίγα χρήματα. Οι νέοι δεν μπορούν να ανοίξουν τα φτερά τους , να δημιουργήσουν οικογένεια και δυστυχώς η φυγή προς το εξωτερικό για πολλούς αποτελεί μονόδρομο.
Τρίτον η Υγεία, η αναγέννηση του Εθνικού Συστήματος Υγείας, είναι απαραίτητη όσο ποτέ.

-Βρισκόμαστε στην τελική ευθεία πριν από το συνέδριο. Ποιο είναι το διακύβευμα και τι σηματοδοτεί επάνοδος του ονόματος ΠΑΣΟΚ στη μαρκίζα της παράταξης;

Το συνέδριο τα παράταξης αποτελεί ένα κομβικό σημείο για την πολιτική, την κοινωνία και τη χώρα.
Σηματοδοτεί την δυναμική επιστροφή του ΠΑΣΟΚ, μιας παράταξης που άλλαξε τους συσχετισμούς τις δεκαετίες του ΄70 και του ΄80 , προχώρησε σε βαθιές τομές εκδημοκρατισμού και εκσυγχρονισμού και ουσιαστικά έχτισε τη μεσαία τάξη. Το ΠΑΣΟΚ, ένα κόμμα που ένωσε το κέντρο με την περιφέρεια σπάζοντας την απομόνωση και έδωσε ίσες ευκαιρίες σε όλους σε μια εποχή που αυτά δεν θεωρούνταν δεδομένα.

Σηματοδοτεί μια καινούργια αρχή.
Με ενότητα . Με σεβασμό στο παρελθόν μας.

Η Φώφη Γεννηματά κράτησε την παράταξη όρθια, την όπλισε με προτάσεις σε όλους τους τομείς, την έβαλε ξανά μέσα στην κοινωνία και έβγαλε από τη λέξη ΠΑΣΟΚ κάθε δυσάρεστη σκέψη. Ακόμη και με το θάνατο της, έκανε όλη την Ελλάδα να ασχοληθεί ξανά με εμάς.

Και τώρα ο πρόεδρος Νίκος Ανδρουλάκης και όλοι εμείς, καλούμαστε να κάνουμε το νέο μεγάλο βήμα. Να δυναμώσει η παράταξη, να αποκτήσει δυναμική εξουσίας, να ξαναχτιστεί η σχέση της με τη νεολαία, να δώσει ξανά ελπίδα.

Πραγματική ελπίδα για καλύτερη ζωή.
Όπως μόνο το ΠΑΣΟΚ ξέρει.

– Το ΠΑΣΟΚ έχει εντείνει τις εξορμήσεις στην κοινωνία, παρουσιάζοντας τις θέσεις, τις προτάσεις μα και τα πρόσωπα της νέας εποχής για την παράταξη , έχουν δημιουργηθεί προσδοκίες τόσο στους πολίτες όσο και στους πολιτευτές, κρίνετε πως υπάρχουν οι προϋποθέσεις για πολιτική ανατροπή;

Το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής μπορεί να κάνει την έκπληξη στις επόμενες εκλογές.
Το πιστεύουν τα στελέχη, το πιστεύει ο κόσμος μας, αρκεί να δουλέψουμε σκληρά, με όρεξη, αδιάκοπα μέχρι τις εκλογές και να μην θεωρήσουμε δεδομένα τα θετικά αποτελέσματα των δημοσκοπήσεων.

Έχουμε προτάσεις, έχουμε πρόγραμμα, η αείμνηστη πρόεδρος μας Φώφη Γεννηματά, ενίσχυσε την παράταξη πάρα πολύ στον τομέα αυτό. Την θυμόμαστε και είναι πολύ θετικό που το συνέδριο μας θα την τιμήσει όπως της αξίζει.

Έχουμε την νέα γενιά που δείχνει να επαναδραστηριοποιείται.

Έχουμε την τεχνολογία , η υιοθέτηση του ψηφιακού κόμματος μπορεί να ενώσει το κέντρο με την περιφέρεια και να ακουστεί η άποψη όλων των μελών.

Έχουμε τη διεθνή συγκύρια όπου με την covid 19 οι αρχές και οι αξίες της Σοσιαλδημοκρατίας και του ισχυρού κοινωνικού κράτους, ήρθαν ξανά στο προσκήνιο.

Έχουμε την ενότητα που αποτελεί το κυρίαρχο στοιχείο για να πάμε μπροστά.

Ενότητα από την κορυφή έως τη βάση. Αυτό είναι το στοιχείο που μπορεί να ενώσει όλες τις γενιές και όλες τις τάσεις και να μας κάνει ξανά κυβερνώσα πολιτική δύναμη.

Είναι μια μεγάλη ευκαιρία για την παράταξη και δεν πρέπει να πάει χαμένη.

– Ακούμε τόσο τον Κυριάκο Μητσοτάκη όσο και τον Αλέξη Τσίπρα να μιλάνε για μετεκλογικές συνεργασίες, ο Νίκος Ανδρουλάκης έχει θέσει ‘βετο’ ως προς την συμμετοχή τόσο του Πρωθυπουργού όσο και του πρώην πρωθυπουργού σε ένα μετεκλογικό κυβερνητικό σχήμα, πως κρίνετε την όλη κατάσταση;

Εμείς καλούμε τους πολίτες να μας δώσουν δύναμη. Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ αρέσκονται να ψαρεύουν σε θολά νερά.

Ο πολίτης θα μιλήσει με την ψήφο του. Αυτός θα αποφασίσει.

Τον καλούμε να καταδικάσει και τη Νέα Δημοκρατία και τον ΣΥΡΙΖΑ.
Κυβέρνησαν και Αξιωματική Αντιπολίτευση απέτυχαν.

Η λύση είναι μια για την Ελλάδα: Ξανά ΠΑΣΟΚ .

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ