Παρέμβαση Όθωνα για την εσωκομματική λειτουργία του ΚΙΝΑΛ: “Τώρα που “έφυγε η μαμά από το σπίτι”, να (από)δείξουμε όλοι ότι έχουμε ενηλικιωθεί.”

Τους θεσμικούς ρόλους θα μοιραστούν οι Κώστας Σκανδαλίδης, Μιχάλης Κατρίνης και Βασίλης Κεγκέρογλου

Τους θεσμικούς ρόλους θα μοιραστούν οι Κώστας Σκανδαλίδης, Μιχάλης Κατρίνης και Βασίλης Κεγκέρογλου

Λευκός καπνός φαίνεται πως βγαίνει για την μεταβατική περίοδο και την εκπροσώπηση του Κινήματος Αλλαγής, μετά τον αιφνίδιο θάνατο της Φώφης Γεννηματά και έως τις εσωκομματικές εκλογές.  Αύριο Δευτέρα, συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα ώστε να λυθούν οι εκκρεμότητες και να ληφθούν οι τελικές αποφάσεις.

Το ποιες θα είναι αυτές για τον καθένα εκ των τριών, αναμένεται να αποφασιστεί κατά την αυριανή συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του Κινήματος. Έως τώρα έχει επικρατήσει παντού η άποψη να μην φτάσουν σε ψηφοφορίες για το ποιος εκ των δυο θα κάνει τι. Δηλαδή το επικρατέστερο σενάριο είναι να υπάρξει μια συνεννόηση αύριο για το τι ακριβώς θα αναλάβει ο κ. Σκανδαλίδης και τι ο κ. Κεγκέρογλου.

Η αρχική συμφωνία είναι ο Βασίλης Κεγκέρογλου να συγκαλεί την Κ.Ο. του ΚΙΝΑΛ και να συντονίζει τη δράση της στη Βουλή, ο Κώστας Σκανδαλίδης να εκπροσωπεί το Κίνημα όπου χρειάζεται μέσα στο Κοινοβούλιο (και σε περίπτωση αδυναμίας να αντικαθίσταται από τον βουλευτή Μιχάλη Κατρίνη), ενώ την κομματική ζωή θα «τρέχει» ο Γραμματέας του ΚΙΝΑΛ Μανώλης Χριστοδουλάκης. Ωστόσο, κι αυτή η διευθέτηση δεν προωθείται ανέφελα, καθώς οι πλευρές Λοβέρδου και Ανδρουλάκη θεωρούν ότι δεν υφίσταται λόγος σύγκλησης της Κοινοβουλευτικής Ομάδας (την ευθύνη της οποίας θα έχει ο «Παπανδρεϊκός» Κεγκέρογλου), ενώ πιθανή προσπάθεια εκλογής κάποιου επικεφαλής της έως τις εκλογές για νέα ηγεσία, θα υπονομεύσει την ενότητα του ΚΙΝΑΛ.

Όπως γίνεται αντιληπτό, οι σχέσεις μεταξύ των διαφόρων στρατοπέδων εντός του Κινήματος Αλλαγής βρίσκονται σε πλήρη αντιπαράθεση, η οποία (κι αυτό είναι το ανησυχητικό) ίσως υπερβαίνει τη θεμιτή διαφοροποίηση κατά τον προεκλογικό αγώνα εκλογής νέας ηγεσίας. Όλοι οι παράγοντες που συγκροτούν αυτή την περίοδο το Κίνημα Αλλαγής οφείλουν να πείσουν την πολιτική βάση του κόμματος για τις ειλικρινείς προθέσεις τους να συνυπάρξουν μετά τον Δεκέμβριο, ανεξαρτήτως του αποτελέσματος της κάλπης.

Ο διευθυντής και το δεξί χέρι της Φώφης, στην πρώτη του ανάρτηση μετά τον θάνατο της

Θέση στα όσα εξελίσσονται στην ΚΟ του Κινήματος Αλλαγής – και  τη διαμάχη για το ποιος θα εκπροσωπεί το κόμμα για τις 42 ημέρες που μεσολαβούν ως την εκλογή νέας ηγεσίας –  πήρε ο στενός συνεργατης της Φώφης Γεννηματά, Μανώλης Όθωνας: Όπως λέει σε ανάρτηση του, «η συζήτηση περί ρόλων στη Κ. Ο του Κινήματος Αλλαγής για 35 μέρες, γίνεται περί όνου σκιάς. Τώρα που “έφυγε η μαμά από το σπίτι”, να (από)δείξουμε όλοι ότι έχουμε ενηλικιωθεί.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ