Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Π.Χρηστίδης: “Δεν μπορεί να είναι άφωνη η κυβέρνηση για την στάση της Εκκλησίας. Κανείς δεν εξαιρείται απο τα μέτρα για τον κορονοϊό”

Published

on

Συνέντευξη Παύλου Χρηστίδη, Εκπροσώπου Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, στον τηλεοπτικό σταθμό MEGA στην εκπομπή «Κοινωνία Ώρα Mega» με τους δημοσιογράφους Νίκο Φιλιππίδη και Μπάγια Αντωνοπούλου

ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ ΣΥΝΟΡΩΝ – ΤΟΥΡΚΙΑ – ΜΕΤΑΝΑΣΤΕΥΤΙΚΟ

«Eίναι αυτονόητη η φύλαξη των ελληνικών συνόρων και η προστασία των Ελλήνων από όλα αυτά που γίνονται από την πλευρά της Τουρκίας.»

Χρειάζεται μια στρατηγική η οποία ενεργοποιεί τα ευρωπαϊκά αντανακλαστικά απέναντι στη στρατηγική του κ. Ερντογάν και στο μεγάλο ανατολίτικο παζάρι το οποίο εξελίσσεται στο Αιγαίο αλλά και προς την άλλη πλευρά. Στα νησιά είδαμε συμπεριφορές πέραν των ορίων και αυτό πρέπει να αντιμετωπιστεί από την ελληνική δικαιοσύνη. Την προστασία των συνόρων μας της έχει αναλάβει ο στρατός και η ελληνική αστυνομία τους εμπιστευόμαστε και δεν νοείται καμία αντίληψη αυτοδικίας στα πράγματα.

Η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ έχουν ξαναπαίξει αυτό το γαϊτανάκι διπολισμού ακόμα και μπροστά στα πολύ σημαντικά θέματα, από το 2011 βλέπουμε αυτό τον χορό ανάμεσα τους με μια πόλωση η οποία δεν εξυπηρετεί τα εθνικά συμφέροντα.

Το να χαρακτηρίζει ο ένας Δούρειο Ίππο του Ερντογάν τον άλλο είναι απαράδεκτο, δεν χωρά στην πολιτική συζήτηση και οφείλει η ΝΔ να αναλογιστεί τι είναι αυτό που είπε όπως και ο ΣΥΡΙΖΑ οφείλει να μην το παίζει «παρθένα» διότι ο ΣΥΡΙΖΑ χαρακτήριζε τον Γ.Παπανδρέου Πινοσέτ και το ΠΑΣΟΚ γερμανοτσολιάδες. Πιστεύω πως αυτού του είδους οι χαρακτηρισμοί και οι αντιλήψεις πρέπει να περάσουν έξω. Πρέπει να αναφέρουμε πως αν υπάρχουν μειοψηφίες, που υπάρχουν, και στο ΣΥΡΙΖΑ και στη ΝΔ οι οποίες είναι κατώτερες των περιστάσεων και τείνουν είτε προς την Ακροδεξιά είτε προς την ακροαριστερή αντίληψη αυτές πρέπει να απομονωθούν.

Για το Κίνημα Αλλαγής το μείζον είναι η αλλαγή της κοινής δήλωσης Ευρωπαϊκής Ένωσης- Τουρκίας, αυτή τη συμφωνία που συνυπέγραψε ο κ. Τσίπρας με τον κ. Καμμένο πριν 3 χρόνια, δεν μπορεί να υφίσταται με την παρούσα μορφή. Πρέπει να είμαστε ρεαλιστές ο κ. Ερντογάν θα φιλοξενήσει σε τρείς μέρες τον κ. Μακρόν και τη κ. Μέρκελ στην Κωνσταντινούπολη, κάνει το παζάρι του, επομένως εμείς πρέπει να είμαστε σε εγρήγορση για να αντιμετωπίσουμε όλα τα ζητήματα. Η παύση των ροών στα νησιά μπορεί να σημαίνει αυξημένη από τον Έβρο και εδώ αντιλαμβανόμαστε την μεγάλη επιτυχία που είχε η δημιουργία του φράχτη το 2011 από τις κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ κάτι το οποίο υποστήριξαν και όλες οι επόμενες κυβερνήσεις.

ΚΟΡΟΝΟΪΟΣ-ΘΕΙΑ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Να πάρουμε μέτρα για τον κόσμο της εργασίας»

«Είμαστε δίπλα στους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό, που κάνει υπερπροσπάθεια»

Advertisement

«Η κυβέρνηση είναι άφωνη»

Δεν υπάρχουν εξαιρέσεις από τους κανόνες που αφορούν την δημόσια υγεία. Αυτό αυτονόητα αφορά και την εκκλησία και πρέπει να το αντιληφθούμε και εμείς και οι ιεράρχες οι οποίοι επιτελούν το έργο τους όμως είναι θέμα δημόσιας υγείας και αφορά ευαίσθητες ηλικίες όπως είναι αυτές που πηγαίνουν στην εκκλησία.

Η κυβέρνηση είναι άφωνη όσον αφορά το συγκεκριμένο ζήτημα δεν έχει τοποθετηθεί δημοσίως και αυτό είναι κάτι το οποίο κρίνεται, Η Φώφη Γεννηματά ήταν ξεκάθαρη καθώς και όλοι εμείς, με απόλυτο σεβασμό στον ρόλο του καθενός μας αλλά με απόλυτη αντίληψη του τί συμβαίνει στην γειτονική μας Ιταλία. Σήμερα λοιπόν που ορθώς είναι κλειστά τα σχολεία και τα Πανεπιστήμια πρέπει το ελληνικό κράτος να λάβει και μια προστασία για τους εργαζόμενους γονείς που δίνουν μια μάχη αυτή τη στιγμή.

Η οικονομία πρέπει να δούμε πως αντιμετωπίζει το κενό το οποίο δημιουργείται, μέτρα που ανακοινώθηκαν για τη Δυτική Ελλάδα είναι ένα τίποτα και πρέπει εκεί να υπάρξει ένα σχέδιο και μια στρατηγική.

Και τέλος να τονίσω πως όσοι άνθρωποι νοσήσουν, δεν θα μείνουν στο περιθώριο της ελληνικής κοινωνίας , θα το ξεπεράσουν έχοντας τη βοήθεια του ελληνικού κράτους και του Δημόσιου συστήματος Υγείας με τους γιατρούς και το νοσηλευτικό προσωπικό το οποίο σε αυτή την δύσκολη στιγμή κάνει μια υπερπροσπάθεια.

Είναι δεδομένο και αυτονόητο πως όποιος έχει ακόμα και υποψία ότι κάτι δεν πάει καλά πρέπει να αυτοπροστατευτεί και να προστατέψει και τα αγαπημένα του πρόσωπα για να περιορίσουμε τα κρούσματα καθώς και τις απώλειες.

Advertisement