Ρεπορτάζ: 3η Σεπτεμβρίου – Η εκδήλωση των εορτασμών για τα 47 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος

Οι φετινοί εορτασμοί για τα “γενέθλια” του ΠΑΣΟΚ, της μεγάλης Δημοκρατικής Παράταξης που έφερε την “ΑΛΛΑΓΗ” στην πολιτική σκηνή της Ελλάδας και την πρόοδο στην κοινωνία, θα έχουν, όπως φαίνεται, έντονο προεκλογικό παρασκήνιο.

Μεταξύ άλλων, η Φώφη Γεννηματά, Πρόεδρος του ΚΙΝ.ΑΛΛ, θα παρουσιάσει το “μανιφέστο” της:  Εμείς έχουμε παρουσιάσει ένα συνεκτικό αφήγημα με επίκεντρο τις αρχές της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας. Με ένα νέο πράσινο κοινωνικό συμβόλαιο, που μπορεί να επανεκκινήσει την οικονομία με δημόσιες και ιδιωτικές επενδύσεις, με παραγωγή στον τόπο μας, με πλήρη απασχόληση και αξιοπρεπείς εργαζόμενους, προτεραιότητα τις σύγχρονες κοινωνικές υποδομές και αντιμετώπιση των ανισοτήτων που μεγάλωσαν από τις αλλεπάλληλες κρίσεις. Είναι η ώρα να νοιαστούμε και να δουλέψουμε για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία κόντρα στην πορεία που ακολουθεί ο κ. Μητσοτάκης που οδηγεί σε μια Ελλάδα για λίγους και ισχυρούς. Είναι η νέα πρόκληση για την παράταξή μας, η επαναφορά της σε πρωταγωνιστικό ρόλο, μέσα από μια νέα σχέση αλήθειας με την κοινωνία, όσους έμειναν κοντά μας, αλλά και όσους αποξενώσαμε και πληγώσαμε. Είμαστε κόμμα με ταυτότητα και προοπτική, όχι κομπάρσοι της ιστορίας ή συμπλήρωμα στα σχέδια κάποιων. Αυτήν την προοπτική αυτονομίας, ελπίδας και νίκης θα προσπαθήσω να επικοινωνήσω στις 3 του Σεπτέμβρη, για το ΠΑΣΟΚ του μέλλοντος μας, το Κίνημα Αλλαγής, την αυθεντική δύναμη Αλλαγής για την πατρίδα μας. Με αυτή τη σημαία διεκδικώ ξανά την προεδρία του Κινήματος Αλλαγής. Στον πρωταγωνιστικό ρόλο οδηγεί η πολιτική ενότητα, η αυτόνομη πορεία και η προοδευτική ταυτότητα. Αυτό το τρίπτυχο υπηρετώ και για αυτά μάχομαι με πίστη, αισιοδοξία και εμπιστοσύνη στην κρίση των πολιτών.” δήλωσε σε πρόσφατη συνέντευξή της στο “ΒΗΜΑ” και τον Δημοσιογράφο, Δημήτρη Χόνδρο.

Στο Ίδρυμα Μείζονος Ελληνισμού η εκδήλωση για τα 47 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ

“Σύντροφε, Συντρόφισσα,

Σε προσκαλώ και σε περιμένω στην επετειακή μας εκδήλωση για τα 47 χρόνια από την ίδρυση του ΠΑΣΟΚ, την Παρασκευή 3 Σεπτέβρη, ώρα 20.00 στο ίδρυμα μείζονος Ελληνισμού”

Με αυτό το Μήνυμα, η Πρόεδρος του Κινήματος Αλλαγής, καλεί χιλιάδες μέλη στην γιορτή του ΠΑΣΟΚ.

Μια εκδήλωση που μένει να δούμε πως θα τελεσθεί προγραμματικά, αφού γνωρίζουμε πως πέρα από την κεντρική ομιλία της Φώφης Γεννηματά, κάλεσμα έχει γίνει, όπως κάθε φορά, σε όλους τους παρελθόντες ηγέτες του κόμματος, αυτή τη φορά όμως, δεν είναι σαφές κατά πόσο οι υποψήφιοι για την Προεδρία του Κινήματος Αλλαγής θα απευθύνουν χαιρετισμό ξεχωριστά στην εν λόγω εκδήλωση, αν και σίγουρα, θα ήταν ένα εξαιρετικό μήνυμα συσπείρωσης και ουσιαστικής αλλαγής στη νοοτροπία της εσωστρέφειας που χαρακτηρίζει ως ένα βαθμό την βάση των ψηφοφόρων του Κινήματος Αλλαγής.

Μήνυμα Ενότητας, μήνυμα Ελπίδας και Προόδου 

Αυτό είναι το διακύβευμα της εκδήλωσης για τα 47 χρόνια ΠΑΣΟΚ, διαμηνύουν κορυφαία στελέχη της Χ.Τρικούπη.

Στο επίκεντρο η σημασία της σοσιαλδημοκρατίας για την αντιμετώπιση των κρίσεων εγχώρια και παγκοσμίως, αναφέρουν υψηλόβαθμα στελέχη της Τρικούπη.

Δειτε το Βίντεο του Κινήματος Αλλαγής

 

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ