Ρεπορτάζ: “Μπες στο κλίμα”: Η εβδομάδα δράσεων του Κινήματος Αλλαγής αφιερωμένη στο περιβάλλον

Με την φράση “Μπες Στο Κλίμα”, το Κίνημα Αλλαγής, εγκαινιάζει την “πράσινη εβδομάδα” με θεματικές και δράσεις που αφορούν στο Περιβάλλον και την “Πράσινη Ανάπτυξη”:

Θυμίζουμε πως πρόσφατα, ο Εκπρόσωπος Τύπου του Κινήματος Αλλαγής, Παύλος Χρηστίδης, δήλωνε:

 “Εμείς ετοιμάζουμε σειρά πρωτοβουλιών για να στηρίξουμε την πρότασή μας για τον κλιματικό νόμο, οργανώνοντας μια πράσινη εβδομάδα για το κλίμα, αρχές Ιουνίου, ακριβώς για να αναδείξουμε τις προτάσεις μας. Οι πρωτοβουλίες μας πιστεύω ότι πρέπει να υιοθετηθούν από όλη την κοινωνία συνολικά και το πολιτικό σύστημα, κυβέρνηση και αντιπολίτευση να λειτουργήσουμε σε μια κατεύθυνση που να εγγυάται την βιωσιμότητα και την ανάπτυξη της Χώρας και των συμπολιτών μας για τα επόμενα 30 χρόνια. Έχουμε αναλάβει συγκεκριμένες δεσμεύσεις μέχρι το 2050 και αυτό σημαίνει ότι πρέπει να δώσουμε πολύ μεγάλη έμφαση στο κομμάτι της πράσινης ανάπτυξης, της πράσινης οικονομίας, του περιβάλλοντος και της κλιματικής αλλαγής.”

Αυτό που μιλώντας με υψηλόβαθμα στελέχη στην Τρικούπη, “διαρρέει” είναι, ο έντονος ενθουσιασμός, που ακόμα μια πρωτοπορία του ΠΑΣΟΚ, γίνεται σημείο αναφοράς στην σύγχρονη εποχή, η θεωρία της “Πράσινης Ανάπτυξης” από τα επίσημα χείλη του τότε Πρωθυπουργού, Γ.Α.Παπανδρέου και προέδρου του ΠΑ.ΣΟ.Κ, φαίνεται πως εν έτει 2021, μετά από μια πανδημία που δεν έχει κοπάσει, γίνεται το σύγχρονο πολιτικό αφήγημα που στην Γερμανία σημαίνει το τέλος του διπόλου εξουσίας που όλο αυτό το διάστημα επένδυσε στην “λιτότητα” φέρνοντας την Ε.Ε σε οριακό σημείο.

Βεβαίως και τα νεαρά στελέχη του Κινήματος Αλλαγής, έχουν ενεργό ρόλο στην διοργάνωση της “Πράσινης Εβδομάδας” η οποία οριοθετείται την περίοδο εορτασμού της “Παγκόσμιας Ημέρας για το Περιβάλλον”, στις αρχές Ιουνίου.

Οι τομείς Περιβάλλοντος τόσο του Κινήματος Αλλαγής, όσο και της Νεολαίας ΚΙΝΑΛ έχουν πιάσει “χαρτί και μολύβι” σε αγαστή συνεργασία με τον Τομέα Επικοινωνίας και φυσικά υπό την επίβλεψη της ηγεσίας του κόμματος, αναμένεται να “βγουν μπροστά” στην διεκδίκηση ενός προοδευτικού “πράσινου” προγράμματος διακυβέρνησης!

Αναμένουμε με μεγάλο ενδιαφέρον, την περίοδο που τόσο ο ΣΥΡΙΖΑ όσο και η ΝΔ φαίνεται να κινούνται “αμήχανα” στον “πράσινο” χώρο…

Αναλυτικά η εβδομάδα δράσεων “Μπες στο Κλίμα”: 

1)Δευτέρα 31/05 ώρα 7μ.μ.

Δράση καθαρισμού Πάρκου της Αθήνας, με πρωτοβουλία των Τομέων Περιβάλλοντος και Εθελοντισμού (Πεδίο του Άρεως).

2)Τρίτη 1/6 ώρα 7μ.μ.

 

Ανοιχτή διαδικτυακή εκδήλωση με τίτλο «Ιστορίες Κλιματικής και Κοινωνικής Καινοτομίας».

Την εκδήλωση θα ανοίξει ο Γιώργος Αρβανιτίδης, Βουλευτής, Υπεύθυνος Ενέργειας και Περιβάλλοντος Κινήματος Αλλαγής.

Συντονισμός: Χάρης Δούκας, Αν. Καθηγητής ΕΜΠ/Γραμματέας Τομέα Ενέργειας.

Θα μιλήσουν:

Γιώργος Στάμτσης, Dr.-Ing. Παραγωγός ΑΠΕ και ακτινιδίων.
Αλίς Κοροβέση, Γεν. Διευθύντρια ΙΝΖΕΒ.
Φιλότας Νιάρχος, Υπεύθυνος Δράσεων We4All.
Χρήστος Βρεττός, Ενεργειακή Κοινότητα HYPERION.
Μαρία Παπαθεοδώρου, Κλιματική Ακτιβίστρια, Fridays for Future Greece.
Χρήστος Στεφανάτος, EV Loader startup.
Παρέμβαση: Γιώργος Αποστολόπουλος, Γραμματέας Περιβάλλοντος Κινήματος Αλλαγής.

3)Τετάρτη 2/6  ώρα 12 μεσημέρι.

Παρουσίαση του Δικτύου «Πράσινος Κόσμος» προς τα ΜΜΕ με εισαγωγική ομιλία της Προέδρου Φώφης Γεννηματά.

Την παρουσίαση θα κάνει η Γραμματέας του Δικτύου Νίκη Φούντα.

4) Πέμπτη 3/06.


Α) Επίσκεψη της Προέδρου Φώφης Γεννηματά στο Περιβαλλοντικό μουσείο Φολόης  (Δήμος Αρχ. Ολυμπίας), ώρα 12.

 

Εθελοντικός καθαρισμός στην θέση Φυτώριο με πρωτοβουλία του Δικτύου «Πράσινος Κόσμος».


Β)Συνέντευξη της Προέδρου του Κινήματος Αλλαγής Φώφης Γεννηματά στο Regional Growth Conference (εφημερίδα Πελοπόννησος) στην Πάτρα με θέμα New Green Deal (ώρα 8:30μ.μ. με την Δημοσιογράφο Μαρία Νικόλτσιου).

5)  Σάββατο 5/06 – Ημέρα Περιβάλλοντος (ώρα 7:30μ.μ.).


Επίσκεψη της Προέδρου Φώφης Γεννηματά στο Δήμο Κερατσινίου/Δραπετσώνας (Πολυχώρος Λιπασμάτων) και παρουσίαση της πρότασης μας για τον «Βιώσιμο Μετασχηματισμό της Περιοχής».

Παρεμβάσεις του Δημάρχου και φορέων της περιοχής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ