ΚΟΙΝΩΝΙΑ

“Σοσιαλδημοκρατία κορονοϊός και οι εραστές της εξουσίας”. Του Πάνου Ζαρογουλίδη.

Γράφει ο Πάνος Ζαρογουλίδης Φαρμακοποιός, ΜΒΑ, Διαμεσολαβητής Πρόεδρος ΦΣ Πέλλας

Με τον άκρατο νεοφιλελευθερισμό να δοκιμάζεται και τελικά να αποτυγχάνει, μέσα στους τελευταίους μήνες κατέστη κάτι παραπάνω από σαφές ότι τα υπολείμματα του κοινωνικού κράτους που κληροδότησε το ΠΑΣΟΚ αποτέλεσαν το ουσιαστικό ανάχωμα στην υγειονομική κρίση. 

Η κοινωνική δικαιοσύνη μέσα από την ισότιμη πρόσβαση των πολιτών στην φροντίδα υγείας, την εκπαίδευση και τελικά τις ίσες ευκαιρίες, μας συνασπίζει από την πλευρά της λύσης και μας συσπειρώνει όλους απέναντι στον κοινό μας εχθρό, τον κορονοϊό. 

Όλα αυτά λαμβάνουν χώρα όταν σταθερά και μεθοδευμένα από τις εκλογές και έπειτα ΝΔ και Σύριζα διασπείρουν την άποψη ότι τα ιδεολογικά όρια μεταξύ των σχηματισμών δεν είναι πλέον ορατά, τα χρώματα ατονούν και τα διαχωριστικά ορόσημα έχουν εξαφανιστεί. Με αυτόν τον τρόπο και διαχέοντας τα παραπάνω μηνύματα μπορούν άνετα μέσω πολιτικών ανακυβιστήσεων να περάσουν ανεπαίσθητα από τον απομονωτισμό των άκρων τους κατευθυνόμενοι προς το λεγόμενο «ιδεολογικό κέντρο»

Το γεγονός αυτό με χαροποιεί ιδιαίτερα διότι αποτελεί την απόλυτη επιβεβαίωση του ότι βρισκόμαστε στο σωστό μονοπάτι.

Στο παγκόσμιο γίγνεσθαι οι συνθήκες ήσαν δυναμικές, στο πολιτικό πεδίο γεννήθηκαν εν μία νυκτί σχηματισμοί «αντίδρασης» με σύντομο κύκλο ζωής και ατελές πρόγραμμα,  η πολιτική θρυμματοποίηση που ακολούθησε οδήγησε σε ψηφοθηρικές ατζέντες που υπέταξαν συντεταγμένα τις ιδεολογίες με στόχο τον θώκο της εξουσίας. 

Ο λαός όμως λέγει ότι: “ο λύκος την τρίχα αλλάζει, το χούι δεν το αλλάζει” οπότε απέναντι στον κοινωνικό δαρβινισμό της δεξιάς και τον στείρο μιμητισμό του ΣΥΡΙΖΑ, προτάσσουμε την ιστορία μας και τα έργα μας που δεκαετίες μετά διαφύλαξαν τα σύνορά μας, προάσπισαν την υγεία του πληθυσμού και εξασφάλισαν την διαφάνεια και τον μετασχηματισμό στην νέα εποχή με σεβασμό στο περιβάλλον και την καινοτομία. 

Είναι ο δρόμος της σοσιαλδημοκρατίας που επικαιροποιείται σε δυναμική ισορροπία μεταξύ της προόδου και της ιστορίας μας. 

Πάντα με στόχο τον άνθρωπο και τις αξίες του, την αειφόρο ανάπτυξη και την οικονομία με σεβασμό στα ανθρώπινα δικαιώματα και την προστασία των αδυνάτων. 

Εμείς δεν βρεθήκαμε εδώ από πολιτικό στροβιλισμό γεννηθήκαμε και παραμείναμε με πίστη στα ανθρώπινα ιδανικά την ελευθερία και το κράτος δικαίου. Είναι ο δρόμος που επιλέξαμε, αυτός που χάραξε το ΠΑΣΟΚ και παρέδωσε στο Κίνημα Αλλαγής να ολοκληρώσει.  

 

Related posts
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μ.Χριστοδουλάκης από Καρδίτσα: "Δραματική η εικόνα που αντικρύσαμε - Υπάρχουν ευθύνες, δεν είναι η ώρα να μιλήσουμε για αυτές!"

O Γραμματέας του Κινήματος Αλλαγής, προχώρησε στις…
Read more
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

Κίνημα Αλλαγής για "ΙΑΝΟ": "Άμεσα τώρα επιβάλλεται η πολιτεία να σταθεί δίπλα στους πληγέντες και τις οικογένειες των θυμάτων"

Ανακοίνωση Γραφείου Τύπου Κινήματος Αλλαγής Δυστυχώς…
Read more
ΚΟΙΝΩΝΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗ

KINAΛ για "ΙΑΝΟ": Να αποζημιωθούν οι πληγέντες χωρίς γραφειοκρατία και καθυστερήσεις!

Ανακοίνωση Τομέα Πολιτικής Προστασίας Κινήματος…
Read more