ΠΟΛΙΤΙΚΗ

“Σοσιαλδημοκρατία σημαίνει διαρκής αγώνας…” Γράφει ο Μιχάλης Κορδαλής

Στο “Res Publica Magazine” – Το Συνδρομητικό μας περιοδικό που κυκλοφόρησε, ένα μεγάλο αφιέρωμα στην Νέα Γενιά του Κινήματος Αλλαγής σας περιμένει να το ξεφυλλίσετε: Βρείτε το ΕΔΩ

KANE “ΚΛΙΚ” ΣΤΗΝ ΕΙΚΟΝΑ ΚΑΙ ΓΙΝΕ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΗΣ ΣΤΟ ΜΗΝΙΑΙΟ ΣΥΝΔΡΟΜΗΤΙΚΟ ΠΕΡΙΟΔΙΚΟ ΤΟΥ “THESOCIALIST.GR” – H Ρ Θ Ε ! – ΤΟ 1ο “RES PUBLICA ΕΙΝΑΙ Ε Δ Ω! 

Αυτό είναι ολόκληρο το άρθρο που απέστειλε ο Μιχάλης Κορδαλής – Μέλος ΚΠΕ Κινήματος Αλλαγής:

 

Αν η σοσιαλδημοκρατία σήμερα σημαίνει απλά την κομματική ένταξη σε μια ορισμένη πολιτική οικογένεια με όρους νομής εξουσίας τότε αυτή δεν εκφράζει τίποτε το ριζοσπαστικό και δεν σημαίνει πολλά για τη μεγάλη κοινωνική πλειοψηφία. Κι αυτό γιατί πολλά σοσιαλιστικά και σοσιαλδημοκρατικά κόμματα ιδιαίτερα μετά τη δεκαετία του 90′ έμοιαζαν να προσχωρούν στο στρατόπεδο του μεγάλου ιδεολογικού τους αντιπάλου και να συνητηρητικοποιούνται.

 

Κι όμως αυτή η ιδέα – όχι πολλά χρόνια πίσω – υπήρξε εκείνη η κοσμική σχεδόν θρησκεία που Άλλαξε τον Κόσμο.

Μια ιδέα που όσο και αν την έφθειραν συμπεριφορές και αντιλήψεις συνεχίζει και τον αλλάζει ακόμα και σε μια εποχή που κάποιοι θεωρούν πάρολογο ή παρωχημένο το α πιστεύει κανείς σε ιδεολογίες.

 

Κι όμως είναι το πιο λογικό.

 

Γιατί κάθε φορά που αντιμετωπίζουμε μια Κρίση είτε αυτή είναι Χρηματοπιστωτική είτε είναι Υγειονομική όπως σήμερα ή άλλη, στο μυαλό μας έρχονται αυτομάτως λέξεις ξεχασμένες από καιρό όπως ευρωομόλογο, εθνικό σύστημα υγείας, εργασιακά δικαιώματα, κοινωνικό κράτος. Λέξεις και πολιτικές προτάσεις που είναι ταυτισμένες με τον σκληρό πυρήνα της Σύγχρονης Σοσιαλδημοκρατίας.

 

Για αυτό και για μένα η Σοσιαλδημοκρατία σημαίνει να δίνεις κοινωνικά δίκαιες λύσεις στα δύσκολα όταν οι άλλοι δημιουργούν προβλήματα ή απλώς δικαιολογίες για να μην αλλάξει τίποτε.

Σημαίνει να προτείνεις, να συγκρούεσαι όπου χρειάζεται με κατεστημένα συμφέροντα και αντιλήψεις και να δημιουργείς τις αναγκαίες συναινέσεις στα αυτονόητα, στην εξέλιξη, την Πρόοδο και τις καθημερινές ανθρώπινες αγωνίες που είναι κοινές για όλους μας, ανεξαρτήτως πολιτικής γεωγραφίας. Σ

Σοσιαλδημοκρατία σημαίνει διαρκής Αγώνας για μια πιο Δίκαιη, πιο Ανθρώπινη και Ανεκτική Κοινωνία.

 

Related posts
ΠΟΛΙΤΙΚΗΥΓΕΙΑ

Χάρης Καστανίδης: Ενδεχομένως μεθοδολογικές αστοχίες ΕΟΔΥ οι οποίες πρέπει να διερευνηθούν

Στο “Kontra Channel” μίλησε ο βουλευτής του Κινήματος…
Read more
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑΠΟΛΙΤΙΚΗΥΓΕΙΑ

Συνέντευξη: Χρήστος Πρωτόπαπας: "Είναι αδιανόητο μέσα σε αυτή την κρίση να δίνει πλαστά στοιχεία ο ΕΟΔΥ."

Ο Χρήστος Πρωτόπαπας παραχώρησε συνέντευξη στον…
Read more
ΔΙΕΘΝΗΠΟΛΙΤΙΚΗ

Nίκος Ανδρουλάκης: "Απογοητευτική πράξη η αγορά 4 σκαφών της Τουρκικής Ακτοφυλακής με Ευρωπαϊκά κονδύλια!"

Nίκος Ανδρουλάκης: “Απογοητευτική πράξη η αγορά 4…
Read more