“Στην πολιτική κενά δεν υπάρχουν… Η Δημοκρατική Παράταξη  μπροστά!”. Του Χρήστου Τσούνη

Στην πολιτική κενά δεν υπάρχουν… Η Δημοκρατική Παράταξη  μπροστά!

Γράφει στο “The Socialist” Ο Χρήστος Τσούνης -Mέλος της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής

 

Στην πολιτική όπως και στην φύση τα  κενά άμεσα αναπληρώνονται…Φράση  γνωστή και διαδεδομένη η οποία όμως  έχει την αξία της και πολιτικά αν το  κρίνουμε. 

Για παράδειγμα η δεκαετία που πέρασε  βρήκε ξεκάθαρα το πολιτικό κομματικό  σκηνικό άμεσα αναδιατεταγμένο  συνοδευόμενο από οβιδιακές αλλαγές.  Από τις εκλογές του 2012 κάνουν την  εμφάνισή τους μια πληθώρα κομμάτων  και “κινημάτων” που η μοναδική τους  χρηστική αξία ήταν ότι αποτελούσαν την  “βαλβίδα αποσυμπίεσης” της λαϊκής  οργής για την ουσιαστική χρεοκοπία του 09’ και την πολυετή μνημονιακή λιτότητα που θα ακολουθούσε. 

Πολιτικές δυνάμεις που εξεγείραν το  θυμικό του ελληνικού λαού,που τον  γέμισαν με καχυποψία και θεωρίες  συνομωσίας,με ψευτο νεωτερίστικη  ρητορική του γλυκού νερού, με ντεμέκ  αντισυστημισμό και προφανώς με  μπόλικη δόση από ναζισμό έκαναν την  εμφανιση τους!! 

Μια δεκαετία μετα, όλες οι πολιτικές  δυνάμεις και μορφώματα με τα  χαρακτηριστικά αυτά όπως ανεμικά  εμφανίστηκαν σχεδόν με μεγάλη  ταχύτητα αποδεκατιστηκαν  

εκλογικά.Βέβαια αφήνουν το στίγμα τους  στην κοινωνική και πολιτική ζωή του  τόπου με τις δηλητηριώδεις ρητορείες  τους,την διχόνοια,την ασέβεια τους στους 

δημοκρατικούς θεσμούς και κάποιοι εξ’  αυτών με τις ρατσιστικές και  

αντιανθρώπινες απόψεις τους. 

Ταυτόχρονα με αυτή την πολύ “περίεργη”  δεκαετία και τις πολιτικές δυνάμεις που  εμφανίζονται και ενεργοποιούνται  παρατηρεί κάποιος την απαξίωση και την  ποσοστιαία εξαέρωση της Δημοκρατικής  Παράταξης η οποία παραδόξως έγίνέ και  study case στο εξωτερικό σαν πολιτικό  φαινόμενο. 

Η Δημοκρατική Παράταξη μέσα από το  ΠΑΣΟΚ και το σπουδαίο φιλολαϊκό και  πατριωτικό του έργο διαμόρφωσε μια  κοινωνία και χώρα που αναπτυσσόταν με  οικονομική ευημερία και κοινωνική  ειρήνη σε μια σταθερή Δημοκρατία.

Ο πάλαι ποτέ όμως κυρίαρχος  

δημοκρατικός χώρος “πλήρωσε το  μάρμαρο” της χρεοκοπίας που  

συνετελέσθη στον τόπο το 09 ,από την  κυβέρνηση Καραμανλή ,και είδε την  κατακόρυφη πτώση των ποσοστών του. 

Απο τότε το ΠΑΣΟΚ με τις οποίες  δυνάμεις διαθέτει, ΣΤΑΘΕΡΑ και με  ΣΥΝΕΠΕΙΑ είναι στην “σωστή όχθη” της  ιστορίας με τα καλά του και τα κακά του Πάντα με γνώμονα το συμφέρον της  Ελληνικής Δημοκρατίας και του Ελληνικού  λαού χωρίς καμία διάθεση για λαϊκισμό  και μικροπολιτική. 

Και ήρθε το πλήρωμα του χρόνου θα  μπορούσε να πει κάποιος ρομαντικός;;

Ίσως θα μπορούσα να πω,αρκεί η  Δημοκρατική Παράταξη να αφήσει πίσω  την μάχη για πολιτική δικαίωση στα μάτια  του ελληνικού λαού όπως και τους  αχρείαστους μικρομεγαλισμούς που δεν  αφορούν κανένα πια. 

Η Δημοκρατική Παράταξη από την  ίδρυση της από τον Εθνάρχη Βενιζέλο  μέχρι τον Ανδρέα και τον Σημίτη μάχεται  και αγωνιά για το μέλλον του  

εργαζόμενου λαού και της Πατρίδας μας  αδιαφορώντας για δάφνες και  

καταξίωση. 

Τώρα που η Πατρίδα βρίσκεται μπροστά  σε μείζονες εθνικές προκλήσεις… Τώρα που η εργασία και η κοινωνία  απορρυθμίζονται από την πανδημία και 

την κρίση που δημιούργησε η  

νεοφιλελεύθερη κυβέρνηση της ΝΔ…. Τώρα που προέχει η προστασία των  δημοκρατικών θεσμών… 

Είναι η κατάλληλη στιγμή για να κλείσει ο  κύκλος μιας “αδύναμης” Δημοκρατικής  Παράταξης και με ένα νέο πλήρες  πρόγραμμα εκσυγχρονισμού και  κοινωνικής προστασίας να εκκινήσει μια  νέα περίοδος ισχυρού Δημοκρατίκου  Χώρου που θα λειτουργήσει σαν  θεματοφύλακας για τον Ελληνικό λαό και  την Πατρίδα!! 

Μακάρι μέσα από τις νέες διαδικασίες  που θα πραγματοποιηθούν οσονούπω να  αναγεννηθεί η Δημοκρατική Παράταξη  γιατί πάνω από όλα το έχει ανάγκη η ίδια  η ελληνική κοινωνία και η Πατρίδα μας!!! Η Δημοκρατική Παράταξη μπροστά!!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ