“Στο στόχαστρο” του ΣΥΡΙΖΑ ο Νίκος Ανδρουλάκης – Φοβίζει η επιστροφή του ΠΑΣΟΚ-Πρωταγωνιστή

Γράφει ο Γαβρής Άγγελος

Η ανάγκη για ένα νέο “πολιτικό ήθος” είναι η φράση που κρατώ όσο καμία άλλη, από το συνέδριο του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ δια στόματος του Προέδρου, Νίκου Ανδρουλάκη. Γιατί αυτό το νέο πολιτικό ήθος που βρίσκει όχημα στο ΠΑΣΟΚ της νέας εποχής και εκπορεύεται από την ηγεσία της δημοκρατικής παράταξης, είναι η αιτία του “πολέμου” που επισημοποιείται δια της “πένας” του γνωστού δημοσιογράφου, Κώστα Βαξεβάνη.

Προ σχεδόν 1 έτους ο ΣΥΡΙΖΑ και ο Αλέξης Τσίπρας, ‘επέλεξαν’ συνειδητά να “παρέμβουν” στα εσωτερικά του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ επιλέγοντας επι της ουσίας αντίπαλο τον Ανδρέα Λοβέρδο. Και τωρα πια, καταλαβαίνουμε όλοι το γιατί. Υψώνοντας ως μόνη αντιπολιτευτική γραμμή απέναντι στην δυναμική των θέσεων και των προτάσεων του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και της δημοφιλίας του Νίκου Ανδρουλάκη, την υπόθεση Νοβάρτις – για την οποία πήραν άπαντες νομίζω την απάντησή τους τόσο από τον Εκπρόσωπο Τύπου του ΠΑΣΟΚ όσο και από τον Πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ: “Καμία σκιά, όλα στο φως, οφείλει εξηγήσεις το ΥΠΕΞ” – και φυσικά το παλιό-γνωστό “πληρώστε τα χρέη σας”, στον ΣΥΡΙΖΑ ελπίζουν πως θα ανακόψουν την πορεία του ΠΑΣΟΚ τόσο δημοσκοπικά όσο και σε επίπεδο κοινωνικής αποδοχής, αφού όπως φαίνεται σε πρόσφατες έρευνες, όλο και περισσότερος νέος κόσμος στρέφεται με ενδιαφέρον στα του ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ και δείχνει να προτιμά για πολιτικό όχημα της αλλαγής, έναν σύγχρονο σοσιαλδημοκρατικό πολιτικό φορέα που ως σημαία έχει την φράση “Ανανέωση”.

Ο Αλέξης Τσίπρας, με διασπαστικό λόγο, προσπαθεί να δημιουργήσει “ρήγματα” στο ΠΑΣΟΚ. Αντί αυτού όμως, με δηλώσεις και τοποθετήσεις όπως του Πολάκη και αρθρογραφία όπως του Βαξεβάνη, ο ΣΥΡΙΖΑ καταφέρνει να οδηγηθεί μόνος του στο περιθώριο. Ούτε η σκανδαλολογία ούτε η λάσπη μα ούτε και η αποθέωση του Καραμανλή, ναι, του πρώην Πρωθυπουργού και Προέδρου της ΝΔ, στα ΜΜΕ που άπτονται στον ΣΥΡΙΖΑ, βοηθάνε στην πολυπόθητη συσπείρωση μέσω πόλωσης και “σκόνης” στους πολιτικούς αντιπάλους. Μια μέθοδος που εδώ και 10 χρόνια ακολουθήθηκε πιστά και κατά γράμμα τόσο από την ΝΔ όσο και από τον ΣΥΡΙΖΑ, οδηγώντας στα πρόθυρα του εθνικού διχασμού την ελληνική κοινωνία.

Σε αυτές τις πολιτικές, σε αυτό το ήθος, το ΠΑΣΟΚ -ΚΙΝΑΛ και ο Νίκος Ανδρουλάκης, απαντάνε με θέσεις, προτάσεις, νέα πρόσωπα, νέες ιδέες με την κοινωνία στο προσκήνιο και ξεκάθαρο πολιτικό αφήγημα που ξεχωρίζει “σαν την μύγα μέσα στο γάλα” από τα υπόλοιπα κόμματα της ελληνικής πολιτικής σκηνής.

Το κύριο ζητούμενο σήμερα δεν είναι οι κυβερνητικές συνεργασίες μετά τις εκλογές αλλά ο ειλικρινής πολιτικός διάλογος για τα κρίσιμα ζητήματα της χώρας και οι καθαρές απαντήσεις. Το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής με τη στάση του καταδικάζει την τοξικότητα, με τις προτάσεις και το πρόγραμμά του αναδεικνύει τα πραγματικά κρίσιμα ζητήματα και ξεκαθαρίζει τις θέσεις του. Προωθεί, με λίγα λόγια, την ουσιαστική πολιτική σταθερότητα.

Ανοίγοντας την συνεδρίαση της Κεντρικής Πολιτικής Επιτροπής ο Πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, έθεσε τις κατευθύνσεις και τους στόχους του Κινήματος την επόμενη περίοδο καλώντας τα στελέχη να πυκνώσουν την παρουσία τους στην κοινωνία.

«Ο δημοκρατικός κόσμος αναζητά μία νέα ελπίδα και απέδειξε ότι αγκαλιάζει το εγχείρημα της αναγέννησης της παράταξης.Και εμείς από την πλευρά μας, δεν έχουμε άλλο περιθώριο -ούτε δικαιολογία- να τους απογοητεύσουμε.Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία, να επιστρέψουμε πρωταγωνιστές. Να γίνουμε ο αξιόπιστος εναλλακτικός κυβερνητικός πόλος απέναντι στη ΝΔ που θα δώσει ξανά όραμα στη χώρα μας και δε θα θυμίζει σε τίποτα την διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑNEΛ. Γιατί δική μας προτεραιότητα είναι να βρει ξανά ο ευάλωτος πολίτης ένα στήριγμα αξιοπρέπειας και δικαιοσύνης» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

«Όπως είπε ο ιδρυτής μας,  το κόμμα μας δεν είναι ένας διάττοντας αστέρας.

Μπορεί να περάσαμε δύσκολες περιπέτειες – και με δική μας ευθύνη τις περισσότερες φορές- αλλά τώρα είμαστε ενωμένοι με βαθιά πίστη, με κοινές αγωνίες και είμαι σίγουρος ότι θα τα καταφέρουμε. Το βλέπω στα μάτια σας, στα μάτια του απλού ελληνικού λαού που θέλει ένα νέο ΠΑΣΟΚ, ένα αξιακό ΠΑΣΟΚ χωρίς τα λάθη του χθες. Με καθαρό λόγο απέναντι στα συμφέροντα. Με καθαρό λόγο για τα εθνικά θέματα και την κοινωνική δικαιοσύνη. Να επιστρέψει ως λύση απέναντι στα κοινωνικά και πολιτικά αδιέξοδα που δημιουργούν η ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ».

Άσκησε αυστηρή κριτική στην ασκούμενη πολιτική, που καθιστά την κυβέρνηση της ΝΔ  πρωταθλητή των ανισοτήτων, των απευθείας αναθέσεων και των μετακλητών υπαλλήλων.

Με φόντο το πολιτικό κλίμα των ημερών, ο Πρέοδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής ανέφερε: «Καλώ τους πολιτικούς μας αντιπάλους να αναλογιστούν, ρεαλιστικά, πού οδηγούν το λαό οι τοξικές τους αντιπαραθέσεις.Τα φτηνά επικοινωνιακά τους παιχνίδια οδηγούν την πολιτική στην πλήρη απαξίωσή της. Πριονίζουν το κλαδί που κάθονται. Η πορεία μας είναι δύσκολη και γεμάτη εμπόδια γιατί αμφισβητούμε σκοτεινούς μηχανισμούς εξουσίας, που προϋπήρχαν αλλά και που δημιουργήθηκαν τα χρόνια της οικονομικής κρίσης. Βλέπουν ως πραγματική απειλή την αναγέννηση της Δημοκρατικής Παράταξης. Δεν πρόκειται να γίνουμε δικαστές αλλά και δεν θα επιτρέψουμε παρακρατικοί μηχανισμοί να κρατούν σε ομηρία την παράταξη στην νέα της αυτή εποχή. Το Υπουργείο Εξωτερικών πρέπει τις επόμενες ημέρες να δώσει καθαρές απαντήσεις για όσα έχουν δει το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ημέρες. Δεν νοούνται μισόλογα, δεν νοούνται σκιές σε τόσο σοβαρά θέματα που δηλητηριάζουν την πολιτική ζωή του τόπου. Αν νομίζει η Δεξιά και ο ΣΥΡΙΖΑ ότι θα ανακόψουν τη νέα αυτή πορεία με αυτά τα φτηνά παιχνίδια είναι γελασμένοι. Ήρθαμε για να είμαστε πρωταγωνιστές. Και στις επόμενες εκλογές ό,τι και να σχεδιάζουν στο παρασκήνιο, θα είναι ηττημένοι κι εμείς θα είμαστε νικητές».

Ο ΣΥΡΙΖΑ συνεχίζει το παιχνίδι ενοχοποίησης οποιασδήποτε διαφορετικής άποψης στο εγχώριο πολιτικό σύστημα προσπαθώντας ο ίδιος να παρουσιάζει ένα δήθεν ηθικό πλεονέκτημα, παρατήρησε ο κ. Ανδρουλάκης σχολιάζοντας ότι αυτή η τοξικότητα δεν βοηθά.

Η ΝΔ επιβιώνει επιστρατεύοντας το σκιάχτρο, πρόσθεσε ο κ. Ανδρουλάκης. «Μη φύγετε από το μαντρί γιατί απέναντι είναι ο λύκος, ο Τσίπρας. Δεν υπάρχει άλλος μηχανισμός πειθούς του ελληνικού λαού. Έχουν αποτύχει παταγωδώς στις φυσικές καταστροφές, στα δημοσιονομικά, επέκταση αλά Καραμανλής στα χρόνια της πανδημίας» συνέχισε.

«Αν θέλουμε να ανατρέψουμε αυτή την κατάσταση, πρέπει να ρισκάρουμε και να πούμε πράγματα που στην αρχή δεν θα ακούγονται ευχάριστα, αλλά όσο τα επαναλαμβάνουμε ο ελληνικός λαός θα καταλαβαίνει την τεράστια χρησιμότητά τους ώστε να περάσουμε σε μια εποχή κοινωνικής δικαιοσύνης, ενίσχυσης του ορθού λόγου και της θέσης της χώρας» επισήμανε ο κ. Ανδρουλάκης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ