ΘΕΜΑ: Το ΠΑΣΟΚ ετοιμάζει εκδήλωση για την οπαδική βία

Συνεχίζει την πορεία του στην κοινωνία ως ένα δυναμικό και σύγχρονο πολιτικό κίνημα το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη. Αυτή τη φορά, μετά την πρωτοποριακή καμπάνια  στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης υπερ του εμβολιασμού των πολιτών, για την οπαδική βία που πρόσφατα είχε ως αποτέλεσμα την στυγνή δολοφονία του 19χρονου Άλκη στη Θεσσαλονίκη. 

Πληροφορίες αναφέρουν πως τόσο η δράση όσο και οι ομιλητές θα αντηχούν στο κεντρικό αφήγημα του Κινήματος Αλλαγής καθώς και στις αξίες της σύγχρονης σοσιαλδημοκρατίας.

*Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες, αναμένεται να δώσει το παρόν και ο κ. Πανούσης – πρώην Υπουργός του ΣΥΡΙΖΑ που ακούγεται έντονα για τα ψηφοδέλτια του ΚΙΝΑΛ καθώς και ο κ. Χρυσόγονος πρώην Ευρωβουλευτής με τον ΣΥΡΙΖΑ που εκτός εξαιρετικού απροόπτου θα είναι υποψήφιος με το ΠΑΣΟΚ του Νίκου Ανδρουλάκη…

Θυμίζουμε την δριμύτατη ανακοίνωση του ΚΙΝΑΛ προ ημερών με αφορμή τις εξαγγελίες της κυβέρνησης για την οπαδική βία 

Μια εβδομάδα μετά τη στυγερή δολοφονία του Άλκη Καμπανού, επιβάλλεται η ταχεία εξιχνίαση του εγκλήματος και σύλληψη όλων των δραστών. Ενθαρρυντική εξέλιξη είναι η έκδοση 10 ενταλμάτων σύλληψης και η σύλληψη 8 νέων υπόπτων από την Ελληνική Αστυνομία. Παράλληλα, η Ελληνική Αστυνομία και η Δικαιοσύνη οφείλουν να κινήσουν όλες τις απαραίτητες διαδικασίες, ώστε να εκδοθεί στην Ελλάδα ο ύποπτος που φέρεται πως διέφυγε στην Αλβανία αλλά και να συλληφθούν όλοι όσοι θεωρούνται ύποπτοι. Η Πολιτεία όμως δεν μπορεί να σταματήσει εκεί, δηλώνουν από το ΚΙΝΑΛ ο Γιώργος Καμίνης, ΚΤΕ Προστασίας του Πολίτη, κι ο Μαρίνος Σκανδάμης, τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη.

Όπως σημειώνουν, από την πρώτη στιγμή που έγινε γνωστή η στυγερή δολοφονία, το ΠΑΣΟΚ – Κίνημα Αλλαγής έχει επισημάνει πως η οπαδική βία έχει εξελιχθεί σε μορφή οργανωμένου εγκλήματος με σταθερή δομή, διάρκεια στον χρόνο και στόχο την τέλεση κακουργημάτων, συμπεριλαμβανομένων των ανθρωποκτονιών. «Ο κάθε πολίτης, φίλαθλος ή μη, κινδυνεύει να χάσει τη ζωή του ή να πέσει θύμα της δράσης των εγκληματικών αυτών κυκλωμάτων» υπογραμμίζουν.

«Έχουμε καλέσει το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη να αναβαθμίσει τον σχεδιασμό του προς αυτή την κατεύθυνση. Την εκτίμησή μας επιβεβαιώνει στο ακέραιο και η εγκύκλιος του Εισαγγελέα του Αρείου Πάγου προς τους Εισαγγελείς Πρωτοδικών και Εφετών της χώρας, που εκδόθηκε την Παρασκευή, και θέτει το ζήτημα στη σωστή του διάσταση. Δεν έχουμε να κάνουμε απλώς με κάποιους “βίαιους χούλιγκαν”, αλλά με ένα σύστημα σκληρών ποινικών κακοποιών που στρατολογούν νεαρά μέλη, κατευθύνουν και δολοφονούν.

Δυστυχώς, στη σύσκεψη υπό τον πρωθυπουργό, με τη συμμετοχή των υπουργών Προστασίας του Πολίτη και Δικαιοσύνης και του υφυπουργού Αθλητισμού, η κυβερνητική παρέμβαση εμφανίστηκε σε πλήρη αναντιστοιχία με αυτή την πραγματικότητα. Υποβαθμίζει τη δολοφονία σε άλλο ένα περιστατικό οπαδικής βίας. Αντιμετωπίζει δηλαδή η κυβέρνηση το ζήτημα ως αμιγώς “αθλητικό” με ποινικές προεκτάσεις.

Το επισημαίνουμε ακόμη μια φορά: Πρόκειται πρωτίστως για οργανωμένο έγκλημα που έχει παρεισφρήσει και στον χώρο του αθλητισμού. Η τραγική αφορμή της δολοφονίας του Άλκη Καμπανού μπορεί να αποτελέσει το έναυσμα ώστε η Πολιτεία να επιφέρει ένα καίριο πλήγμα στις εγκληματικές οργανώσεις που χρησιμοποιούν τον “οπαδικό” μανδύα για να διευρύνουν τη δραστηριότητά τους, συχνά δε εμφορούνται από ακροδεξιές ή και νεοναζιστικές ιδέες. Καλούμε την κυβέρνηση να αρθεί στο ύψος της περίστασης» τονίζουν ο κ. Καμίνης κι ο κ. Σκανδάμης.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ