Συνέντευξη Τσίπρα: Αναφορά στην “διαύγεια” και το “ΑΣΕΠ” που η παράταξή του δεν ψήφισε και η αδυναμία να “ακουστεί” το όνομα “Καραμανλής”

Ακόμα μια φορά ο Αλέξης Τσίπρας, παρουσίασε εαυτόν ως μέλος του ‘διπόλου΄ σε συνέχεια της πάγιας τακτικής “αλληλοβοήθειας” ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ για την δημιουργία μιας κατ’επίφασην πόλωσης, την στιγμή που σε συνέντευξή του στον ΣΚΑΪ, απέφυγε να αναφέρει το ΠΑΣΟΚ και … τον Κώστα Καραμανλή φυσικά, αποδεικνύοντας ακόμα μια φορά πως οι “συμπάθειες” δεν κρύβονται… 

Μερικά από τα σημεία της συνέντευξης  του Αλέξη Τσίπρα

«Η ακρίβεια είναι ένα διεθνές φαινόμενο που στη χώρα μας έχει πολλαπλασιαστεί εξαιτίας της αδυναμίας της κυβέρνησης να αντιληφθεί το μέγεθος του φαινομένου, ακολούθησε πολιτική που αποδυνάμωσε την κρατική παρέμβαση», τόνισε ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ, Αλέξης Τσίπρας.

Ο αρχηγός της αξιωματικής αντιπολίτευσης είπε ότι «ο κ. Μητσοτάκης δεν είχε την ικανότητα να αντιληφθεί ότι έρχεται ένα κύμα ακρίβειας με διαστάσεις μονιμότητας που πλήττει νοικοκυριά και επιχειρήσεις σε βαθμό που υπάρχει σήμερα για πολλούς συμπολίτες μας υπαρξιακό πρόβλημα».

«Εμείς δεν θα προχωρούσαμε σε διαδικασία ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ, εν μέσω της μεγαλύτερης ενεργειακής κρίσης», είπε και πρόσθεσε ότι «επί 4,5 χρόνια δεν αυξήσαμε ούτε ένα ευρώ τον λογαριασμό του ρεύματος, αντίθετα μειώσαμε τον ΦΠΑ της ενέργειας στον κατώτατο συντελεστή το ’19». Ανέφερε μεταξύ άλλων ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, σημειώνοντας ότι είμαστε μεταξύ των τριών πιο ακριβών τιμών ρεύματος στην Ευρώπη.

Αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές και υπάρξει προοδευτική κυβέρνηση η ΔΕΗ θα ανακτήσει το “Δ” (σ.σ. δημόσια) στη λειτουργία της, ανεξαρτήτως με το τι θα γίνει με τις αυξήσεις μετοχικού κεφαλαίου θα υπάρξει εντολή να παγώσουν τα τιμολόγια, θα ενεργοποιηθεί η ΡΑΕ και η Επιτροπή Ανταγωνισμού για να γίνουν έλεγχοι. Πρόσθεσε ότι εδώ που φτάσαμε δεν υπάρχει άλλη δυνατότητα πέρα απ’ το να υπάρξει και ισχυρή επιδοματική στήριξη, ενώ σχολίασε ότι «θα μπορούσαμε να αποφύγουμε αυτή την εξέλιξη αν είχαν επιλεγεί άλλες πολιτικές».

Δεν τον ανησυχεί η άνοδος του ΚΙΝΑΛ, υπογράμμισε, όταν ρωτήθηκε σχετικά και τόνισε ότι “αντίπαλος του ΣΥΡΙΖΑ είναι ο κ. Μητσοτάκης και οι πολιτικές του”.

Κράτησε αποστάσεις από δηλώσεις στελεχών του όπως του κ. Πολάκη για τη ΔΕΗ και τη δικαιοσύνη, λέγοντας “ότι δεν συμφωνώ με όλα όσα λένε”, σημειώνοντας ωστόσο ότι ο “ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα κόμμα ανοιχτό που ακούγονται όλες οι απόψεις”.

Η απάντηση από το ΠΑΣΟΚ-Κίνημα Αλλαγής 

Κριτική στον Αλέξη Τσίπρα ασκεί το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ με αφορμή τη συνέντευξη του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ στο ΣΚΑΪ.

«Όταν ο κ. Τσίπρας είχε τη δυνατότητα επιλογής μεταξύ της προόδου και της αντιδραστικής συντήρησης επέλεξε το δεύτερο. Τον κ. Καμμένο και τον κ. Παπαγγελόπουλο. Εκ του πονηρού και ανειλικρινή όσα λέει τώρα περί προοδευτικής διακυβέρνησης, επειδή είναι σε αποδρομή», τονίζει το Κίνημα Αλλαγής σε ανακοίνωσή του.

«Όσο για τις μεγάλες μεταρρυθμίσεις ΑΣΕΠ και Διαύγεια, που έγιναν από τις Κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ, ο κ. Τσίπρας δεν τις ψήφισε και η ΝΔ προσπάθησε να τις καταργήσει», επισημαίνει η Χαριλάου Τρικούπη.

«Ο κ. Τσίπρας συνέχισε και σήμερα να κρατά ίσες αποστάσεις από τον κ. Καραμανλή, όπως και ο κ. Μητσοτάκης», αναφέρει το ΠΑΣΟΚ-ΚΙΝΑΛ.

«Όσο για την Αξιοπιστία, την Διαφάνεια και την Αξιοκρατία, που επικαλείται ο κ. Τσίπρας, είναι όσα πολέμησε όταν κυβέρνησε.

Η δική μας σοσιαλδημοκρατική πρόταση δίνει λύσεις αξιοπρέπειας και προοπτικής για τον Ελληνικό λαό απέναντι στον αδιέξοδο λαϊκισμό», προσθέτει το Κίνημα Αλλαγής.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ