“Δεν είναι αθώοι”. Της Χαράς Αλτούνη

Γράφει η Χαρά Αλτούνη, μέλος της Νέας Γενιάς του Κινήματος Αλλαγής:

“Στις σελίδες της ιστορίας μας γράφτηκε μια σπουδαία νίκη για την Δημοκρατία , για τους πολίτες, για την Ελλάδα!

Η Χρυσή Αυγή κρίθηκε ομόφωνα εγκληματική οργάνωση. Οι ένοχοι θα τιμωρηθούν. Η ημέρα αυτή της δικής έδειξε σε αυτούς ,που προασπίζουν τον φασισμό-εθνικισμο-νεοναζισμο , πως δεν έχουν θέση και ρόλο σε μια δημοκρατική και προοδευτική κοινωνία.
       Η απόφαση αυτή μας δίδαξε ότι η δικαιοσύνη μπορεί να υπερασπιστεί και να προστατέψει την Δημοκρατία από γκρίζες ιδεολογίες . Μέσω της δίκης της Χρυσής Αυγής σκίστηκαν πολλές μελανές σελίδες από την ιστορία.
       ΠΟΤΕ ξανά φασισμός! Τώρα πια το σύνθημα τους θα σιγήσει . Το αν αυτή η σιγή είναι για πάντα εξαρτάται από όλους εμάς. Αγώνα, αγώνα και πάλι αγώνα για την Δημοκρατία, για την ελευθερία, για την ήρεμη ζωή όλων των ανθρώπων χωρίς το αίσθημα φόβου. Κανείς δεν έχει το δικαίωμα να στερεί την ελευθερία στην ζωή ακόμα και  να αφαιρεί ζωές, μόνο και μόνο επειδή κάποιοι έχουν διαφορετική εθνικότητα-ιδεολογία-θρησκεία.
      Η Χρυσή Αυγή κρίθηκε δικαίως εγκληματική οργάνωση! Οι εκπρόσωποι του φασισμού, οι άνθρωποι της ασέβειας και του ρατσισμού αποτελούν πια παρελθόν. Καιρός πια να μείνουν μόνοι τους , με τις δικές τους επιλογές και όλοι εμείς με την προσμονή ότι οι υποστηριχτές τους θα ενταχθούν στην Δημοκρατία,αναγνωρίζοντας και καταδικάζοντας τα εγκλήματά τους !
Η Δημοκρατία νίκησε! Οι πολίτες ενώθηκαν! Είναι ανάγκη όλων ο νεοναζισμος να παραμείνει παρελθόν!
            Μαζί τελειώσαμε τους Νεοναζί!
            Μαζί τους στείλαμε φυλακή!
            Πότε ξανά χωρος στον φασισμό!
            ΔΕΝ είναι αθώοι!
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ