“Εκλογές μετά την Πανδημία” – Ο ρόλος του Κινήματος Αλλαγής.

Γράφει ο Δημήτρης Μπολάκης για το “The Socialist”

“Εκλογές μετά την Πανδημία” -Αλήθεια ή ψέμμα;

Είναι γεγονός πως το “concept” πρόωρες εκλογές “μαγευρεύεται” από το Καλοκαίρι στο Μαξίμου! Μάλιστα, το “μαγείρεμα” φαίνεται να “μύρισε” και η Κουμουνδούρου, με τον Αλέξη Τσίπρα να ζητά ξεκάθαρα, προσφυγή στην κάλπη αμέσως μετά το πέρας της πανδημίας.

“Αμέσως μετά το πέρας της Πανδημίας” – Πότε είναι αυτό;

Kαλή ερώτηση, “million dolars question” λένε οι Αμερικάνοι που όπως φαίνεται “ξεμπέρδεψαν” με τον “κλόουν” Τραμπ. Λοιπόν, σύμφωνα με τις δηλώσεις Πέτσα σχετικά με την διανομή του εμβολίου στην χώρα, 2.2 εκατ. δόσεις /μήνα, αναλογικά με τον πληθυσμό της χώρας μας, ας πούμε.. 5 μήνες.

Πέντε μήνες αφότου έρθει το πολυπόθητο εμβόλιο και βγούμε από τα “χαλάσματα” της κοινωνίας και της οικονομίας, το δίπολο  ΝΔ-ΣΥΡΙΖΑ, σκοπεύει να μας βάλει στις κάλπες. Ναι. Για διαφορετικούς λόγους ο καθένας. Μα αυτό θα γίνει. Η ΝΔ για να προλάβει να καρπωθεί την αίγλη και την δόξα άλλων-ως συνήθως και ο ΣΥΡΙΖΑ για να “μαζέψει τα ασυμμάζευτα” στο εσωτερικό του. Ακόμα μια φορά, ο ΣΥΡΙΖΑ “παίζει” το παιχνίδι του Μαξίμου και ο Μητσοτάκης “παίζει” με το αγαπημένο του “παιχνίδι”, τον Αλέξη Τσίπρα.

Μια “πρόχειρη” πρόβλεψη για τις επερχόμενες εκλογές λοιπόν θα μπορούσε να είναι είτε ο Ιούλιος 2021 είτε ο Σεπτέμβριος 2021.

Ο ρόλος του Κινήματος Αλλαγής

Το Κίνημα Αλλαγής, παράγει έργο, όχι αστεία, σοβαρά! Πάντα σοβαρότητα χαρακτήριζε τον χώρο της Δημοκρατικής παράταξης παιδιά, ας είμαστε σοβαροί. Τουλάχιστον με τα γεγονότα. 160 έχουν φτάσει πλέον οι προτάσεις και οι τροπολογίες του Κινήματος Αλλαγής που εν καιρώ πανδημίας τα γραφεία δούλευαν υπερωρίες για να καλύψουν σε επάρκεια την ανεπάρκεια της αξιωματικής αντιπολίτευσης και πρωτίστως, της κυβέρνησης Μητσοτάκη!

Έχει ξεκινήσει “δίαλογος” για την ανάδειξη αρχηγού στο Κίνημα Αλλαγής. Μην γελιόμαστε. Όσο και να θέλει η νύφη να χαρεί, η χαρά δεν την αφήνει. Τα τηλέφωνα χτυπάνε και τα mail “κουδουνίζουν”-εκτός κι αν το΄χετε στο “αθόρυβο” μα ο κάθε ένας, έχει αρχίσει να “ψαρεύει” την κοινή γνώμη. Και αυτό δεν θα σταματήσει. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ:

Εκτός κι αν γίνουν όπως είπα παραπάνω , εκλογές. Τότε ΑΠΑΝΤΕΣ είναι υποχρεωμένοι να στηρίξουν την Πρόεδρο του Κινήματος Αλλαγής, Φώφη Γεννηματά, η οποία είτε το θέλουν είτε κάποιοι δεν το θέλου, θα είναι σίγουρα μέχρι τον Νοέμβριο η εκλγεγμένη Πρόεδρος του ΚΙΝΑΛ. Χρειάζεται ηρεμία. Προπάντων όλων, ηρεμία. Και υπευθυνότητα. Και ομοψυχία. ΚΑΙ επιτέλους, παραταξιακά μιλώντας, να γίνει αντιληπτό σε όλη την βάση των ψηφοφόρων του ΚΙΝΑΛ, πως για 1 φορά τουλάχιστον, να ασχοληθούμε με το καλό της παράταξης και να διεκδικήσουμε ό,τι μπορούμε! Γιατί αξίζουμε σίγουρα περισσότερα μα εμείς θα κάνουμε ότι μπορούμε, είναι χρέος μας.

Τι σημαίνουν οι εκλογές για το Κίνημα Αλλαγής και την ηγεσία του; 

Σημαίνουν “Ρουλέτα”. Ναι, αν δεν θέλετε “ρουλέτα” τότε πάμε στον ποδοσφαιρικό παραλληλισμό, “χρυσό γκολ”, καλύτερα; Τι εννοώ; Εννοώ, πως σε περίπτωση που έχουμε εκλογές, είναι πασιφανές το “βγάλτε όλοι τον σκασμό” και πάμε με βάση την υπάρχουσα ηγεσία και Πρόεδρο σε εθνικές εκλογές. Σημαίνει κι όλας, πως αν το ΚΙΝΑΛ λάβει κάτω του 8% στις εθνικές εκλογές, τότε η υποψηφιότητα της Φ.Γεννηματά “καίγεται” αυταπάγγελτα αφού οι λοιποί διεκδικητές, θα βρουν “πάτημα” για αλλαγή αρχηγίας στην Τρικούπη, επομένως οι πιθανότητες να εκλεγεί ξανά ως Πρόεδρος η Φ.Γεννηματά μειώνονται στο “μείον”. Όχι στο “μηδέν”, στο “μείον”!

Εαν το ΚΙΝΑΛ ωστόσο, καταφέρει να ανεβάσει τα ποσοστά του και δη να πιάσει μετά από χρόνια το πολυπόθητο “διψήφιο”, αυτό σημαίνει για τους διεκδικητές ό,τι θα σήμαινε για την Φ.Γεννηματά. Δηλαδή, “αντίο αρχηγία”. Η βάση των ψηφοφόρων του χώρου, είναι ελαφρώς “αλαφιασμένη” μα αυτό ήταν πάντα. Κρίνει όμως, με βάση τους αριθμούς. Για αυτό και το “τσαο” στον Β.Βενιζέλο ήταν σχετικά “αναίμακτο”, όταν αποχώρησε ο ίδιος, το ΚΙΝΑΛ, ανέβασε τα ποσοστά του, έστω λίγο… Ε αυτό το λίγο ήταν αρκετό στην πλειονότητα της βάσης, να πει “εύγε” στην Γεννηματά για την στάση της. Είναι πολύ απλό λοιπόν. Το Κίνημα Αλλαγής έχει χρέος να είναι έτοιμο για όλα. Ο ρόλος του στις επερχόμενες *σίγουρα επερχόμενες, πρόωρες εκλογές είναι να είναι ο “φάρος” της Δημοκρατίας και της υπευθυνότητας. Σκεφτείτε πόσο “χαμένη” θα ήταν η Βουλή χωρίς το ΚΙΝΑΛ 3ο κόμμα σήμερα…..

 

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ