Connect with us

ΠΟΛΙΤΙΚΗ

‘’Επαναστάτες χωρίς Αιτία’’. Του Λάμπη Χριστόπουλου

Published

on

‘’Επαναστάτες χωρίς Αιτία’’

 

‘’Αλληλεγγύη  στις καταλήψεις των επαναστατών χωρίς αιτία’’, έπρεπε να γράφει στην ταμπέλα που δια της βίας φόρεσαν στο λαιμό του Πρύτανη της ΑΣΟΕΕ, οι αλληλέγγυοι καταληψίες, που… με το κάθε άλλο παρά δημοκρατικό πνεύμα που τους διακατείχε, φρόντισαν να τρομοκρατήσουν και να τραμπουκίσουν φοιτητές και καθηγητές.

Είναι πραγματικά άξιο απορίας το τι πραγματικά πρεσβεύει η ιδεολογία τους, πόσο καθαρή είναι η συνείδησή τους και τι αιτήματα είχαν για την ορθή λειτουργία του ιδρύματος που έφτασαν σε σημείο να εξευτελίσουν κατά αυτό τον τρόπο τον Πρύτανη της ίδιας τους της σχολής.

Σε ό,τι αφορά την ιδεολογία, είμαι σίγουρος πως πουθενά δεν αναγράφεται ότι για να διεκδικήσεις τα δικαιώματά σου θα πρέπει να σπείρεις την τρομοκρατία και να χυθεί αίμα. Όλες οι ιδεολογίες βασίζονται στη δημοκρατία, στην επίλυση διαφορών δια του διαλόγου και των κινητοποιήσεων-διαδηλώσεων αν αυτό κριθεί αναγκαίο.

Η εκάστοτε ιδεολογία (Αριστερά – Δεξιά) είναι ιερή, και μερικοί δεν έχουν ιερό και όσιο. Πρόσφατα καταδικάσαμε επιτέλους, τις αποτρόπαιες πράξεις ακροδεξιών φασιστικών στοιχείων, αν και από ό,τι φαίνεται, ο φασισμός δεν προέρχεται μόνο από την ακροδεξιά αλλά και από την ακροαριστερά και αντίστοιχα δεν έχει μόνο μαύρο χρώμα αλλά και κόκκινο πολλές φορές και αν κρίνουμε από τον τρόπο που χειρίστηκαν τα θύματά τους οι τραμπούκοι, σίγουρα έχουν καθαρή τη συνείδησή τους. Λογικό, αφού από τη στιγμή που δεν τη χρησιμοποιούν, δε χρειάζεται  να την ξεβρομίσουν.

Συνηθίζεται, οι διαδηλωτές και οι επαναστάτες να παλεύουν για την απόκτηση δικαιωμάτων αιτούμενοι κυρίως, βελτίωση συνθηκών εργασίας και ζωής, μεγαλύτερες αμοιβές και εργασιακή ασφάλεια καθώς και κράτος πρόνοιας, ενώ στην περίπτωση που οι διαδηλωτές είναι μαθητές και φοιτητές, τα αιτήματα κινούνται συνήθως γύρω από την βελτιστοποίηση του εκπαιδευτικού συστήματος και εκσυγχρονισμού συγγραμμάτων και βιβλίων.

 

Advertisement

 

Στην προκειμένη περίπτωση ωστόσο, το μόνο αίτημα που υπήρχε, κι αυτό είναι παράλογο, ήταν να μην μείνουν όλοι μακριά από τις καταλήψεις. Δηλαδή, είκοσι βάνδαλοι, κακομεταχειρίστηκαν και εξευτέλισαν τον πρύτανη μιας κορυφαίας σχολής της χώρας, αιτούμενοι να κρατήσουν με το έτσι θέλω υπό την κατοχή τους, κτίρια που αποτελούν δημόσια και κρατική περιουσία, περιουσία των Ελλήνων πολιτών. Κτίρια που χτίστηκαν με χρήματα των Ελλήνων φορολογουμένων πολιτών, για να τα αξιοποιήσουν αυτοί ως γιάφκες και κρυψώνες για διακίνηση ναρκωτικών και πορνεία, μετατρέποντάς τα μέρη αυτά σε άβατο, ακόμα και για την αστυνομία.

Αυτοί που πλέον νέμονται την ‘’επανάσταση’’, είναι οι ίδιοι που βίασαν και σκότωσαν την ιδεολογία, αμαυρώνοντας με το πέρασμα του καιρού, τις αξίες της Αριστεράς. Σύσσωμοι πρέπει να καταδικάσουμε τη βία και την τρομοκρατία από όπου και αν προέρχεται, υπερασπίζοντας σε κάθε περίπτωση τα ανθρώπινα ιδεώδη και την σωματική ακεραιότητα των συνανθρώπων μας Είναι καιρός, κοινωνία και κράτος, να πάρουμε την κατάσταση στα χέρια μας, διώκοντας ποινικά τους ‘’Επαναστάτες χωρίς Αιτία΄΄.

 

Λάμπης Χριστόπουλος

Φοιτητής Πολυτεχνείο Κρήτης

Μέλος Νέας Γενιάς Κινήματος Αλλαγής

Advertisement