“Μαζί, για μια νεολαία δυνατή!” -Του Λάμπη Χριστόπουλου

“Μαζί, για μια νεολαία δυνατή!” -Του Λάμπη Χριστόπουλου

       

             Από τη στιγμή που ιδρύθηκε το Κίνημα Αλλαγής την 18η Μαρτίου του 2018, επιθυμία όλων μας ήταν και η ίδρυση και στελέχωση της Νεολαίας του κινήματος. Μια επιθυμία που σταδιακά πραγματοποιείται.

          Ωστόσο, εξ’ αιτίας της δυσχερούς κατάστασης της πανδημίας και του φόβου εξάπλωσης του covid-19, όλες οι εκλογικές διαδικασίες μένουν στάσιμες, παίρνοντας αναβολή για το 2021 αφού σίγουρα προέχει η υγεία όλων μας και αυτό είναι αδιαμφισβήτητο.  Μια τέτοια κίνηση, σαν το συνέδριο της Νεολαίας δεν πρέπει να περνά απαρατήρητη ούτε να μας αφήνει απαθείς. Άλλωστε είναι η πρώτη φορά μετά από σχεδόν μια δεκαετία, που η προοδευτική νεολαία καλείται να ενωθεί και να οργανωθεί.

          Κύριο μέλημα όλων μας είναι η εξωστρέφεια και η στροφή μας προς τον κόσμο, την κοινωνία και τα προβλήματα της καθημερινότητας, εμπνέοντας τον ακροατή, χτίζοντας σχέσεις εμπιστοσύνης και σιγουριάς με τον κόσμο και τελικά, βρίσκοντας από κοινού λύσεις στα μείζονα θέματα που όλους ανεξαιρέτως, μας απασχολούν.  Εν ολίγοις, οφείλουμε να αποτάξουμε την εσωστρέφεια και τις διαμάχες μεταξύ μας. Το χρωστάμε στον εαυτό μας και στη σοσιαλδημοκρατία.

          Πρέπει επιτέλους να θέσουμε ως αρχές, τη συσπείρωση την οργάνωση, την αρμονία και την καινοτομία στο λόγο και τις ιδέες μας, κλείνοντας τα αυτιά στις σειρήνες απελπισίας του ΣΥΡΙΖΑ, στέλνοντας το πιο ηχηρό μας μήνυμα, λέγοντας πως δεν συμπορευόμαστε με αυτούς που σπιλώνουν το όνομα της σοσιαλδημοκρατίας και με αυτούς που ξεπούλησαν τη δημόσια περιουσία πετώντας τη ζωή των Ελλήνων πολιτών στα σκουπίδια, αφού πρώτα έκαναν τα αδύνατα δυνατά για να σαμποτάρουν ΠΑΣΟΚ μαζί με τη Νέα Δημοκρατία, και μάλιστα ουκ ολίγες φορές κατά το παρελθόν. Τραβάμε δική μας, αυτόνομη και δυναμική πορεία. 

          Σαν ΠΑΣΟΚ είμαστε κίνημα λαού, από το λαό, για το λαό και όχι κίνημα τυχοδιωκτών, ανίδεων και ‘’βολευτών’’ όπως ο ΣΥΡΙΖΑ. Φυσικός μας αντίπαλος είναι η Νέα Δημοκρατία. Κι αυτή είναι η βασική μας διαφορά με όλα τα υπόλοιπα κόμματα. Εμείς δεν έχουμε εχθρούς, αλλά αντιπάλους. Οι εχθροί ανήκουν σε άλλες εποχές και περιόδους. Οι εχθροί διχάζουν, δεν ενώνουν, και υποχρέωσή μας σαν παράταξη και Νεολαία είναι να διαδώσουμε αυτή την ιδέα παντού. Από άτομο σε άτομο, από στόμα σε στόμα, κάνοντας κατανοητό ότι μαζί μπορούμε να καταφέρουμε πολλά. Μαζί μπορούμε να σηκώσουμε ξανά την παράταξη, μαζί μπορούμε να  ακουστούμε πιο δυνατά, μαζί μπορούμε να ενισχύσουμε το πνεύμα ομαδικότητας που πρέπει έτσι κι αλλιώς να μας κυριεύει, αποδεικνύοντας τόσο στον λαό, όσο και στους ίδιους μας τους εαυτούς, ότι δεν πέσαμε ποτέ, οι ιδέες μας είναι ζωντανές και πιο επίκαιρες από ποτέ κι ότι είμαστε η μοναδική αντιπολίτευση, αυτή τη στιγμή, στο Κοινοβούλιο.

          Χρειάζεται όμως, κινητοποίηση από όλους μας. Για αρχή, σαν στελέχη, να ενημερώνουμε για τη δράση μας όλον τον οικογενειακό μας περίγυρο κι ύστερα φίλους και γνωστούς, σημειώνοντας τυχόν παρατηρήσεις, συμβουλές ή παράπονα, τα οποία θα καλούμαστε αργότερα να συζητάμε στα συνέδρια. Παράλληλα, είναι απαραίτητη η ενδυνάμωση του αφηγήματός μας, και τούτο αναφέρω απλά και μόνο για να τονίσω ξανά ότι μόνο ΜΑΖΙ, ενωμένοι έχουμε τη δυνατότητα να χτίσουμε αφήγημα που θα αγγίζει τους νέους, τους μαθητές τους φοιτητές μα και την κοινωνία ολόκληρη, αφήνοντας τις φωνές και τις απόψεις των στελεχών μας ακουστούν ασχέτως από το ‘’εσωκομματικό στρατόπεδο’’ που ανήκουν. Πρέπει να επιστρατεύσουμε κάθε μέσο που διαθέτουμε για να ακούγεται η φωνή μας και ο λόγος μας, μιας και οι λίστες Πέτσα και ΝΔ, φιμώνουν τη Δημοκρατία με χρήματα του Ελληνικού Λαού. Αρθρογραφία σε site και εφημερίδες, αξιοποίηση social media, παρουσίαση ακόμα περισσότερων πολιτικών δράσεων σε μορφή βίντεο, ακόμα και παρεμβάσεις σε τηλεοπτικούς ή ραδιοφωνικούς σταθμούς αν αυτό κριθεί απαραίτητο.

          Η Νεολαία είναι το πιο σημαντικό κομμάτι της κοινωνίας μας. Αυτή διαμορφώνει την κοινωνία και αντίστοιχα την φέρνει στα μέτρα της. Εμείς δεν έχουμε παρά να ακούσουμε ή να εκφράσουμε αιτήματα και να κινήσουμε γη και ουρανό για να πραγματοποιήσουμε τους στόχους μας. Το μεγαλύτερό μας προτέρημα σαν παράταξη, είναι πως σαν στελέχη, έχουμε όραμα και όνειρα τα οποία συνδυάζουμε με ρεαλισμό και πετυχαίνουμε. Γι’ αυτό και η ευχή που θα δώσω εν όψει εορτών, να γεμίσουμε όλη με υγεία και αισιοδοξία τη νέα χρονιά, εξοντώνοντας, όσο το δυνατόν γρηγορότερα, την πανδημία, ώστε να ξανασμίξουμε όπως πριν. Τέλος, μια θερμή παράκληση προς όλα τα ‘’εσωκομματικά στρατόπεδα’’, να συσπειρωθούν και να αφήσουν τους άλλους να δουν μέσα από τα μάτια μας τον κόσμο. Μαζί, για μια Νεολαία δυνατή.

Χρόνια πολλά Πασοκικά!!!

Λάμπης Χριστόπουλος

Φοιτητής Πολυτεχνείου Κρήτης

Μέλος Νομαρχιακής Επιτροπής ΚΙΝ.ΑΛ. Χανίων

Μέλος Τομέα Περιβάλλοντος

Μέλος Νεολαίας ΚΙΝ.ΑΛ.

           

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ